Zorunlu askerlik hakkında düşünceleriniz neler?

Aynen, mıntıka temizliği ve patates soyarak hazırlıklı oluruz. Vatandaşın hazırlıklı olmasını istiyorsan bireysel silahlanmayı savunup getirilmesini istemelisin.
Mıntıka temizliğinin amacı takım halinde hareket etmek ve bulunduğun çevreyi temiz tutmaktır. Bireysel silahlanma dediğin şey beraberinde kaosu getirir çünkü bunu takip edecek kimse yok. Kusura bakma kardeşim ama önüne gelen herkesi de askeriye de veya subay orduevlerinde patatesçi veya aşçı yapmiyorlar bilgin olsun.
 
Aynen, mıntıka temizliği ve patates soyarak hazırlıklı oluruz. Vatandaşın hazırlıklı olmasını istiyorsan bireysel silahlanmayı savunup getirilmesini istemelisin.

6 ay hudutta askerlik yaptım 6 sene gibi geldi. Keşke batıda yapıp patates domates soysaydım mıntıka yapsaydım ama o piyango bize vurmadı işte.
 
Siz gitmeyin kimse gitmesin, savaş çıktığında hayatında silah görmemiş adamların eline silah tutuşturursak ülke elden gider arkadaşlar.

Askere gitmemiş arkadaşlar yorum yapmasın. Patates soyarak falan diye herşey dizilerde filmlerde gördüğünüz gibi değil.
 
Bu ülkede hiç bir şey zorunlu olmamalı. Askerlik eğitimine meraklı olanlara özel olarak ücretsiz eğitim vermeli devlet, miniklet, belkide bisiklet. Profesyonel ordu yapsın bana ne. Ben deli raporu alıp kaçtım askerden salla beni bağlamaz, kendi düşen ağlamaz! Yaşasın özgürlük. Aklını kullan, adını çıkar deliye. Her gün bayram eğlenmek kalır geriye. Meslek liselerinden mezun olanlar uzman çavuşu, yüksek okuldan mezun olanlar astsubayı olur. Kız öğrencileri de ver kocaya evlensin. "Ne ka güsel di mi?" 😃
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Düşman kapıya dayanınca güzel kaçarsınız.

Askeri eğitim her zaman zorunlu olmalı ve olacak.
Süresi uzalır kısalır fark etmez ama coğrafi konumumuz açısından her bireyin askeri eğitimden geçmesi gerekiyor.
Düşman müşman beni ilgilendirmez. Askerlik paralı askerlerin işidir. Vatanın, milletin güvenliği beni bağlamaz. Cehennemin dibine. 😡 Şu eski gelenekçi askerlik algısını bırakın sene 2023 oldu. 1900'lü yıllarda yaşamıyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı