Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

Zorunlu askerlik kaldırılmalı mı?

  • Kaldırılmalıdır.

    Oy: 456 63,1%
  • Kaldırılmamalıdır.

    Oy: 201 27,8%
  • Kararsızım.

    Oy: 66 9,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    723
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu hakkın da War Cebeci hocamı dinleyebilirsiniz.
 
Eğer çoğunluğun oyu doğru kabul ediliyorsa ülkenin %52'si de RTE'ye veriyor hocam? :D
Şuanda hala haklı çıkmaya çalışan ben miyim? :) Tabiki çoğunluğun bildiği bir bilgi yanlış da olabilir ama aynı şekilde çoğunluğun sahip olduğu bir bilgi de doğru olabilir. Bu konuda bu söylemi argüman olarak kullanmayı gerektirecek bir şey ne yazık ki yok. Çünkü ben de iddia etmedim zaten çoğunluk oy verdi diye doğru olduğunu. Sadece insanların genel kanısı bu yönde dedim. Ben tam tersine doğruluğunu sebepleri ile gereksiz zaman israfından tut bedelli askerliğin saçmalığına kadar anlattım ama siz illa başka yerlere çekiyorsunuz olayı. Ayrıca şuanda %52 nin falan verdiği de yok güncel anketlere bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Sen yap o zaman siz akpli dayıdan betersiniz eleştirdiğiniz sanki sen askerlik yaptın askerlik profesyonel bir meslektir zorla yapılmaz savaşa zorla asker olan biri zaten savaşamaz.
Abicim, belli ki daha akıl yaşı olarak olgunlaşmamışsın. Bir gün ters birine denk gelirsen ailene tebligat ulaşırsa üzülme madem.
 
Yaşadığımız coğrafya gereği zorunluluk daima olmalıdır. Su uyur düşman uyumaz demişler. Maalesef yaşıtlarım bunu dahi akıl edemiyor. Zorunlu askerliğin bize faydası, en başta nefes alabilmemizdir. Vatan için 1 senesini veremeyecek, üstelik kendine "müslümanım" diyen insanların olması beni üzüyor... Savaş her zaman kapıda, polyyannacılığın kimseye bir faydası yok. Savaş anına bize faydasını düşünün lütfen. 1 senenin bu kadar fayda getirmesi zaman kaybı değildir.
 
Bence kaldırılmamalıdır, çünkü savaş çıkarsa her daim TSK dışında silah tutmayı çok az olsa da bilen kişiler olmalıdır diye düşünüyorum. Gidip 1 yıl, 6 ay olsun demiyorum, 1 ay makuldur.
 
Bence kaldırılmamalıdır, çünkü savaş çıkarsa her daim tsk dışında silah tutmayı çok az olsa da bilen kişiler olmalıdır diye düşünüyorum. Gidip 1 yıl, 6 ay olsun demiyorum, 1 ay makuldur.

1 ay silah eğitimi yeterlidir. Ama patates soymak, tuvalet yıkamak falan gereksiz.
 
Gelir kapısı bence, benim 3 arkadaşım halihazırda bedelli yapacak herkesin bedelli yapacak 1 2 arkadaşı olsa ne kadar para kazanıyorlar buradan siz düşünün güzel iş modeli.
 
Sen iyi bir üniversitede okudun; doktor, mühendis, öğretmen olacaksındır ama lise mezunu bir komutanın emirlerine itaat edeceksin, ona çay götüreceksin.

Lise mezunu komutan mı? Subaylar lisans mezunu (1 yıl hazırlık + 4 yıl) ve astsubaylar da 2 yıllık önlisans mezunu olur, yani komutanların hepsi üniversite mezunudur. Bilmeden konuşuyorsun.
 
O silah tutmayı bilmesi gerekenler sadece erkekler mi?

Hangi silah olduğunu söylememiş!😁
Bazı yorumlarda görüyorum sananda 800metre'de 6da6 vuracak gibi konuşuyorlar. Savaş zamanı sadece silah tutmayı bilmesi yetmez önündeki hedefi vurabilecek psikolojiye herkes sahipmi? bunun yüzünden gelişmiş ülkeler profesyonel askerliğe geçmiş durumdalar.

Şu haberi şuraya iliştireyim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı