Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım denemek için Witcher 3 oyununu indirdim. Zotac RTX 4060 ekran kartımın ısındığını fark ettim, Ultra ayarlarda 76-80 civarında işlemci sıcaklığım 50 derecelerde geziyor, bir de FPS 60 sabit nasıl düzeltebilirim onu?
Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım denemek için Witcher 3 oyununu indirdim. Zotac RTX 4060 ekran kartımın ısındığını fark ettim, Ultra ayarlarda 76-80 civarında işlemci sıcaklığım 50 derecelerde geziyor, bir de FPS 60 sabit nasıl düzeltebilirim onu?
MSI Afterburner indirip undervolt yap. Ekran kartının çıktığı voltaj ve hıza bak. Sonra en yüksek hızdan -100 girip sabitle. Voltajınıda -10 düşür. Hata verene kadar voltajı düşür. Bellek kısmına +400 falan ekleyebilirsin. Performans kaybı olmadan sıcaklık düşer. Heaven benchmark ile stabilite testi yapabilirsin. 4070 ti süpere undervolt yaptım bellek kısmını artırmadım bile 12 dereceye kadar düştü. Ağır oyunlarda 4 fps kaybettim. Ben hızını 185 düşürdüm belleğe + eklemedim çünkü kartta coil whine var. Benim kadar düşürmene gerek yok.
Videoda arkadaş nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi veriyor...