Zotac RTX 4060 ısınıyor

semmm

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım denemek için Witcher 3 oyununu indirdim. Zotac RTX 4060 ekran kartımın ısındığını fark ettim, Ultra ayarlarda 76-80 civarında işlemci sıcaklığım 50 derecelerde geziyor, bir de FPS 60 sabit nasıl düzeltebilirim onu?

IMG_20240725_223140.jpg

IMG-20240725-WA0033.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım denemek için Witcher 3 oyununu indirdim. Zotac RTX 4060 ekran kartımın ısındığını fark ettim, Ultra ayarlarda 76-80 civarında işlemci sıcaklığım 50 derecelerde geziyor, bir de FPS 60 sabit nasıl düzeltebilirim onu?

Eki Görüntüle 2264392
Eki Görüntüle 2264390

Normal oğlum bu 70 80'den ne olacak işlemci ortalama bir şeyse fazla takmana gerek yok kafayı.

@bluerr hocam ekran kartını iade yaptım msi rtx 4060 gaming x aldım soğutması iyi diye teşekkürler yardımın için.
rica ederim.

Peki bunun ısı degerleri ne zotac göre .
Burdan bakabilirsin...

önemli olan o veriler degil senin kasan da kaç derece, bakalım Zotac'ı. Degiştirdigine deyecek mi? Zotac firestrom kullandın mı?

Daha güvenilir kaynak yok. Düşük devirde 8 derece daha soğuk. Kendi kasana göre yorumlayabilirsin. Low tier modelden high tier modele geçersen her türlü sıcaklık gözle görülür düşer.

Zotac markasında sıcaklıklar bir tık fazla RTX 3060 modelini incelemiştim o da sıcak çalışıyordu. Bazı kişiler NVIDIA daha sıcak çalışıyor yazmış Sapphire RX 6600 almıştım 77 derecede çalışıyordu. ASUS Dual RX 6600e geçtim bu yaz sıcagında kasa içi fan yok 59 dereceyi geçmiyor. Şu an ASUS Dual RTX 4060 var ben ses sevmediğim için kartın arkasından sesslizlik modunu açtım en yüksek oyunda 70 dereceyi geçmiyor normal hali ile de 60-65 derece arası ve aynı şekil kasada fan yok ve hava alan bir yerde değil. Bilip bilmeden şu sıcak bu sıcak çalışıyor demeyin modelden modele değişiyor.

Rica ederim.

Buradan bakabilirsin...

Teşekkürler.

O model sıcak calisiyor yazilmis. Ayrica o sicakliktan bir şey olmaz. Ve kasanin hava akisi onemli. Ayrica ekran kartinin gucu kesip performans kaybi olacagina fan hizlarini manuel ayarla. Sessiz calissin diye dusuk seviyelerde calisiyor geneli. Yapan muhendiste bunlari biliyordur zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı