Çözüldü ZTE ZXHN H267A Modem güncellemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar.

Zte ZXHN H267A - TURKCELL SUPERONLINE linkteki, ZTE modemi kullanıyorum.

Birkaç gün önce, Superonline'dan arayan biri, geceleri modemimi kapatmamamı ve güncelleme yolladıklarını söyledi. Ama fazla bilgi alamadım konu başka olduğu için. Sonra aynı yerden bir başkası da, gerek yok, sabah da alır dedi.

1. Bu güncellemeler arayüz mü yoksa modemdeki performansı arttırır mı bilginiz var mı?

2. Başka şekilde güncelleme yolu var mı? Nette öyle bir dosya bulamadım.

3. Gerçekten geceleri modeme güncelleme atıyorlar ve modem o an kapalı ise, cihaz onu almamış mı oluyor?

Çözüm
1. Bu güncellemeler arayüz mü yoksa modemdeki performansı arttırır mı bilginiz var mı?
Modemde aktif olmayan ozellikleri kullanmaniza yarayabilir. Ornegin H298A'da oncedn QoS ayari yoktu, bir gun guncelleme ile geldigini fark ettim. (Aslinda modeme root erisimi sagladigim icin basindan beri farkli kullanici ile kullanabiliyordum, ISS'ler kisitlama yapiyor.) Performansi su sekilde arttirabilir, guncelleme ile aktarim gucu degistirme gelirse artar. Henuz bana gondermediler ancak modemi rootladim ve 80 olan aktarim gucunu 100 yaptim, teorik olarak kapsama alani artmis oldu:
1639251499813.png

2. Başka şekilde güncelleme yolu var mı? Nette öyle bir dosya bulamadım.
Dosya bulursaniz var ancak ben de bulamadim. ZTE'ye mail attigimda ISS'lerin guncelleme yaptigini, dosya paylasamadiklarini soylediler.

3. Gerçekten geceleri modeme güncelleme atıyorlar ve modem o an kapalı ise, cihaz onu almamış mı oluyor?
Uzaktan guncelleyebiliyorlar ancak zamanini bilmiyorum, geceleri yatarken kapatiyordum ancak guncellemeyi almistim. Kapaliysa yuksek ihtimalle alamamis olur.
Hız dalgalanmaları var açıkçası. Bazen 13-20 mbit bazen 130. Garip yani.
Bizim binada 100 luk altyapi var. Benim paket 50 hiz ve bazen 10 altini goruyorum. Kisa sure sonra degisiyor.Zar zor adamlari getirttim ama aksilik, geldiklerinde olmadi oyle.

O ara cok ugrastim, pesine dustum bu isin ama sonunda bezdim.

Birseylerin ustune atiyorlar ispatlasam bile,bir turlu cozum olmuyor.

Hız dalgalanmaları var açıkçası. Bazen 13-20 mbit bazen 130. Garip yani.
Sizin dalgalanmalari, kablolu ile de baglanip kontrol ettiniz mi? Once onu yapmami istemislerdi, cihazlarimda sorun var diye...
Tum cihazlarda olan sey, nasil benden kaynaklanacaksa...

Bunlarin resimleri ile talep acmistim en son ve ancak o sekilde dikkate alindi.

Isterseniz siz de bir deneyin baktirmayi.

Versiyonu V1.0.1_TRT29 olmuş.

Bu gece modem acik kalmis. Denk mi geldi anlamadim.

Ya da daha guncellendi de, ben mi yeni farkettim anlayamadim.

Buradaki son mesajimdan sonra bir kez bakmistim sadece.

Son düzenleme:
Bizim binada 100 luk altyapi var. Benim paket 50 hiz ve bazen 10 altini goruyorum. Kisa sure sonra degisiyor.Zar zor adamlari getirttim ama aksilik, geldiklerinde olmadi oyle.

O ara cok ugrastim, pesine dustum bu isin ama sonunda bezdim.

Birseylerin ustune atiyorlar ispatlasam bile,bir turlu cozum olmuyor.

Sizin dalgalanmalari, kablolu ile de baglanip kontrol ettiniz mi? Once onu yapmami istemislerdi, cihazlarimda sorun var diye...
Tum cihazlarda olan sey, nasil benden kaynaklanacaksa...

Bunlarin resimleri ile talep acmistim en son ve ancak o sekilde dikkate alindi.

Isterseniz siz de bir deneyin baktirmayi.

Versiyonu V1.0.1_TRT29 olmuş.

Bu gece modem acik kalmis. Denk mi geldi anlamadim.

Ya da daha guncellendi de, ben mi yeni farkettim anlayamadim.

Buradaki son mesajimdan sonra bir kez bakmistim sadece.
Bende de aynı modem var ve son 2 aydır internette hız problemi çok fazla daha doğrusu ping problemi ping bir gün fırlıyor diğer gün 21 ms'e dönüyor V1.0.1_TRT29 benim sürüm.

Bende de aynı modem var ve son 2 aydır internette hız problemi çok fazla daha doğrusu ping problemi ping bir gün fırlıyor diğer gün 21 ms'e dönüyor V1.0.1_TRT29 benim sürüm.

Benim de son bir aydir cok fazla. Modemden mi yoksa kisitlamalar mi yapiyorlar cozemiyorum.

Gercekten sinir bozucu bir is.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı