Zula niye bu kadar kötü oldu?

Efems

Decapat
Daha fazla  
Uzun zaman sonra bir Zula'ya gireyim dedim. Rekabetçi girdim çünkü Zula'da bileğin bir önemi yok ve hesabımdaki silahlar eski bir e-sporcu abimden kalma olduğu için +7. bi' girdim rekoya karşı takım 4 kişi biz 5 bir anda oyun başladı. Sonra rakip takım bir anda 2 kişi kaldı. Takımlar eşit değilken başlayan bir oyun daha önce görmedim. Bu oyun Türk yapımı olduğu için globalde bu rezalet altyapı ve P2W ile adımızı karalıyor. Oyunda inanılmaz bir rekabetsizlik var. Rakip 4 kişi iken en azından maç iptal olabilirdi. Bu altyapı ve oyun özelliklerine acilen bir yenilik gelmesi lazım yoksa gerçekten globalde adımız karalanacak. Kimse M&B gibi double(triple) a bir oyun yapın demiyor ama madem bu kadar Türk yapımı olmanın ekmeğini yiyeceksiniz biraz kaliteli yapın. Feign mesela arkadaşlar son 2 yıldır oynadığım en kaliteli rol yapma(türünden emin değilim ama Among Us, goose goose tarzı) oyunu ve bunu sadece küçük bir ekip yaptı. Ayrıca ben bir kere görmedim ki suat abi olsun veya tk ekibinden herhangi biri olsun bu oyun Türk yapımı diye prim kasmadılar.

2016'dan beri zula oynarım bir zamanlar e-spor'a da girmiştim ama uzun sürmedi çıktım. Sürekli kendini tekrar eden güncellemeler. Sürekli yeni skin gelmesi. Yeni gelen silahların oyunla alakasız olup gerçekden dandik olması. Benim p2w konusunda bir derdim yok ki zaten hesabım full. Oyuncular özellikle +7 geldikden sonra isyan etmeye başladı. Ama oyun o dönemde bir sürü materyal dağıtmaya devam ediyordu yan hesabıma hiç para yatırmadan full +6 set dizmiştim. Bana kalırsa zulayı oynayan kitle büyüdü ve dolayısıyla oyunu bıraktı. Çünkü şöyle düşünün. Adam zulayı oynamaya başladı genel kitle hakkında konuşuyorum başladı oyuna yaşı 17. Şu an işte 24 25 yaşında. Ve yeni gelen kitle de daha gerçekci ve fiziği daha iyi oyunlar varken zulayı tercih etmiyor.

Uzun zaman sonra bir Zula'ya gireyim dedim. Rekabetçi girdim çünkü Zula'da bileğin bir önemi yok ve hesabımdaki silahlar eski bir e-sporcu abimden kalma olduğu için +7. bi' girdim rekoya karşı takım 4 kişi biz 5 bir anda oyun başladı. Sonra rakip takım bir anda 2 kişi kaldı. Takımlar eşit değilken başlayan bir oyun daha önce görmedim. Bu oyun Türk yapımı olduğu için globalde bu rezalet altyapı ve P2W ile adımızı karalıyor. Oyunda inanılmaz bir rekabetsizlik var. Rakip 4 kişi iken en azından maç iptal olabilirdi. Bu altyapı ve oyun özelliklerine acilen bir yenilik gelmesi lazım yoksa gerçekten globalde adımız karalanacak. Kimse M&B gibi double(triple) a bir oyun yapın demiyor ama madem bu kadar Türk yapımı olmanın ekmeğini yiyeceksiniz biraz kaliteli yapın. Feign mesela arkadaşlar son 2 yıldır oynadığım en kaliteli rol yapma(türünden emin değilim ama Among Us, goose goose tarzı) oyunu ve bunu sadece küçük bir ekip yaptı. Ayrıca ben bir kere görmedim ki suat abi olsun veya tk ekibinden herhangi biri olsun bu oyun Türk yapımı diye prim kasmadılar.
Oyun zaten kötü olduğu için Türk yapımı oyun milliyetçilik vs diye pazarlamaya çalışıyorlar. En başından beri saçma bulduğum bir oyundu hiç oynamadım oynayan insanlardan da izlemiştim beni içine çekmemişti açıkcası.

Apex'te 3 maçtan 1inde takimiz eksik oluyor 😃

Oyun zaten kötü olduğu için Türk yapımı oyun milliyetçilik vs diye pazarlamaya çalışıyorlar. En başından beri saçma bulduğum bir oyundu hiç oynamadım oynayan insanlardan da izlemiştim beni içine çekmemişti açıkcası.
Bir oyunun pazarlama taktiği. "Yerli milli oyun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷" ise ondan uzak durmak lazim. Turk milletinin milliyetciligini kullanmaya çalışıyorlar.

Apex'te 3 maçtan 1inde takimiz eksik oluyor 😃

Bir oyunun pazarlama taktiği. "Yerli milli oyun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷" ise ondan uzak durmak lazim. Turk milletinin milliyetciligini kullanmaya çalışıyorlar.
Apex bir Battle royale oyunu çok da önemli değil oyuna eksik başlamak çünkü zaten kaybetmenin cezası yüksek değil ama CS tarzı 5v5 bir moddda 1 kişinin eksik olması ciddi bir sıkıntı.

Apex ranked'da ilk sezonlarında en yüksek seviyeye çıkmış biri olarak söylüyorum bunu zaten yüksek liglerde bile hiç çatışmadan haritada takılıp sona kalan takımlar içine girsen bile her türlü + puan alıyorsun veya yediğin - puan çok çok az önemsiz bir puan oluyor.

Zula her şeyiyle çok eskidi. P2W olmasına lafım yok fakat CS 2, Valorant varken 2015'ten kalma kütük grafikler ve mekaniklerle 2024 de oynanmayacak bir oyun. Yeni oyun motoru vs geliştirip Zula 2 çıkarabilirler fakat Zula hala kazandırıyor anlaşılan.

Yaklaşık 8 yıldır oynuyorum bu oyunu. Bu yıl bıraktım. Bu oyunun sorunu P2W'nin ayarını kaçırmaları ve YouTuber'lere gereken desteği vermemeleriydi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı