Zula yükletmek için bilgisayarcıya 100 TL veren adam

Aynen zaten çocukların evinde 1000 Mbp/s internet vardı. Önce yazılanı doğru oku sonra mesajını yaz.

Giga fiber internet olmaması indirmeye engel değil. Akşam yatarken indirmeye alır sabaha oyunun çoğu inmiş olur. Artık evlerde altyapı iyileşiyor. En kötü 50 megabit internet oluyor.

Giga fiber internet olmaması indirmeye engel değil. Akşam yatarken indirmeye alır sabaha oyunun çoğu inmiş olur. Artık evlerde altyapı iyileşiyor. En kötü 50 megabit internet oluyor.
Hocam altyapıların bence birçoğu stabil değil. Bir gün 50 bir gün 30 bir gün 10 diye gidiyor. 1000 mbps olsa da işi bozuyor bu olay.

Hocam adam ustamdı kavga çıkmasın diye ses etmedim adam da zaten ucuz bir bilgisayar getirmemişti.
Bilgisayarın fiyatı alınan parayı haklı çıkarmaz. 20.000TL'lik bilgisayar kullanan insanların aylık geliri 20.000TL olmuyor Türkiye'de, durum öyle değil. Hadi diyelim adam çok zengin, burnunu parayla siliyor. Yine yapılan şey dolandırıcılıktır, yine alınan para aşırı fazladır.

Bilgisayarın fiyatı alınan parayı haklı çıkarmaz. 20.000TL'lik bilgisayar kullanan insanların aylık geliri 20.000TL olmuyor Türkiye'de, durum öyle değil. Hadi diyelim adam çok zengin, burnunu parayla siliyor. Yine yapılan şey dolandırıcılıktır, yine alınan para aşırı fazladır.
Hocam ne bileyim insan biraz araştırır kendi bulurdu öyle herşeye aman bilgisayar bozulmasın bilene yaptıralım demek iyi olmaz tokatlarlar adamı. Bu her iş için böyle. Olay da zaten yeni değil 2019'da yaşandı. O zamanki kura göre oldukça pahalıydı. O zamanlar technopat kullanmıyordum öyle aklıma geldi yazdım.

Kimse bu kadar beceriksiz olamaz, konu troll.

Neler var neler. Bende küçükken flaşa ETS 1 yükletmek için o zamanın parasıyla 10₺ bayram harçlığımı vermiştim. Doların 2-3 lira olduğunu varsayarsak oyunun yapımcısı kadar para almış adam. Ailelerinde bilen biri yoksa ne olacak? Mesela bugün babanız arabasınızı size verse, bir sorun olsa sanayiye götürseniz belki de 2 dakikalık işlem için siz de 100-200₺ vereceksiniz. Sizin bilmediğiniz o parça veya sorun, burada beceriksizlik dediğiniz olaydan daha bulunması, tamiri basit bir şeydir belki. Öğreten olmazsa, sonuç hep aynı olur.

Neler var neler. Bende küçükken flaşa ETS 1 yükletmek için o zamanın parasıyla 10₺ bayram harçlığımı vermiştim. Doların 2-3 lira olduğunu varsayarsak oyunun yapımcısı kadar para almış adam. Ailelerinde bilen biri yoksa ne olacak? Mesela bugün babanız arabasınızı size verse, bir sorun olsa sanayiye götürseniz belki de 2 dakikalık işlem için siz de 100-200₺ vereceksiniz. Sizin bilmediğiniz o parça veya sorun, burada beceriksizlik dediğiniz olaydan daha bulunması, tamiri basit bir şeydir belki. Öğreten olmazsa, sonuç hep aynı olur.
RTX 2070 laptop alabilen biri Zula mı yükleyemiyor? İnanasım gelmedi hocam. Sanayici tanıdık var bu arada o konuda rahatım.

Mahalle bilgisayarcıları maliyetlerini başka nasıl çıkaracak? :) Artık gençler çoğunlukla PC'den anladığı için onlara fazla uğramıyor. Uğradıkları zaman da Zula için 100TL vermeyi göze alacaklar tabii ki. İnternette PC konusunda bilinçlenen çok kişi var artık. Birkaç yıla mahalle bilgisayarcıları kalmaz. Şimdilik azınlıkta olan PC'den anlamayanları yemeye devam ediyorlar.

Yalnız bu devirde zamanını ayırıp iş yapmaya 100TL almak bir şey değil. Daha azını alamazdı. Git bakkaldan bir şişe su getir demekle aynı kapıya çıkardı. O 100TL'den sana da harçlık vereceğini düşünürsek adamın eline bir şey geçmemiş oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı