Technopat Kuralları Gerçek Hayatta Size Ne Gibi Etkiler Bıraktı?

Sosyalde aldığınız cezalar sosyal hayatta veya derslerinize katkısı oldu mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    177
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten de yazım kurallarına özen gösterir oldum. Önceden pek dikkat etmezdim, fakat ceza ala ala farkında olmadan güzel ve özenli cümleler kurar oldum. :)
Teşekkürler arkadaşlar.
 
Bu kuralları daha önce de biliyordum ama, yazarken dikkat etmeden, küçük harfle, noktalama işareti kullanmadan yazıyordum. Şimdi, Whatsapp olsun, Facebook olsun düzgün yazmayınca kendimi suçlu hissediyorum :)
 
Yazım kurallarıı ve güzel Türkçemize uymaya başlayınca içimdeki okuma sevgisi tekrar canlandı. Bu sayedede Türkçe hocamın gözüne girdim ve de sınavlarda artık anlam sorularını yapabilmeye başladım.
 
2008'deki bir yazımı aktarıyorum. O zaman da yazım kurallarım iyiydi. Arada ufak tefek hata yapardım fakat buradaki gibi özen göstermezdim, nedeni ise burada örnek olma zorunluluğunu hissetmemiz.

Eki Görüntüle 48555

Önemli kelimelerin ilk harfini büyük yazardım. Ayrıca "L" harfini genelde küçük yazmayıp "ş" harfini de "sh" olarak yapardım. Bu biraz alışkanlıktı. Eskiler hatırlar, 2004 yıllarında özellikle bu şekilde yazı modaydı. :)

Yazım çirkindir ama yazım kurallarım tamdır. Gerek zamanında aldığım eğitimler gerek 2000'li yıllarda çalıştığım teknik servisin ayrıca bir internet cafe görevi üstlenmesi. Getirilen ödev kağıtlarını bilgisayara aktarmam hem klavye hızımı hem de yazım kurallarına karşı daha dikkatli olmamı sağlamıştı.

Düzgün bir yazı göze hitap eder. Cümle sonunda noktalamadan sonra bırakmadığınız boşluk yazıyı çirkinleştirir. Technopat'ın bu özelliğini seviyorum.
Abi hackersın galiba, yazıa SQL injection açığı bulma yazıyor. (işin şakası )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bir faydası olmadı. Yazım zaten düzgündü ama dünyanın en zor yazar olunan sitesi Ekşi Sözlük'te bile yazım kurallarına bu kadar özen gösterilmesi için uğraşan yetkili yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence burada çok sıkı disiplin var. Bu yüzden çoğu kişi Sosyal'den uzaklaşıyor.
 
Bence burada çok sıkı disiplin var. Bu yüzden çoğu kişi Sosyal'den uzaklaşıyor.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Yazım kurallarına uymak zor değil. Türkçe'yi önemseyen forum ilk defa gördüm ve mutlu oldum. Kurallara uymakta zor değil.
 
O kişilerin uzaklaşması için sıkı disiplin var zaten. Kapımız herkese açık değil ;)

Sonuna kadar haklısınız. Fakat yanlış yazan bir kişinin yazısını alıntılamaktan bile ceza verilmesini doğru bulmuyorum ben. En azından uyarılabilinir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı