19 Saat Boyunca PC Başında Oyun Oynayan Genç Hayatını Kaybetti!

11.jpg


Çin’de bir internet kafede 19 saat boyunca bilgisayarın başından kalkmayarak World of Craft oynayan genç hayatını kaybetti.

İnternet kafenin güvenlik kamerasında hayatını kaybeden gencin, önce şiddetli bir şekilde öksürdüğü tespit edilmiş. Kendisi gibi aynı internet kafede olan arkadaşlarının verdiği bilgilere göre 24 yaşındaki Wu Tai, şiddetli öksürüklerin ardından inleyerek koltukta yığılı kalmış. Ayrıca gencin şiddetli öksürükle birlikte ağzından kan geldiği de görülmüş.

Olay yerine gelen polis sözcüsünün ifadesine göre gencin ölüm nedeninin otopsi sonucunda belli olacağı, fakat ölümüne çok büyük olasılıkla bilgisayar başında uzun saatlerce oyun oynamasının neden olduğunu belirtildi.

22.jpg




Uzak Doğu ülkelerinden daha önce buna benzer ölüm haberleri almıştık. Oyun oynamak çok eğlenceli, buna biz de katılıyoruz, fakat bu kadar uzun süre bilgisayar başında kalmanın ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını da acı bir şekilde görmüş olduk.

33.jpg


Kaynak: www.telegraph.co.uk: The Telegraph - Telegraph online, Daily Telegraph, Sunday Telegraph - Telegraph
 
Bu bağımlılık yüzünden illaki ilerde bir sorun oluşuyor. Bende uzagi görme problemi var uzaktaki yazıları fln zor okuyorum.
 
Bunlar gibi koltukta hiç kıpırdamadan durursan olusun tabi. En azından ben 15 20 dk'da bir esniyorum. Hiç değilse biraz gerilsen, hareket etsen bir şey olmaz. Bu çok abartmış olmalı. :)
 
Çok heyecanlı oyun oynarken bir süre sonra yutkunmamaya başlıyor insan. Daha sonra boğaz kuruduğu için öksürmeye başlıyor. 19 saat boyunca sürekli boğazı kuruduysa en sonunda kan gelmiştir.
 
Hocam ben tatil başladığından beri günde rahat 10-15 saat oynuyorum. Hatta direkt 24 saat oynadığımda oldu ama ağızımdan kan falan gelmedi şükür. Bakalım ne zaman gelicek. Bu arada fikrimce çocuğun başka bir hastalığıdar vardır. Çünkü 19 saat oynamayla sağlıklı bir insan ölmez diye düşünüyorum. Yani yorgunluktan falan burnumun kanamışlığı var ama o kadar.
Ya bidakka bu konu nasıl benim karşıma çıktı?
5 yıllık konu hocam şu benzer konulara eskileri koymayın sonra ban yiyoruz hortlatmaktan.
 
Belirli aralıklarla mutfağa gidip dolaba boş boş bakıyorum. Bir şey bulursam yiyorum. Böylece uzun saatler PC başında kalabiliyorum. Zaten yerimde duramıyorum. Bazen sandalyeden kalkıp dizlerimin üstünde durarak oyun oynuyorum. Ama gözlük kullanıyorum. Bu aralar çok bakınca başım ağrıyor. Vücudum sinyalleri vermeye başladı :D

Ama her şeyin fazlası zarardır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı