Yarın Alınacak Olan i7 4790K ve GTX 970 Tabanlı Sistem

Rami 2x4 almanı tavsiye etmem bende de ekran kartı ssd hariç aynı bileşenler mevcut rami tek modül al ilerde 32'ye yükseltme şansın olsun 2 modül alırsan 16GB olur en fazla.
 
2x4 daha iyi diye biliyorum.
Hemde 8 gb yeter bence şuanlık 32 abartılı değil mi ?
Olmadı ilerde 2x4 daha alır 16 gb beni uzun süre götürür.
 
16 gb ye kadar yükseltirim sonrasında kaç sene geçer bilemem de ozamana yeni sistem kurarım.
Önerin için sağol peki anakart ve işlemciden memnunmusun? Özellikle bu bios overclock hakkında bilgim yok ilk OC Genie 4 ile yaparım sonrasında elle öğrenirim overclock yapmayı.
 
Elle yaparsan daha iyi olur çünkü OC Genie ile oc yapınca 4.4 e çıkıyor frekans ama boşta 28 derece olan işlemci boşta 38 derece oluyor galiba voltajı fazla veriyor elle yapmak lazım oc' yi.(işlemci soğutucu hyper 212 evo)

Mesela prime 95 ile test ediyorum oc siz 8 çekirdek 70 dereceyi geçmiyor.
OC Genie ile oc yapıp prime 95 açıyorum 8 çekirdekle 95 derecelere çıkıyor 95 dereceyi görünce zaten direk kapadım OC Genie' yi en iyisi öğrenip manuel yapmak.
 
Bencede Gtx 970 yeterlidir. Tek şüphem coil whine çıkmazsa süper olur.
İleride yetmedi diyelim ekran kartı 2 sene sonra veya 1 sene civarı sonra sli yapar yada başka bir kart alabilirim ancak bütün parçaları değitiremem.
Kafama takılan açıkçası ssd hakkında ve sıvı soğutma hakkında bilgim yok topladıklarım yeterlimidir ?
Coil whine msi ve asus'un yeni kartlarinda pek fazla olmuyor.
 
Ssd de 1. Ocz 2. Corsair Oneririm, Sagutma Sisteminde Cooler Master.
OCZ Vector 150 480GB Kullanıcısıyım. Memnunum
Intel i7-4790K Kullanıcısıyım. Memnunum
 
Eger sistemi oyun icin topluyorsaniz islemciyi i5 4690k almanizi tavsiye ederim. Geriye kalan bütce ile @onderbakirtas arkadasiminda dedigi gibi Gtx 980 almaniz sizi daha cok memnun edicektir. Simdiden hayirli olsun.
 
O kasa bu sisteme olmamış. Onun dışında sistem gayet güzel. Gtx980 içinde bileşenlerden kısmana değmez.
 
Kısmak değil de hakkını verecek kullanım alanı olmayacağından o yolu izlemesini önerdim. Ama arkadaş gerçekten i7'yi gerektiren işlemler yapacak, anakartın sınırlarını zorlayacaksa tabi kendi bilir. Oyun açısından 4K Ready ekran kartına sahip olmak arkadaşın bilgisayarını "future-proof" kategorisine rahatlıkla sokacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı