Neden Pahalı Sistemler Toplanır?

zekischen

Kilopat
Katılım
26 Kasım 2014
Mesajlar
144
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Masaüstü bilgisayar bölümündeki arkadaşlardan az çok ortalama bütçe sahipleri hakkında bilgimiz var. 10 20 TL bile önemli bir fark olarak görünebiliyor. Hatta 6000 vs. sistem tavsiyesi diyen arkadaşlar ise direk "hayali sistem" olarak adlandırıyor. Bence de öyle. Ama videolara bakılırsa fiyat olarak bir hayli yüksek bütçeli sistemler toplanıyor. Fiyat performans PC'si hariç. Buradaki çelişkiyi çözen varsa beni aydınlatsın lütfen. Ben mi yanlış düşünüyorum?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim gözlemlediğim kadarıyla her açtıkları sistem toplama konusunda ya bütçeyi değiştiriyolar, ya da alacakları sistemi değiştiriyorlar. Bir ihtimal doğru olabilir fakat, konuya ''sistemi alıyorum, sipariş verdim'' vs. gibi şeyler yazıyorlar. Aradan 1 hafta geçiyor tekrar sistem konusu açıyorlar. Bu yüzden ister istemez insan şüpheleniyor.

Birde 12.000-15.000 TL'ye sistem toplayan yeni üyeler var. Bana göre bilgisayara o kadar bütçe ayıran bir insan, bilgisayar ve bileşenleri hakkında bir o kadar bilgili olur.
 
Üst seviye render yapacağım deyip de sistem önerisi istiyor adam. Bu adama ben şahsen inanmam ve direkt olarak raporlarım. Render ile bu denli alakan varsa sana gereken parçaları da programları da bilmen lazım zaten. Yanlış isem düzeltin lütfen. Ayrıca önerilerin de çoğunu umursamayıp kendi bildiklerini okuyorlar gene.
 
Ben yeni üyeyim. Kendi çapımda notebook alıp satıyorum. Hayatım boyunca 2000 tl fazla bilgisayara para veren görmedim. Adamlar burada 15000 30000 arası bilgisayar önerisi istiyor. Hayali olduğunu çok açık eğer üst düzey için kullanacaksan kendi sistemini toplayabilirsin ve hayatta o kadar para vermezsin, hadi diyelim pc anlamıyorsun bütün oyunları oynayacak ve sana uzun süre gidecek bir bilgisayar toplamak istiyorsun ee yine 15000 tl verilmez insaf. Ha bu arda birde bunları ciddiye alan arkadaşlar var.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için herkese teşekkürler yalnız konu yanlış anlaşılmış. Ben hayali sistem toplayanlardan bahsetmek istemedim sadece örnek olarak gösterdim. Benim anlamadığım çoğu ortalama %80'i 2500 altı sistem topluyor yalnız Technopat videoları hep yüksek bütçeli bilgisayarlar. Ortalama 10,000 TL. Her yerde bu böyledir çoğunluğa göre hareket edilir. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde düşük bütçeli bilgisayarlar için de rehber çekmek istediklerini düşünüyorum. Alan alıyor; Bunu sorgulamaya hakkımız yok. Zaten son zamanlarda düşük bütçelere de uygun rehber sistemleri bulunmakta.
 
Düşük bütçeli, orta bütçeli, yüksek bütçeli ve bunların yanında amaçlara göre (oyun, render, photoshop, iş vs.) sistem videoları çekiliyor. Ayrıca her ay güncel olarak her bütçeye uygun sistem önerisi Technopat yetkilileri tarafından yayınlanıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı