Aslında Türkiye'de ekonomik kriz yok mu?

Ekonomik kötülüklerden bahsetmeme hiç gerek yok. Bu günlerde ekonominin kötü olduğunu anlamayan insan ya gözünü kulağını kapatmıştır, ya da yurt dışında yaşıyordur ülkeden haberi yoktur. "Sokaklarda arabalar var" diyorsunuz. 2021 yılındayız, araba olmayacak da ne olacak? Ulaşımı kağnılar ile sağlamak istiyorsanız sizi geçmişe alabiliriz. Bekliyorum, "Telefonunuzu çıkarın bakın hepiniz bilgisayardan siteye giriş yapıyorsunuz W10 aşağısını göremedim" argümanını ne zaman yazacaksınız acaba.
 
Öncelikle bana hükümet taraflısı falan demeyin, dibine kadar muhalif bir kişiliğim var ve hükümetten ve onun siyasi görüşünden zerre kadar haz etmem. Ama yine de inanmıyorsanız siz bilirsiniz tabii...

Geçen gün kardeşimi okul çıkışında motorum ile almaya gittim, okulda tören vardı dışarıda yarım saat kadar bekledim, trafiği yoğun olan, ışıklar vs. olan yerde bekledim, köşede işte. Trafikte bir sürü araba var, resmen bolluk var gibi. Belki binlerce araç geçti yanımdan, karşıdan falan. Okullar bölgesi, çocuklarını okuldan almaya gelenler, yoldan bağımsız geçenler ve tabii bir de kolej de var zaten oraya gelenler lüks araçlar idi. Tamam elbette eski arabalar da var ama yüzde 80 oranında 2015 model ve üstü araçlar idi. İlçemiz yaklaşık 400 bin kişilik, abartısız söylüyorum her iki kişiden birinde, yani belki 200 bine yakın araç vardır. Ki şehir ufak zaten her yerden, şehir içinde bile meşhur küçük İstanbul gibi trafikler oluşuyor.

Bu araçlar gökten inmedi ya, bir zamanlar hepsi sıfırdı, bayilerden alındı, kişilerden alındı. Tamam şimdi sıfır araç fiyatları, ikinci el uçtu, benzin vs. ateş pahası haklısınız ama ne bileyim benim ilçemde bile bu kadar tonla çeşit çeşit araç varsa ve aktif ise büyük şehirlerde neler vardır neler...


Bu konuyu münakaşa için açtım, lütfen hakaret veya başka bir yerlere çekmeyin, sadece bir tespit, bir gözlem olarak düşünün.

> Edit: Başlığı böyle koymadım, moderatör değiştirmiş, bilginize.
Katılıyorum hocam. O kadar abartıyorlar ki durumumuz kötü kötü kötü kötü diye. Şimdi beni dayılarla bir tutmanızı istemem ama herkesin elinde İphone 11, 12, bütün sokaklarda caddelerde yollarda herkeste araba, herkes kafelerde publarda elinde bira viski yani daha bir çok var örnek veremiyorum. Ama size katılıyorum.
 
Evet araba çok fakat çoğunluk böyle :D hepsi ne kadar da lüks ama :D?
images.jpeg
 
Aslında ekonomi okadar da kötü değil, çoğu kişi gereksiz harcamalarda bulunuyor sonra fakiriz diyor. Gerçekten durumu kötü olana lafım yok.
 
Sizin gibiler sayesin de Avrupa'da 10€ olan şeyleri lüks görür olduk. Araba lüks bir şey değil. Araç Uganda'da var o zaman o ülke fakir değil? Olaylara tek yönden bakmayın artık ya. 13 Yaşındayım düşündüğüm şeylere bak. Ülke de açlık sınırı 8.000₺ asgari ücret ne kadar? 3000₺ Kimse gelip de bana burada Türkiye de fakir yok demez diyemez artık gözünüzü açın açın. 2015 Model araç çok mu iyi sence?
 

Geri
Yukarı