1 Yıllık Veda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben gerçekten üzülüyorum bu duruma. Bende aynı durumdayım ve gerçekten daha şimdiden bıkmış, tükenmiş halde hissediyorum kendimi. Nedeni şu; onca sene okuyoruz, öğreniyoruz, çabalıyoruz, üzülüp seviniyoruz, onlarca farklı şey yaşıyoruz ve bence en önemlisi; hayatımızın en önemli zamanlarını böyle anlamsız bir sınav için harcıyoruz. Bana dert olan şey genel kültür diyerek öğrendiğimiz her şeyin o saçma sapan sınavda hiçbir işe yaramaması. Ne oluyor peki? Olan şu: robot gibi matematik, fizik, kimya formüllerini dolduruyoruz kafamıza, ezber yapıyoruz, bilgiyi öldürüyoruz. Bunun sonucunda ise insanda merak duygusu kalmıyor, öğrenme isteği azalıyor ve hep ezber yapıp sınavları geçmeye bakıyor gerisi boş. Bu sistemin değişmesini umuyorum. En azından benim çocuklarım böyle şeyler yaşamasın istiyorum. Şimdiden kolay gelsin. :)
 
Hepinize teşekkürler dostlar, abilerim. Bana çok şey kattı bu forum, saymakla bitmez, daha önce bir konudaki mesajımda demiştim, en çok sevdiğim şeylere nasıl başladığımı hatırlamıyorum diye, bende Technopat'ı ilk defa nasıl buldum hatırlamıyorum ama bırakmayı düşünmüyorum. Arada sırada ceza alıyorum, onlarda çorbanın tuzu biberi. :)

Sınava girecek diğer arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum, inşaAllah onların istediği ve en hayırlısı olur.
 
Arkadaşlar önceliğiniz her zaman okumak olmalı, ben liseden yeni mezun oldum ve o sınavlardan yeni çıkmış biri olarak konuşuyorum: Çok çalışın yoksa işiniz çok zor. Sonradan çok pişman olursunuz, hele o tercih zamanı insanlar okul beğenmezken siz kazanabilmek için dua ediyor olursunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum Allah kolaylık versin diyeyim, ben de o yolun yolcusuydum geçen dönem.
İş hayatı, okul, dershane, sınavlar derken nefes almaya vakti kalmıyordu insanın.
Yatarak olacak iş değil :) Dişini sıkıp azmedeceksin mecburen.

Ümit ediyorum ki temelin vardır da zorluk çekmezsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benzer konular


Yeni konular

Geri
Yukarı