Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

OytunÇoban

Kilopat
Katılım
25 Mayıs 2014
Mesajlar
95
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bıktım artık ya TTNet'ten hiçbir servisleri düzgün değil.

Geçtiğimiz aylarda indirimden GTAIV Complete Edition aldım.
Oyunu binbir türlü zorluğu aşarak (uyumluluk sorunu, 1.0.7.0 patch, gfwl) kurduktan sonra LaunchGTAIV.exe'den giriş yapmaya çalışıyorum ve oyun bana şu aktivasyon ekranını gösteriyor.


Bu uygulamayı açtığımda oyunun açılıp GFWL'nin benden key istemesi gerekmiyor mu? Playstoredeki keyler bu uygulamada çalışmıyor zaten key yeterli uzunlukta da değil. Deli oldum sabahtan beri duvarları yumrukluyorum arkadaşlar böyle aptal bir hizmet olamaz lütfen yardım edin, sinir krizi geçiriyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunun Steam sürümü güncellendi ve artık bunlarla uğraşmaya gerek yok. Ayrıca elinizde eğer oyunun ürün anahtarı varsa bunu yeni çıkan Rockstar Games Launcher ile etkinleştirebilirsiniz.


Sorun oyun güncellenerek çözülmüştür.

Adım adım ilerleyelim.

  1. Öncelikle oyunu çalıştırmak istediğinizde böyle bir pencere ile karşılaşacaksınız:

    Activate manually.jpg


    Fakat büyük ihtimalle Activate Manually deseniz de oyun herhangi bir tepki veremeyecektir.

  2. Burada en önemli nokta, oyunla birlikte gelen aktivasyon yazılımının çok eski olması. Bunu güncellemiz gerek. Güncellemeyi de oyunu geliştiren firma, Rockstar sunuyor.

    Buradan güncelleştirmeyi indiriyoruz:

    http://download.securom.com/support/gta4/GTAIVPC_OfflineInstaller.zip

    Alternatif link: MEGA


  3. ZIP dosyasını klasöre çıkartıyoruz
    • GTA4RC dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır diyoruz.
  4. Kurulum penceresi karşınıza çıkacak ve GTA 4'ün yüklü olduğu klasörü tespit edecek.

    upload_2015-9-24_22-35-53.png


  5. I agree ve Next diyerek kurulumu bitirin.
    • Bu işlemden sonra oyunu bir kez çalıştırıp seri numaranızla oyunu etkinleştirmeniz gerekebilir. Bu, her sürüm için gerekli değil.
  6. Aktivasyon bitince oyunun 1.0.8.0 güncellemesini (GTA_IV_EFIGS_PATCH_8.exe) indirin! Aksi takdirde oyun WS10 hatası verebilir.
    • Güncelleme dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırın!
  7. Artık oyunu sorunsuz çalıştırabilmeniz gerek.
Güncelleme: Bu işlemden sonra oyunun çalışması için DVD'nin takılı olması gerekmektedir. Oyunu orijinal almış olduğunuzu hesaba katarak No-DVD EXE kullanabilirsiniz. İndirme bağlantısını vermeyeceğiz. Kendiniz arayıp bulabilirsiniz:

Kod:
Grand Theft Auto IV v1.0.8.0 Update-RazorDOX

Eğer SecuLauncher hatası alıyorsanız eksik C++ kütüphanesi var demektir. Çözüm için buraya göz atınız.

seculauncher.jpg


Benzer şekilde WS10 hatası da Yönetici olarak çalıştırmanız gerektiğine işaret olabilir. Ya da 1.0.8.0 güncellemesini yapmadığınız anlamına geliyordur:

WS10 GTA.png


Bu tür hatalar almak istemiyorsanız Windows 10 64 Bit kullanın.

Ayrıca sisteminizdeki GFWL sürümü eskiyse de oyun açılmayabilir. Bu rehberle eski sürümü silip yenisni kurun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son Güncelleme: 11 Haziran 2020
Sorun elle aktivasyon yaparak çözülmüştür.

GTA 4 oyununu orjinal CD üzerinden kurdum. Benden manual activity bölümünden key istedi oyun. CD içerisinde bana verilen key ve sitenin verdiği kodu her denememe karşı kabul etmedi. Bende rockstar yazan yerden girdim benim key'i kabul etti ama busefer yine oyuna girmedi. Şimdi artık manual activity yazan yere tıklıyorum ama code ve key girmem gereken yer acmıyor. Yardım ederseniz sevinirim tskler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş çok teşekkür ederim yardımın için ama nasıl yapacağımıda gösterirsen çok sevinirim :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum aktivasyonu gerçekleştirdim tamamlandı. Fakat oyun simgesine tıkladığımda tekrar "Release Date Check Failure" penceresi açılıyor bu sefer manuel aktivasyon hiç açılmıyor. Nasıl çözebiliriz ?
 
Buraya gelmek için manual aktiveye tıklıyoruz ya ben tıklıyorum tepki vermiyor neden olabilir ? Bu serial yazma yerine gelmiyor hatada vermiyor tepki vermeden duruyor ekran ?

Aynı sorunu bende yaşıyorum aktivasyonu gerçekleştirdim tamamlandı. Fakat oyun simgesine tıkladığımda tekrar "Release Date Check Failure" penceresi açılıyor bu sefer manuel aktivasyon hiç açılmıyor. Nasıl çözebiliriz ?

Aynen aynen tepki vermiyor dimi aynı sorun bendede var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gta IV Activate Manually tıklıyorum tepki yok nedense retry diyorum yeniden tıklıyorum yine yok yönetici olarak açıyorum yine tepki vermiyor 2 kez silip tekrar kurdum yine tepki vermedi çözüm nedir ?
upload_2015-8-24_10-7-5.png
 
Gta IV Activate Manually tıklıyorum tepki yok nedense. Retry diyorum yeniden tıklıyorum yine yok. Yönetici olarak açıyorum yine tepki vermiyor, 2 kez silip tekrar kurdum yine tepki vermedi çözüm nedir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Recep Baltaş hocam TeamViewer ile bilgisayarıma bağlandı ve sorunu hallettik. İsterseniz nasıl çözdüğümüze geçelim:

İlk adım.

Resimde görüldüğü üzere benim Unlock Code bölümümde bir kod var. Bu kodu şu adresteki "Step Two" bölümünden oluşturacağız.
GTA IV PC Activation Support

Adrese girip Step Two bölümüne geliyoruz.

Resimde görüğünüz ilk kutucuğa (Serial) Playstore adresindeki Serial'ımızı giriyoruz.
İkinci kutucuğa ise ilk resimde gördüğünüz "Unlock Requestcode" bölümündeki kodu girip (Bu Unlock Requestcode sizin aktivasyon ekranınızdaki kod olacaktır ben kendiminkini girdim lütfen benim resmimdeki kodu girmeyiniz zira çalışmayacaktır) , "Generate Unlock Code" butonuna tıklıyoruz ve site bize bir "Unlock Code" oluşturuyor.

Bu Unlock Code'u aktivasyon ekranındaki Unlock Code bölümüne yazıp, Serial bölümüne de Playstore adresindeki Serial kodumuzu yazıp Activate yazısına tıkladığımızda ilk resimde görüldüğü üzere, "The activation has been succesful." penceresi çıkıyor ve artık oyunumuza giriş yapabiliyoruz.
Yardımları için @Recep Baltaş 'a çok teşekkür ediyorum lütfen ihtiyacı olan arkadaşlar yararlansın. İyi sosyaller. :)

Güncelleme: Oyunu aktivasyon etmesine etttik arkadaşlar fakat şuan çözünürlük sıkıntısı yaşadım ve çözümü şu konuda buldum arkadaşlar.

[Çözüldü] GTA 4 grafik ayarları değişmiyor | Technopat Sosyal

Bende 'The activation has been succesful' dedi. Sonra oyunu açmaya çalıştım tekrar aktivasyon ekranı açıldı ama bu sefer maunuel aktivasyona bastığımda serial kısmıda açılmadı .. Ben de win 10 yüklü sorun nedir çözüm nedir acaba acil yardım gerekli :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:


Merhaba. Ben bu adımları aynı şekilde uyguladım. Step two dan seri no aldım. Ancak oyuna girerken yeniden hatalı key girdiğime dair uyarı aldım. Manuel aktivasyon secenegıne tıkladıgımda bu sefer eski ekran açılmadı. Dediğiniz gibi guncellemeyıde ındırıp kurdum ama değişen bişey olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş uygun oldugunuzda cevap beklıyorum. teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı