Uefi Windows 10 İçin Bios Ayarları

harun101010

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2015
Mesajlar
412
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Bilgisayarıma uefi windows 10 kurulumu yapmak istiyorum ancak bir türlü beceremedim. Herşeyi rehberdeki gibi yaptım. Format kısmında usbler çıktıktan sonra başında uefi olan usbyi de görüyor anakart. Ancak videoda bahsettiğiniz gibi format kısmına geçişte anakartın logosu çıkması gerekirken windows logosu çıkıyor. Usb'yi doğru hazırladığıma eminim. Acaba sorunum anakartla ilgili mi ? Anakart modelim: Gigabayte z77-d3h. Uefi görmesi için bir kaç yeri karıştırmıştım ve sonunda uefi usb'yi görmüştü ancak dediğim gibi yükleme kısmında bu sorunla karşılaştım. Eğer sorun anakart ayarlarında ise yardımcı olabilecek bir arkadaş çıkarsa çok memnun olurum.
İyi sosyaller.

Resimdeki ayarları nasıl yapmam gerekiyor? Yardımınıza ihtiyacım var.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Kurulum aşamasında başında uefi ibaresi olan usb diskimi seçiyorum ancak kurulum başlamadan önce anakart logosu çıkması gerekirken windows logosu çıkıyor.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpeg
    image.jpeg
    366,3 KB · Görüntüleme: 886
Galiba UEFI logosu eklememişler bu anakarta. Ama bilemem. Sen yinede BIOS'unu güncelle belki uptadede düzeltmişlerdir.
 
Kurulum aşamasında başında uefi ibaresi olan usb diskimi seçiyorum ancak kurulum başlamadan önce anakart logosu çıkması gerekirken windows logosu çıkıyor. Bu şekilde kuruluma devam etsem kurulum uefi olmuş olur mu ?

Birde şunu sormak istiyorum uefi kurulum yaptığım zaman başlangıçta ekran kartının bilgileri felan geliyor. Bu uefi kurulumu olmadığının bir göstergesi mi ?
 
1. Evet devam edersen UEFI kurulum yapmış olursun.
2. Ekran kartının veya başka bilgilerin gösterilmesinin UEFI'yle alakası yok. Yani sen genede UEFI olarak kullanıyorsun.
 

Dosya Ekleri

  • Enpedi©-2014-08-28-(5).png
    Enpedi©-2014-08-28-(5).png
    28,5 KB · Görüntüleme: 516
Teşekkür ederim uefi kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleşmiş. Peki başlangıçta ekrana gelen ekran kartı ve anakarta giriş bilgilerini gösteren ekranların direkt olarak geçilmesini nasıl sağlıyabilirim?
 
O konuda bir bilgim yok ama onlardan en fazla ne olabilirki 5 saniye sonra açılıyor. Sabırsız biri için bile çok kısa bir zaman. :D Ve bu arada önemli değil bizim işimiz bu. :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı