Ülkemizin Güç Zehirlenmesi

Thermes

Kilopat
Katılım
21 Kasım 2014
Mesajlar
5.435
Makaleler
61
Çözümler
4
Son uçak düşürme olayı malum arkadaşlar, bu konuda işin siyasi tarafından ziyade askeri duruma dikkat çekmek istiyorum. Son olaydan sonra ülkemizin ne kadar gaza gelmeye müsait insanlardan oluştuğunu bir kez daha görmüş olduk bence. Burada Rusya'dan bahsediyoruz, Kenya veya Uganda'dan değil, kendi tankını, uçağını, hatta dünyanın ilk balistik füzesini bile yapan koskoca Nazi Almanya'sının bile yenemediği Rusya. Biz ise motorunu Almanya'dan aldığımız "milli" diye milleti kandırdığımız, daha seri üretime bile geçmemiş tanklarımızla gurur duyuyoruz, milli helikopter denilen Atak'ın da motoru İtalya'dan gelmekte, ha keza milli piyade tüfeği hala seri üretime geçememiş, bildiğim kadarıyla başta Kayseri'deki komanda tugayı olmak üzere halen test edilmekte. Ordunun ana tank gücünü halen yarım asırlık teneke m48 ve m60 patton tankları oluşturuyor, askerin elinde ise yine yarım asırlık g3 piyade tüfekleri mevcut, deniz gücümüz nispeten teknolojik ve iyi durumda(denizaltılar hariç), işin asıl felaket yönü ise 1400'ü nükleer başlıkla olmak üzere binlerce kıtalar arası füzesi olan Rusya'nın bu silahlarını durduracak sistemler yok elimizde.
Çin'den alınması planlanan uzun menzilli hava savunma sistemi, Çinlilerin teknoloji transferine izin vermemesi yüzünden iptal edildi.
Yani biz daha ne oluyor demeden İstanbul ve Ankara'ya onlarca nükleer füze düşebilir, o yüzden böyle bir uçak düşürdük diye gaza gelip "Türk'ün gücünü gösterelim yeaaa", "girelim Rusya'yı alalım abi" gibi saçma, mantıksız düşünceleri bir kenara bırakmak lazım.
Şimdi Çanakkale'den, Sarıkamış'dan örnek verecekler olacaktır, dedelerimizi örnek gösterip bugün için tahmin yapmak mantıksız biraz, o zamanlar ne uydular, ne nükleer füzeler vardı.
Toparlamak gerekirse, motorlarını dışarından alıyor olsak dahi bile yinede bir şeyler üretiyor olmamız güzel, nükleer füzelerine rağmen Rusya'ya karşı Türkiye'ninde elinin armut toplamayacağı da ayrı bir gerçek, ama ne olursa olsun Rusya gibi bir devden bahsediyoruz burada.
Yorum yazacak arkadaşlar, siyasetten kesinlikle bahsetmeyin, siyasi tartışma ceza sebebi biliyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemizdeki 3-4 ayda ısınmak için kullandığımız (Genellikle) doğalgazın %80-85'ini Rusya'dan alıyor olmamız öncelikle düşündürüyor insanı. Ortalıkla dönen"Vanayı kapatsalar iki güne savaş biter." esprileri de güldürürken bir yandan da düşündürüyor. Rusya'ya bulaşmak çok da akıl kârı bir olay değil. Onları karşımıza alacak cesaretimiz varsa, onlarla savaşacak da gücümüz olmalı fakat o da yok.
 
Herkesin ağzında bir savaş lafı aldı gidiyor. Yok nükleer füze falan, kastettiğim konu sahibinin dedikleri değil genel anlamda. Yaşadığımız yüzyılda artık savaşlar öyle nükleer füze ile değil masa başında, bürokrasi ile yürütülüyor. Korkmayın elin Rusya'sı askeri anlamda bir uçak düştü diye savaş açamaz. İki ülke arasında bir dünya iş anlaşmaları var, kolay değil öyle bir anda köprüleri atabilmek. İlla ki bu işin bize bir faturası çıkar, bunu da zamanla görürüz.
 
Dünya'da nükleer silah kullanmak yasaktı yanlış bilmiyorsam. Sadece caydırıcı olsun diye üretiliyor diye biliyorum.

Evet, bende öyle biliyorum. İnsanlar üzerinde nükleer silah kullanmak yasak. Ancak diğer ülkeleri korkutmak için kullanılıyor. Kullanmaya izin verilseydi çoktan Fallout 4 deydik.
 
Bir dünya savaşında sizce büyük ülkeler "yasak" falan dinler mi ? :). Minnacık israil bile bir ton yasağı delerek savaş suçu işliyor, Rusya dinler mi ?
 
Ülkemizdeki 3-4 ayda ısınmak için kullandığımız (Genellikle) doğalgazın %80-85'ini Rusya'dan alıyor olmamız öncelikle düşündürüyor insanı. Ortalıkla dönen"Vanayı kapatsalar iki güne savaş biter." esprileri de güldürürken bir yandan da düşündürüyor. Rusya'ya bulaşmak çok da akıl kârı bir olay değil. Onları karşımıza alacak cesaretimiz varsa, onlarla savaşacak da gücümüz olmalı fakat o da yok.
Aslında bir savaş olmayacak kendi görüşümle çünkü sen bizim hava sahamızı ihlal etmişsin biz seni beş dakikada on kez uyarmışsak ve aldırış etmediysen senin uçağını düşürme hakkımız var dolayısıyla haklı taraf biziz putin hiç kusura bakma.
 
Kuralları koyanlar çiğnemesini de bilir bence kullanılabilir sonuçta adamlar dünyayı yöneten ülkelerden biri sen ben gibi değil ki adamlar. :) Hocam valla son 100 yıldır ben herhangi bir savaşta başarı kazandığımızı düşünmüyorum 1900'ler de ki savaşlarda dahil olmak üzere. Yani o zamanlar da koskoca İngiltere, Fransa, Amerika gibi güçler bizi kendi topraklarına katmadıysa bildikleri vardır diye düşünüyorum yoksa yok bulut indi geldi aldı yok öyle askeri zekiydik böyle yaptık falan bana hepsi hikaye geliyor. Adamlar ileri görüşlü olabilirler mesela biz bunları güzel bir şekilde büyütelim bu adamlarda bize maşa olsunlar, alttan alttan sömürelim gibilerinden düşünüyorum. Yani bu kadar güçsüz bir şekilde savaşa giren bir devletin bir o kadar güçlü olan devletlere karşı yapabileceği ne kadar şey var ki? Yani o yüzden çok fazla havalanmayalım diyorum adamlar iki balistik iki nükleer bizi delik deşik ederler akşam duasını Karadeniz kıyılarında ki kiliselerde okurlar valla. :)
 
Eğer birileri kendini bir halt sanıp elindekini Osmanlı ordusu sanmazsa hiç bir şey olmaz. Savaş oyuncak değil, 2 baristik 3 bomba falan.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı