Bilgisayardan virüsler nasıl silinir?

Leo Boz

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2015
Mesajlar
83
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Sırf bu problemden dolayı siteye üye oldum ve derdime derman bulmayı ümit ediyorum.
Yeni aldığım bilgisayarım yaklaşık bir ayda virüs kaptı, bu nedenle antivürüs olarak Avast programını tercih edip yükledim. Ancak ne kadar çok sistem taraması yapsamda bulduğu virüsler bitmiyor. Örneğin bilgisayarda durup dururken chrome reklam sayfaları açıyor, ekranıma setup dosyaları geliyor, masaüstümün sağ alt köşesinde reklamlar bulunuyor internet yokken bile. Bilgisayara format atmayı düşünüyordum ancak bir sürü oyun var 50+60 GB oyunlar var. Onları tekrar yüklemek kurmak yani 2 hafta bilgisayarı kullanamam biraz kötü geliyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım, şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@THE_MILLER, hani uğraşmak gerekirse, sistemden virüsler tamamen silinmez mi? Daha önce hiç uğraşmamıştım.
Eğer silinmiş olsa, format atmadan sağlam bir antivirüs kurulabilir o halde.
 
Erpo'nun da dediği gibi KIS yükleyip, güncelleyip taratın. Ek olarak imzamdan sistem tarama 2 sonucunu da paylaşabilirsin.

sistemden virüsler tamamen silinmez mi?
Slinir niye silinmesin. Tanımı doğru yapan antivirüs varsa komple temizler. Bazıları hiç algılamaz, bazıları algılar bazı kalıntılar bırakır ancak bunlar etkinleşemez çöptürler.
 
@Murat5038 Hocam, nedense virüs kaptıktan sonra antivirüs kurmayı akıl ediyor çoğumuz. Tek antivirüs değil, tüm herşey olabilir. Mesela bir şahısın bilgisayarı bozulduktan sonra format CD'si hazırlaması gibi :D
Bu arada KİS 2016 kurup tam tarama yapınız. Sabırlı olunuz, uzun sürebilir. Kaspersky'nin kaçırdığı pek olmaz ama emin olmak için ADWcleaner ile taratabilirsiniz.
 
Kaspersky'nin kaçırdığı pek olmaz ama emin olmak için ADWcleaner ile taratabilirsiniz.
Kaçırdığı olmaz. Kullanıcısı hatalı olur :) Zaten ilk kullanımda çoğu kişi tam kullanamadığından yukarıdaki ek öneriyi yaptım. ADW'yi de her şeye önerip çözümmüş gibi sunmayın.
 
Kaçırdığı olmaz. Kullanıcısı hatalı olur :) Zaten ilk kullanımda çoğu kişi tam kullanamadığından yukarıdaki ek öneriyi yaptım. ADW'yi de her şeye önerip çözümmüş gibi sunmayın.
Yok hocam :) Kullanıcı hatası olursa mini tarama niyetine öneririm. Yoksa ADW ile Kaspersky'yi karşılaştıramam :)
 
mini tarama niyetine öneririm
Mini tarama diye bir şekil yok. O aracın bir amacı var amacı ise adware türevleri içindir. O yüzden Rootkit virüsüne bile önerenler var o yüzden diyorum. Ayrıca son söylediğim genel kısmadır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı