Kilo Almak İçin Ne Yapılmalı?

Bugün yaklaşık 2100 kalori aldım. Günlük 3000 kalori almam gerekiyor. Fena değil bence ilk gün için.

An itibariyle 2700 kalori aldım. İlk günden bive gövdemde belirgin etlenme oldu. Yani göbek olarak birleşmedi, dağıldı. Yüksek kalorili şeyler yemek faydalı.
 
Bugün yaklaşık 2100 kalori aldım. Günlük 3000 kalori almam gerekiyor. Fena değil bence ilk gün için.

An itibariyle 2700 kalori aldım. İlk günden bive gövdemde belirgin etlenme oldu. Yani göbek olarak birleşmedi, dağıldı. Yüksek kalorili şeyler yemek faydalı.
Göbeğe değil boya git. Uzun boylu yapacağız seni.
 
@BigSmoke Boyun çok kısa. Yaşın 15 iken bence başla baskete ve yüzmeye. Bu yaşta bolca yüz hem boy at hemde omuzları genişlet. Sonra pişman olursun kilo almak için uğraştım durdum boyum kısa kaldı diye.. Bolca ye aynı zamanda da uzamaya çalış.. :)
 
16 yaşındayım 1.89 boyum var 59 kiloyum çırpı gibi dolanıyorum etrafta. Kilo almayı düşünüyorum. Sabah kahvaltıda bir yumurta, yarım ekmek arası peynir yiyorum okula gidiyorum. Öğlen yemeği yiyorum yemekte genelde pilav- tarhana çorbası (ana yemek değişiyor) oluyor. Cuma günleri tavuk döner çıkıyor. Akşamda önüme ne konulursa yiyorum. Ivır zıvır olarak günde bir kesin karam yerim. Evde de gördüğümü yiyorum. Öğlende ekmek olmazsa olmazımdır 5- 6 dilim ekmek yiyorum. Bazal metabolizma hızı 1710 @BigSmoke un attığı linkten baktım. Yardımcı olursanız sevinirim. Akşamları yatmadan önce süt içmeye başlıyacağım.
Edit: Bazal metabolizma hızı.
 
2 günde 2 kilo aldım arkadaşlar şu an 57-58 kilo civarlarındayım. Hocam yapmanız gereken 3 öğün yemek yerine 5 öğün yemek. Arada aperatif bir şeyler de yiyin. Gece yatmadan önce mutlaka süt, yoğurt ve o gün evde yapılan yemeklerin her hangi birinden 1 tabak yemek. Gece yediğinizi uyurken sindiremiyorsunuz. Yanlız aman dikkat süt ve süt ürünlerini bir anda çok kaçırırsanız afedersiniz ishal yapıyor :D. Bizzat yaşadım.,

İlk işiniz FatSecret adlı uygulamayı indirip gün boyunca ne yediyseniz oraya yazıp kaç kalori aldığınıza bakmak olsun. Mesela 1 ay için 15 kilo hedefi koydum kendime. Günde 3100 kalori almam gerekiyor.

FatSecret Kalori Sayacı - Google Play'de Android Uygulamaları
 
Bu sevindirici :D Ama yeterli kiloya ulaştıktan sonra sakın daha fazla kilo almayın. Obezliğe kadar gider bu şekilde. Yeterli kiloya ulaşınca gece yemelerini kesin. Gece tüm vücut dinlenir. Mide de dahil. Yine de hayırlı olsun :)
 
Ekleme yapmak isterim sonradan aklıma geldi de; bazal metabolizma hızınızın üstünde kalori alırsanız kilo alırsınız. Eğer ki altında alırsanız kilo verirsiniz. Suyu unutmayın en önemlilerden.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı