442 puan alıp 450 puanlık okula gitme oranı

mkurt200234

Kilopat
Katılım
6 Ağustos 2014
Mesajlar
576
Makaleler
10
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar TEOG sonuçlarımı ve okul puanlarım katılınca teog puanım 442 oluyor. Bende 448 puanlık bir okul var ona gitmek istiyorum. Acaba gitme imkanım var mıdır? Birde ek kontenjan davası var herhalde çünkü okulun sayfasında 9. sınıf 4 boş kontenjan var yazıyordu. Bu bir ihtimal midir sizce. Son olarak birde 9. sınıf puanı 448 yazarken 10. sınıf 432, 11 ise 387 idi. Sizce 9. sınıfı başka bir yerde okuyup bu liseye 10. sınıfta gelebilir miyim?
 
10. sınıfta gidebilirsin ama bu sene büyük ihtimalle gidemezsin. Benim istediğim lise 443 puandı, ben 436 almıştım. Gidemedim.
 
Arkadaşım, okul seçimi yüzdelik dilimlerle hesaplanıyor. Yüzdelik dilimde puanından yüksek olan okula gidebiliyorsun. Mesela ben 323 puan aldım ama 330 puanlık liseye gidiyorum.
 
Elbetteki şansın var, her yıl okulların puanı düşer veya artar bu sene önceki seneye göre daha zor olduysa okulun puanı düşecektir.
 
Kardeşim o sınıf puanları o şekilde işlemiyor. Daha bahsettiğin okulu bile söylemiyorsun. Şimdi sana şöyle anlatayım. Yıl 2013, son SBS yapılır ve son zamanların en zor sınavıdır. Puanlar rezalet. 435 civarı puanlı okula 385 puanlı adamı alıyorlar. Ama aslında bir şey yok çünkü bu iki eleman da neredeyse aynı sıralamadalar. Bu yüzden yüzdelik dilime bakacaksın. Sınıf olayına gelirsek 99'lu birinin 385 puan olduğu, 98'li birinin 435 olduğu okulda sen bir 99'lu olarak seneye 435 puanlı olacak bu okul ben burada kalamam gibi bir düşünceye sahip olamazsın. Kendi yaşıtlarının puanına bakman gerekir. Önceki yılın puanlarına bakar insanlar çünkü genelde büyük değişiklik olmaz. Son 10 yılda sadece 99'luların sınavında büyük değişiklik oldu onda da yüzdelik dilimler 1, bilemedin 2 fark etti o kadar. Bu yüzden önceki neslin yüzdelik puanına bakarak kendin karar ver. Madem okul adı vermiyorsun bu şekilde kendi kararını vermen gerekecek. Yüzdeliğe göre olduğu için 30-35 puan yüksek okula gitmek diye bir şey yok. Ben kendimce sınavdan 430-440 civarı alırım demiştim. Bir açıklandı, 398. Dedim ben meslek lisesine gidiyorum. Müdür yardımcısı dedi yok sen üste o okulu yaz tutar bence. Neyse 10 hakkın var yaz gitsin dedim orası tuttu hem de asil kazandım. Çünkü zor bir sınavdı. Geçen yılın TEOG'u gayet kolaydı. Bu yıl olanın sorularına bakmadım ama çok farklı olacağını sanmıyorum. Bu yüzden o okulu tek hedef olarak belirleme. Ülke okul kaynıyor gidersin birine.

Arkadaşım, okul seçimi yüzdelik dilimlerle hesaplanıyor. Yüzdelik dilimde puanından yüksek olan okula gidebiliyorsun. Mesela ben 323 puan aldım ama 330 puanlık liseye gidiyorum.

XX puanlık liseye gidiyorum diye bir şey yoktur. Benden önceki neslin puanı buydu ben bunu aldım kabul ettiler dersin.
 
Arkadaşlar saolun çok yardımcı oldunuz. Aslında bende son senemde Temel liseye gideceğim. İlk denememde üniversiteyi ve istediğim bölümü almak için. Gitmek istediğim okulun adı Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ve Trabzon'da. Ben de o liseyi en başa yazacağım olursa olur olmazsa da pek sıkıntı etmiyorum artık sonuçta dünyanın sonu değil gerçekten ben çok abartmışım gözümde bu olayı. Zaten son senede Temel liseye gideceğim için belli olmaz belki son 2 senede olabilir o yüzden artık kuruntu yapmıyorum. Orada bir şekilde telafi ederim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı