İntel core i7 6700 ile masaüstü sistem toplama 3500 TL

* Bu skylake işlemcilerden normal olan i7 6700'i 1100 TL'ye aldım. İşin doğrusu enerji tasarrufu da (65 w) benim için önemliydi. İşlemci alırken fanlı ve fansız olarak satılıyor ve 40-50 TL fiyat farkı vardı ve ben illaki kendi stok fanı (intel'in) onun olmasını istedim. Üstelik Intel® HD Graphics 530 garfik kartının işlemci içinde olması artı avantaj idi. Hedefim ekran kartı almadan bir çoğu oyunu 30 FPS'lerde oynayabilmekti. Overclock yapılanı istemedim çünkü hem elektrik hem fan hem de sıvı soğutma felan bunları düşünmek gerekiyordu.
* Anakart olarak Msi Z170A Gaming M5 700 TL'ye Kinzu mouse hediyesiyle aldım. Kartta ekran (monitor/TV) bağlantısı HDMI ve PCI çıkışları var. VGA yok.
* Bellek olarak DDR4 CORSAIR Vengeance 8 GB x2 adet toplam 16 GB lpx 3000 MHZ RAM CL15 aldım 300 TL'ye.
* Kasa olarak Dark blade önden 2x USB 2.0 ve 2x USB 3.0 girişi olan boş kasa aldım 110 TL'ye.
* Güç kaynağı olarak HIGH POWER Astro marka 750w 80+ Gold Power Supply aldım 375 TL ye.
* Ayrıca DARK marka DK-NT-WDA600 600Mbps USB wifi modem aldım 50 TL'ye, (biraz sıkıntı çıkardı takınca mavi ekrana düşürdü sık sık fakat Windows 8.1 64 bit Realtek USB wifi modem driver yükleyince çözüldü sorun)
* Sandisk Ultra II 240 GB SSD 250 TL'ye aldım.
* Seagate Hibrid 7200 RPM 2 TB SSHD aldım 300 TL'ye.

Dediğim gibi şimdilik ekran kartı almadım en az 1500 TL daha vermek istemedim İleride ihtiyaç olursa alabilirim. Bunları güzelce topladım ve Windows 8.1 kurdum SSD Sandisk'e kurdum oyunları da Seagate yükledim.

Merakla beklenen oyun performansı nasıl ? Bence gayet güzel. Minecraft hiç duraksamadan oynuyor oğlum. Baba böyle hiç güzel oynayamamıştım diyor. Eski grafik kartı olan laptopta Metin2 oynarken köyde pazar yerlerinde donmalar oluyordu bunda ise hiç takılma felan yok yani ekran kartı almadan şimdilik yırttık gibi. Harika bir şey sesiz bir sistem oldu. Sıcaklık 37 veya 40 derece yalnız söylemeyi unuttum stok fanının altına İntel Gri renkte 3 şerit halinde termal paste sürmüş ben onu peçete ile silerek temizledim. 50 Tl'ye en iyi bir termal macun alarak onu sürdüm. Gerekli miydi gereksiz miydi, tam bilemiyorum. Tekrar sökmeyle uğraşmamak için böyle yaptım aslında İntel'in kendi macunu ile deneyip sıcaklık değerlerine bakıp ondan sonra iyi bir macun almam lazımdı.

Netice olarak süper bir sistem oldu. Daha RAM'ler 2133 MHZ'de çalıştırdım ana kartta XMP moduna alıp 3000 MHz'ye çıkartmadım. Overclock'muş falan geç bunları henüz baba ekmeği yiyoruz ev de elektrik parasını artırmanın anlamı yok. Paran çok ise uçuk kaçık herşeyi yapabilirsin.

İntel i7 6700 ile iyi PC toplamalar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir sistem için o işlemci ve o anakart fazla bence 1100 liralık i7 yerine i5 alınabilirdi ve madem overclockda yapmayacaksınız neden 700 liralık anakart aldınız hiç anlamadım gerçekten. Dengesiz bir Sistem olmuş ama ilerde GTX 1070 veya 1080 gibi bir kart alırsanız anca o zaman sistemin hakkını vermiş olursunuz.
 
Böyle bir sistem alıyorsan ki almissin overclock için elektrik faturasını düşünmezsin. Yada son parana aldın şuan ailece sokakta falansınız. Başka açıklaması yok.
 
Arkadaşım ön yargılı olmak istemiyorum ama ya bizi kandırıyorsun ya da böyle bir sistem aldıysan saçmalamışsın. Hd graphicten ne performans almayı düşünüyorsun? İşlemciye o kadar para veriyorsun sonra gelip overclock elektrik çok harcar diyorsun. Yani sallarsın anlarımda makul salla bidahaki seferde.
 
Hikayenin giriş gelişmesi güzel olmuş fakat sonda bocalamışsınız.Sonuca biraz daha çalışmanız lazım , sonuçta olursa bu film çekilir.Böyle bir sistem toplanılacak ekrankartı alınmayacak ve elektirik faturasımı düşünülecek komik.
 
Şuan birçok kişi böyle ekran kartsız i7 6700k'lı sistem topluyor. Ben de toplamayı düşünüyorum esasında ekran kartı konusuna da takılmayın. Biraz ileri görüşlü olun,yakında yeni mimariler Pascal ve FinFeT Polaris gelicek herkes onu bekliyor . Yeni çıkacak ekran kartlarını bekliyorsan çok mantıklı bir iş yapmışsın. Mavi ekransız günler...
 
Değerli Arkadaşlarım,

Görüşleriniz için hepinize tşk ediyorum. Grafik kartını ileride almayı düşündüğümü söylemiştim fakat şu an değil. Kızamık8 ve Harun daha iyi görebilmişler olayın mantığını. İntel'in i7 6700 işlemcisinde CPU ve GPU birlikte yani aslında AMD'nin APU sundan farklı değil.

İyi bir sistem bütünsel olarak donanım, yazılım ve network olarak hepsi iyi olması gerekiyor. Hatta grafik kartı felan en üst düzeylerde ise görüntü birimi olarak monitörün de olmazsa olmaz çok iyi olması gerekiyor. Yüksek fps de oynamak istiyorsanız elinizde 60hz üstü monitör yoksa hiç bir akıcılık kazandırmıyor. Gerçi şimdi TV ler 200 MHz ve 400 MHz den aşağı değil. Ekran kartı ile birlikte ona uyumlu 2k-4k monitör olması lazım.

Mevcut Grafik kartlarına bakıldığında oldukça elektrik harcadıkları, 3 fana kadar çıktıkları bu itibarla boyutlarının büyüdüğü ve kasaya sığmakta zorlandıkları, ağırlıkları arttığı, aşırı ısındıkları, en az 750 w PSU (Power Supply) ihtiyaç olduğu, kasa iç sıcaklığını artırdığı gibi olumsuzluklar göz önüne alındığında yeni nesil ekran kartlarını (GPU) beklemek daha mantıklı olacaktır. 2016 yılı sonuna kadar AMD'nin yeni nesil GPU'su 14nm Finfet teknolojisi (TDP 95 Watt) ile üreteceğini ve yeni GPU'nun adı Polaris GPU'su olacağını duyurdu. 14nm AMD'nin Polaris GPU'lu kartına rakip olarak Nvidia’nın 14-16 nm Pascal Mimarisi (GPU 100 ve GPU 104) ile karşı atak yapacağı görüldü.

Şu an satışta mevut olan 28 Nanomicron (nm) düzeyinde üretilen Nvidia’nın Maxwell mimarili GTX 960-970 ile AMD’nin R9 380-390 kartları incelendiğinde; Nvidia GTX 960- 970 Ekran kartı takılı sistemin toplam güç tüketimi 150 Watt iken AMD’nin R9 380-390 ekran kartlarının ise 190 W olduğu görülmektedir. AMD’nin kartları %5 daha iyi oyun performansı sergilerken enerji açısından daha az performanslı olması dikkate alınması gereken bir durumdur. Çünkü çok ısınan kartta elektriğin büyük kısmı ısı olarak açığa çıkar böylece hem grafik kartını hem de kasayı soğutmak için çareler aramaya başlarsınız. Nanometre'nin düşürülmesinin güç tüketimini önemli ölçüde azaldığı açıkça görülmektedir. Nvidia Pascal Mimarisi ile AMD Polaris mimarisine sahip hangi ürünlerin ortaya koyacağını tabiki merakla bekliyorum. Bizi ilgilendiren yönü fiyat/performans yönü olacaktır.

Anlaşılan grafik kartı almak için Kızamık8'in dediği gibi biraz daha bekleyeceğim.

Arkadaşlar DARK marka DK-NT-WDA600 600Mbps USB wifi modem aldım 50 TL'ye cd sinden driver'ını yükledim. fakat biraz sıkıntı çıkardı usb wifi modemi her takışımda mavi ekrana düşürdü yetkili firmasına mesaj attım tık yok. Daha sonra internette araştırmalarım sonucunda Windows 8.1 64 bit Realtek USB wifi (dongle) modem driver yükleyince sorun çözüldü sandım. Evet mavi ekrana düşmüyordu artık fakat alt kattaki modemden en fazla 2 megabit per second (2 mbps) bağlantı ile çekiyordu. Kaç defa speedtest yaptım onu - bunu denedim olmadı. Oğlum baba hiç zevkim kalmadı online oyun oynayamıyorum deyince Ben de başka bir usb modem almaya karar verdim. Bu sefer 2 adet sökülebilir 5 db anteni olan 500 mw ve 1,5 m usb uzatma kablolu TP-Link TL-WN8200ND 300Mbps Kablosuz USB Adaptör denemek üzere siparişimi (n11.com- -57 TL) verdim. Aynı tip ve özelliklerde dark markanın (40 TL) vardı tercih etmedim. Sonucunu sizlere bildireceğim. İnşallah bu sefer olur.

Değerli arkadaşlarım,

Dark marka DK-NT-WDA600 600Mbps USB wifi modem'i Windows 8.1 sisteme tanıtamadığımdan dolayı "ATTEMPTED EXECUTE OF NOEXECUTE MEMORY" uyarısından sonra bilgisayarın mavi ekranla sık sık kapanır olmasını 64 bit Realtek USB wifi (dongle) modem driver yükleyince çözüldü sanmıştım fakat modem bu seferde 2 megabit per second (2 mbps) fazla bağlantı yapamıyordu. Her şeyi denememize rağmen olmadı. Bundan dolayı 2 adet sökülebilir 5 db anteni olan 500 mw ve 1,5 m usb uzatma kablolu TP-Link TL-WN8200ND 300Mbps kablosuz USB Adaptör aldım. CD si ile kurduktan sonra çalıştırdım. Gerçekten iyi bir bağlantı ile süper çektiğini gördüm. Başka bir modemle sorunu çözmüş olduk. Yalnız 1,5 m mini usb - usb 2.0 kablosu yerine 3m olanı sipariş verdim. Böylece kablosuzun yanı başımda durmasını önlemiş olacağım. Full Hd Monitor TV de (65 Hertz) minecraftı 150 fps ile oynayınca bizim oğlanın keyfi geldi Herkese mavi ekransız günler.

Arkadaşlar antensiz DARK marka DK-NT-WDA600 600Mbps USB wifi modemi Windows 8.1 işletim sistemine kurmak ta epey mücadele ettikten sonra ( sık sık modemi takar takmaz "ATTEMPTED EXECUTE OF NOEXECUTE MEMORY" hatası ile mavi ekrana düşürdü. Çünkü usb modem'in driverı bir türlü yüklenmedi ve alet de tanınmadı. En sonunda internetten bulduğum Realtek USB wifi (dongle) modem driver yükleyince sorun çözüldü sandım) modemi ancak sisteme tanıtabildik fakat bu seferde 2 megabit per second (2 mbps) den fazla bağlantı yapamıyordu. Modemi değiştirmeye karar verdim. TP-Link TL-WN8200ND 300Mbps Kablosuz USB Adaptör satın aldım. CD si ile kurdum tanıttım. Harika çekiyordu. Oğlum Full HD monitör TV (65 Hertz) de minecraft 150 fps ile oynayınca çok mutlu oldu. Ancak kutu içinden çıkan 1,5 m mini usb to usb 2.0 kablo yerine 3 m olanı sipariş verdim. Usb wifi nin yanı başımda değil biraz uzakta durmasını arzu ediyorum. Herkese mavi ekransız günler dilerim.
Değerli arkadaşlarım,
Nihayet topladığım sisteme ekran kartı satın almak bugüne nasip oldu, Nvidia Pascal 16 nm (nanomikron) mimariye sahip MSİ 1050 ti 4GB gaming X ekran kartı 75 watt elektrik tüketimi ile ilave besleme (elektrik) 6 pin girişine ihtiyaç duymaktadır. Diğer msi 1050ti modelleri doğrudan ana kart üzerinden beslenmektedir. Bu ekran kartı sessiz mod, oyun modu, hız aşırtma (oc) modu olmak üzere 3 farklı modda çalışabilmektedir. SLI / Crossfire Uyumu yoktur. Fiyatı 1200 TL . Abisi ekran kartı olan 1060 modeli 2 kat daha pahalı olduğundan tercih etmedim. Ayrıca monitörüm 1920 x 1080 p full hd TV olduğundan daha fazla çözünürlük (2k veya 4K) benim için uygun değil. Ekran kartı VR (sanal gerçeklik) gözlük yani 3 boyut izleme imkanı da sunmuyor. Böylece tüm masaüstü sistem TV monitör hariç 3500+1200=4700 TL kur artışları ile yaklaşık 5000 TL ye mal olmuş oldu. Bence çok güzel bir sistem oldu herkese tavsiye ederim. Son bir kez söyleyeceğim ana kart da msi olduğundan bios üzerinden ekran kartına 1 GB ilave destek verilebilmektedir. sanırım 4GB + 1GB= 5 GB olarak ekran kartı VRAM ihtiyacımı oldukça karşılayacaktır.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı