Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

darkageman

Kilopat
Katılım
7 Mayıs 2015
Mesajlar
1.336
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar


Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.
 
Log.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırıp günlük temizleme işlemi bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp AIDA64 raporu paylaşmanı isteyeceğim (yeni girdi oluşup oluşmadığını görmek için).
 
BIOS varsayılan ayarlarda ise aşağıdaki bağlantıdan Prime95 indirip çalıştır ve varsayılan seçeneklerde test işlemini başlat, hata oluşup oluşmadığını görelim. Teste başlamadan önce işlemci ısısı vb. sıcaklık değerlerini görebileceğin bir yazılım göz önünde olsun (örn. AIDA64) sıcaklıklarda anormal bir yükseliş görürsen (örn: işlemci 95 üzeri) testi sonlandır. Hata oluşmadığı sürece bir süre daha test devam etsin.

http://www.mersenne.org/ftp_root/gimps/p95v289.win64.zip
 
darkageman, zaten problem var :) tespit edilmesi lazım. Uzaktan bu tip sorunları çözmek zaman alır, işin bir kısmı da sana bağlı. Bir sonuca ulaşırız.
 
@cRea80 Tamamdır abi. Prime şu an test ediyor. Kilitlenme, yüksek ısı veya mavi ekran verirse bildireceğim. Kaç saat boyunca böyle test edeyim ?

Abi beni bir görsen şey gibiyim şu an hani çocuk vardır hayalleri vardır ama o hayallerine bir türlü ulaşamaz ya. Aynen öyleyim. Umarım buluruz sorununu.

Bu arada Verifier kapatmadım. Açık kullanacağım :)
 
Evet ben toplamıştım. 2 tane Ram, Anakart, Ekran kartı ve Güç kaynağım yeni sayılır. Ekran kartını alalı 6 ay oldu. Ram ve Anakart daha 3 aylık. Güç kaynağım ise 1 haftalık. Sıvı soğutmam var o bende yaklaşık 1.5-2 senedir. Thermaltake Water 3.0 serisi.

Test hala devam ediyor 15 dakika sonra 1.saat içine girmiş olacağız. Her şey Pass geçiyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı