Windows 10 Oyun Oynarken Mavi Ekran

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Arkadaşlar bugün oyun oynarken mavi ekran hatası aldım.

Minidump:032616-4171-01.rar

Bilgisayar parçaları garantiden 0 olarak yeni geldi gene mavi ekran. Delirmemek elde değil.

@cRea80 Üstad yardımını bekliyorum. Bilgisayar parçalarımı garantiye yolladım işlemci anakart ve ssd değişti. Hala mavi veriyor Ramlerimi XMP moduna almıştım onuda kapattım Oc Genie kullandım.

Tamamdır abi. Şimdi bilgisayar memtest de bende telefondan yazıyorum. Yarın akşam fotoğrafını paylaşırım.

Abi memtest 10.5 saattir devam ediyor. Hala da devam etmekte ama altta bir yazı çıktı şöyle yazıyor:

Ram maybe vulnerable to high frequency row hammer bit flips.

Akşama kalmadan da testin tamamen sonlanmış halini atarım abi. Abi şimdi bende şöyle bir şüphe var seninle paylaşmak isterim (umarım ki haklıyımdır). Bundan 3 ay önce almış olduğum ramlerin renkleri 2.5 yıl öncekilere göre farklıydı. 2.5 yıl önceki yeşil diğeri ise siyah renkte. Çakışıyor olabilme ihtimalleri var mı ? olsaydı mavi ekranlarda belli olur mu ?

Birde başka bir forumda tanıdığım birisi bana Plantronic driver'ı hakkında şöyle birşey söyledi abi:

ben 3 defa format atıp kurdum geçen hafta sonu, sorun yok driver'da sadece w8'i kuruyorsun. İnternette yazıyor nasıl yapacağını. Bende bunun üzerine araştırdım. Rar dosyasının içini açıp Windows 8 setup dosyasını çalıştırıp kuruyormuşsun ve problem olmuyormuş.

Dosya Ekleri

• 11bb912a-e83c-4333-8c84-3d1c8b26c4b0.jpg
    11bb912a-e83c-4333-8c84-3d1c8b26c4b0.jpg
    99,2 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
Rowhammer hatasının sistem kararlılığında etkisi yoktur, dikkate almana gerek yok. Döküm dosyalarında bakmıştım bellekler uyumsuz görünmüyor, fakat BIOS ile ilgili bir sorun olabilir. İmkanın varsa bellek testinden sonra BIOS'da OC bölümünün genişletilmiş bir şekilde X.M.P dahil fotoğraflarını ekleyebilirsen inceleyelim. Kulaklık için W8 sürücüsü zaten firmanın eklemiş olduğu sürücü, kurulum farklılığı sürücünün kendisini değiştirmez. Kulaklık olmadan sistemi görmekteki amaç zaten daha önce sorun çıkardığı görünen (PLTGC.sys) kulaklık sürücüsünü aradan çıkarmak ve sistem kararlılığını görmek. Sorun net olarak bulunduktan sonra kulaklığı tabii olarak tekrar deneyebilirsin.

Test şimdi bitmiş abi. Hiçbir problem yok 0 error hepsi pass gene. Akşam eve gittiğimde sana detaylı olarak BIOS fotoğraflarını atacağım. Forumdaki bir arkadaşım bana BIOS sıfırlayıp denememi önerdi ne dersin bu konuda ? Bazı arkadaşlarım da hala Ram değiştir geç diyorlar. Herkez birşey söylüyor :)

Memtest : http://i.hizliresim.com/Rk7pbY.jpg

BIOS'u varsayılan ayarlara almanı çok defa yazmıştım zaten, görüntülerde ayarları görürüz. Belleklerde sorun görünmüyor. BIOS ayarlarını görüp belki CMOS temizleyip gereken ayarlamalardan sonra olayı netleştiririz.

Donanım hataları genelde kendini gayet iyi belli eder. Şu durumda önce tüm ayarları görmek ve sisteme uygun hale getirmek lazım.

Ayarlarda bir sorun göremedim. Bu şekilde bir bakalım hata oluşursa X.M.P etkin hale getirebiliriz. Tekrar hata olursa CMOS temizleyip bakarız. nVidia ses sürücüsü grafik kartı içindir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı