GTX1070 Amazon'dan Alışveriş

1- Öncelikle ürünlerin zaten Türkiye'ye gönderimi mevcut olmalı aksi takdirde zaten ürünü alamazsınız.
2-Alamayacağınız bir ürün için, hayır gümrük problemi çıkmaz (=
3-Alacağınız ürünün Uluslararası Garanti yani international warranty ibaresi varsa yararlanabilirsiniz FAKAT Türkiye'de bu da su istimal ediliyor. Bu yüzden bu garantiye de güvenmemeniz gerekiyor ama alacağınız ürünün Türkiye desteği varsa ücretlide olsa o ürünü tamir ettirebilirsiniz. Ör: Turtle Beach, Türkiye'de olmadığından ücretli veya ücretsiz hiç bir şekilde tamir ettiremezsiniz. Parçalarını yurt dışından alıp kendiniz tamir edebilirsiniz.

ÖNEMLİ!
Yurt dışı ürünlerinizin Türkiye desteği var ise bu firmalar olaya el atabiliyor. Yani. Asus'un Türkiye Distiribütörü, Amazon'un var olduğu ülke ile iletişim kurarak bu ülkeden gelecek ürünler için garanti yapmıyoruz kuralını koyabiliyorlar. Bu markasal ve ülkesel bir durumdur. Yani Rolex, Apple, Samsung, Vertu gibi markalar alırken bu ibare değişebiliyor. Bu ürünlerin pahalı olmasının temelinde bu yatıyor. (Bizim ürünümüz nerede olursa olsun, mağazamız var ise işlem yaparız diyor) Aslında aynı durum Logitech içinde geçerliydi fakat dünya ve Türkiye arasında anormal bir fark olduğundan Logitech'de, Türkiye ile uğraşmaktan yorulmuş durumda.

MSI ise Türkiye'de destek veriyor o yüzden MSI ürünleri ile bir sıkıntı yaşamazsınız.
 
Arkadaşlar bende bu konuda çok araştırma yaptım fakat kafamdaki sorumun cevabını bulamadım.
Diyelim ki amazon üzerinden bir ekran kartı aldık ve gümrük kargo ücretlerini ödedik. Farz edelim bir sene sonra bu kart arızalandı ve amazon garanti kapsamında olduğu için amazona tekrar yollayacağız. Bu kartı yollamak için sadece kargo ücretimi yolluyoruz yoksa tekrar gümrük ücreti ve tekrar geri kargolama ücreti alırlar mı?
@Asabi @Leo Corte @Raydric
@Uğur Öztürk
 
Son düzenleme:
Tekrar kargo ücreti ödemeyeceğine eminim ancak bizim işgüzar gümrükçülere garanti veremiyorum.
Normal şartlarda irsaliye ile gönderilir. Garantiden yenisi geldiğine dair de bir yazı bulunur. Ayrıca bir fatura düzenlenmediği için tekrar vergi verilmemesi gerekir. Deneyimi olan biri konuya dahil olursa daha aydınlatıcı olur.
 
Başıma gelen bir ufak bir olay:
SSD'lerin ilk zamanlarında Yurt dışında iken Razer Notebook siparişi vermiştim. Ben ülkeye döndüğümde ürünü de kargo ile gönderilmesini talep etmiştim. (zamanım yoktu) Ülkeye geldi. Zaten İngiltere'de ödenmiş olan vergiyi TR'de talep etti. Double vergi ile ürün zaten 1.900$'dan 2.600$'a geldi. Ürün arızalandı. Malum Türkiye'de destek olmadığından (yedek parça, teknik servis vs.) göndermek zorunda kalmıştım. Firma şunu dedi; üzgünüz, bize gönderdiğiniz ürünü tamir etmek bizce pek güzel olmayacak gibi, size yenisini göndermek istiyoruz.

1.900$'lık ürüne zaten vergiler, kargo, iade vs. derken 2.650$'a gelmişti. Neymiş iade ibraz edilmemiş. Ürün ülkeye geldiği sırada sıfır bir ürün olarak geldi. Fakat gümrük olanları kayıt altına almamış ki unutmuş olanları. Böylelikle "bu ürünün vergisini ödemelisiniz" denildi. Cevap: Bu urunun vergisi İngiltere ve Türkiye'ye zaten 2 kez ödendi. Bununla kalmayıp vergiyi Sterlin cinsinden aldınız, demiştim (sahtekarlık değil, Turkiye'de verginin ahlaksızlığı, soygunu olmaz)

Tekrar vergi alınması için islem başlatıldı. Bu bir ay içinde 1.500$'ı geçtiği için ithalat yapıyormuşum ve ithalat ve Gümrük vergileri, antrepo ücretleri vs. kesmeye başladılar. Ödemedim. Kaldı öyle. Bu onlar için sorundu. Çünkü verginin verilerini Sterlin cinsinden almışlardı.
Sonra iade talep ettim.
Olaylar burada başladı. Vergi alınmadan ürünü alabileceğim söylendi. Bakın siz şu işe?
Olsun, olsun iade olsun...
Razer klas, Batı insana değer veriyor. İadeyi gönül rahatlığı ile aldılar tabi.

Vergiye ne mi oldu? TL cinsinden ödediler. Ne mi yaptım? Mahkemede süründürmek için işlemlere başladım. Bildiğim kadarı ile 2007-2008 sonrası da gümrükte bir düzeltmeler olmuş
Lanet olsun dediğim işe tekrar başladım. Şimdi ise direk kapınıza geliyor.

Söyle yapıyorsunuz. Elinizde zaten o ürünün bir kodu var yani faturada vs. Bunlar vardır. Belgeleri vs. Siz sadece ürünü kargo ile gönderip, sadece bir kargo ücreti karşılığında işlemi gerçekleştiriyorsunuz. Hatta bir çok ürünü size gönderirken kargoyu kendisi ödüyor.

Hiç bir sıkıntı olmaz, gümrük değişim ürünü olduğunu bilecektir. Sıfır ürün gelirse. Fatura kopyanızı mail atarsınız. Bu tarihli ürün diye.

Yani sıkıntı olmaz. Gönderin
 
Süpersin @Leo Corte o zaman yurt dışından ekran kartı almamak için hiç bir engel yok :) . Garanti durumları ülkemizden daha iyi işliyor. Kargo ücretini biz bile veriyor olsak her türlü kazançlı oluyoruz.
Amazon üzerinden garanti senesini arttırıp para vermek daha makul o halde.
 
Eh! Tabi o sizin tercihiniz. Ben hiç yapmadım (= Zaten bozulmuyorlar kolay kolay. 20 yıldır PC kullanıyorum sadece bir kere anakart işlemci soket pini kırılmıştı. Bu sorunu yaşadım. Zaten alırken bozuk çıkarsa yada 30 gün içinde bozulursa işlemler yapılıyor. Ayrıca ürünlerin tamamında 2-3 yıl garanti zaten var.

Açıkçası bugüne kadar bu garanti, sigorta işini hiç yapmadım. (= Tabi yapanlara asla karışmam. Yurt dışı ürünlerini olabildiğince 100$ altı tutmaya çalışın. Böylece inanılmaz kâr elde edersiniz ama bazı ürünler gerçekten Türkiye'de daha ucuz. Yada 50 lira fazla vererek TR'den alabilirsiniz. Azcık ekonomi dönsün vurup, öldürmeyin (=

Saygılar.
 
Beyler, GTX 1080 bugün satışa çıktı bildiğiniz gibi ve fiyatı 599$ ama Amazon'da Evga felan neden 1700$ civarı fiyat var ?
 
beyler ne aceleniz var grafik programcısımısınız ? bekleyin asus rog serisi Gtx 1080 çıkınca alırsınız türkiyeden. 3 yıl garanti veriyor adamlar daha ne olsun.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı