İkinci el LG G5 mi, Sony Xperia Z5 mi?

Aslına bakarsanız bunu iki firmanın da fiyatlandırma politikasına bağlayabiliriz. LG firması G2'den beri rakiplerine nazaran daha düşük fiyatlarla giriş yaparak daha az sayıda model ile daha fazla satış yapıyor. Sony'nin diğer telefonlarına bakarsanız aynı şekilde onların da pahalı olduklarını göreceksinizdir. Premium havası vererek yüksek fiyattan giriş yapıyor, yeterli bir kitlenin ilgisini çekmesi onlar için kafi.
LG'de fiyatlar herzamanki gibi giderek düştü fakat Sony nedense fiyatını hiç oynatmadı. Bu sebepten yüzsüzlük demek pek de yanlış olmaz.
G5'in şuana kadar rapor edilmiş bir kronik sorunuyla karşılaşmadım hiç, sağlamlık konusunda ise yanlışınız var. G5 aslında yekpare metal bir kasa fakat üstünde bir nevi kaplama diyebileceğimiz bir madde var. Sağlamlık açısından yeterli diyebiliriz. Su geçirmeme özelliği olsaydı daha da iyi olurdu tabi.
Gevşeme hakkında pek birşey diyemeyeceğim fakat böyle bir şikayet ile hiç karşılaşmadım.

G5'in kasası yekpare metal olsa da dediğiniz gibi sırf o garip kaplamadan dolayı plastik gibi duruyor. Ve arka tasarımından dolayı telefonu masaya sırt üstü bıraktığınızda Z5'in aksine G5, özürlü gibi yamuk duruyor :) Lakin her güzelin bir kusuru var elbet. Gene de kılıf ile kullanmayı tercih ederim.

İlgi ile yardımcı olmaya çalışıp benim, G5 alma konusunda aklımı, mantıklı izahlar ile çelen başta size ve diğer arkadaşlara canı gönülden teşekkür eder, kısmet olup da telefonu aldığımda tekrar görüşmek dileği ile, esenlikler dilerim.
 
Z5 hiç bulaşma sonunda kurtabildim 8 ay kullandım sattım g4 aldım herşeyi z5 den iyi batarya hariç

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarın için teşekkür ediyorum hocam. 1 hafta içinde G5 sipariş ediyorum hayırlısıyla.

Evet arkadaşlar eğitim göreceğim okulda akıllı telefonun yasak olmadığını öğrendim ve dün gidip güvenilir bir telefoncu arkadaştan 1900TL'ye, tam da istediğim seride (605 Mayıs serisi) ve renkte (gümüş), LG TR garantili bir G5 almış bulunuyorum. Lakin ilk defa bir telefona bu denli ciddi bir para verdiğim için üzerine titreyerek, Verus High Pro Shield Kılıf yahut Spigen Rugged Armor Kılıf ve BUFF Darbe Emici Ekran Koruyucu almadan paketinden açmayacağım zira evde bile olsam akşam yataktan dahi yere düşme ihtimali var yani kendimi biliyorum :) Umarım sakınan göze çöp batmaz. Tabi bu kılıf ile ekran koruyucunun toplam fiyatı 150TL olduğundan telefon bana gene 2050TL'ye gelmiş olacak ve aslında 1900TL benim limitimin sonuydu. Aslında bütçeyi daha fazla zorlamadan, en azından durumumu biraz daha düzeltene kadar 15-20TL'lik idarelik bir silikon kılıf ile idare etsem mi diye düşünüyorum. Ekranı için ise daha dikkatli olurum. En azından koruyu film alana kadar. Yarın ola hayrola belki ikisini birden kampanya ile 100TL'ye bulursam yırtınarak alabilirim. O zamana kadar jelatinli kutusuna bakarak hasret gidereceğim :)

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Verus High Pro Shield Kılıf (90TL)

4.jpg

Yahut Spigen Rugged Armor Kılıf (50-60TL)

5.jpg

BUFF Darbe Emici Ekran Koruyucu (60TL)

6.jpg

Telefonda ki tek endişem, daha önce ki araştırmalarım doğrultusunda ekran parlaklığı ve şarjının beni tatmin etmeme ihtimali. Zira onun dışında ki her özelliği ile beni fazlasıyla tatmin edeceğinden eminim. Şarja yapılacak bir şey yokta, şu ekran parlaklığının yazılımsal olduğu da söyleniyor. Eğer ilerleyen zamanlarda bu ekran parlaklığı olayı ufak bir güncelleme ile çözülürse işte o zaman tadından yenmez. O mutlulukla, şarjının erken bitme sorunu da aklımdan uçar gider zira zaten oyun oynayan birisi olmadığım için umarım şarj konusunda beni kısmen de olsa idare eder. Telefonda ekseriyetle yaptığım şeyler haber okumak, navigasyon, youtube'dan video izlemek vs. Şu genç yaşımda, tipik yaşlı telefon kullanıcısı modundayım yani [8D] Ama illa ki hevesimi almak için başlarda biraz oyun oynarım diye düşünüyorum. Ayrıca, yok eğer iki sorunda donanımsal ise (ki şarj zaten donanımsal), umarım LG firması, ilerleyen serilerde üretecekleri G5'lerde bu sorunları giderip LG TR garantili biz kullanıcılara da bu serilerden verirler ki paramıza değsin.

Birde telefonu aldığım arkadaş, bana hiç bir fatura, kağıt vs vermedi. Herhangi bir sorunda IMEI numarası ile LG Türkiye servisine götürmen kâfi dedi. Bu doğru bir bilgi midir acaba? Zira her ne kadar olmamasını umsam da, ileride olası bir teknik servislik durumda başım ağrımasın; hazır jelatinini de açmamışken. Ve cihazın Mayıs serisi olduğunu ve nakite çevirmek için alıp telefoncuya satan adamın da en kötü ihtimal ile bu işlemi haziranda yaptığını düşünürsek, telefonun 2018 Mayısına kadar garantide olduğunu söyleye biliriz herhalde.

Ayrıca beni, en sıkışık olduğum şu zamanlarda, kronik arızaları ile bu denli meşhur bir firmanın telefonununu, ithalatçı garantinin riskine girip almaktan koruyan ve uygun fiyata, sıfır, TR garantilisini nasip eden Allah'a hamdolsun :) Beni G5'e sevk eden tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı