1000 TL Ekran Kartı Tavsiyesi

@Akanzee @dewilking peki önerdiğiniz ekran kartı ile benim ana kartım uyumlu mu ? Buna nerden bakabilirim ?

Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ? Yakın zamanda ekran kartı alıcam. Konuyla ilgili biri yardımcı olsun lütfen.
 
1000 liraya hangi ekran kartı varsa o en iyisidir. Şu an RX 480 iyi. İkinci el alabiliyorsan R9 Fury veya GTX 980 kartlara bakabilirsin. 1000 liraya RX 480 alırsın. Daha performanslı bir şey arıyorsan yurt dışı ya da ikinci elden başka şansın yok.
 
Son düzenleme:
O referans soğutma ile arasındaki fark.

Darboğaz güçlü bir ekran kartı ile güçsüz yani o ekran kartı için yetersiz bir işlemci aynı sistemde olursa darboğaz olur. Mesela arabaların fabrika çıkışlı hız sınırı olması gibi. Motor 250-300 yapabilecekken sınır yüzünden maksimum 200 yapabiliyor.
 
Rx 480 ile darboğaz yaşamayacaktır işlemciniz yeterli seviyede. Güç kaynağıda yeterli seviyede sıkıntı çıkmayacaktır. Ancak Rx480 1000TL'den biraz fazla olacaktır bütcenizi artırmanız gerekmekte.
 
Bence GTX 1060'ı bekleyin. Yakında aftermarket kartları piyasaya çıkar.
RX 480'den daha iyi bir kart olması muhtemel.
GTX 9. serisine şuan para vermenin bir anlamı yok.
 
Şuan kararsız kaldım. Eğer darboğaz yaşamazisem RX 480'i almak isterim. Bu konu da emin misiniz ? @Erkan Şahin

Ya şuan aşırı kararsız kaldım. Ben bu işlerden pek anlamıyorum o yüzden bir şey soracağım. RX 480 8GB, az önce araştırdım GTX 1060 ise 6GB neden bu kart diğerinden iyi ? Ve aftermarket ne demek? Türkiye'ye satışa sunulmadı mı? Ben zaten yurt dışındayım burda daha ucuz olabileceğini düşünüyorum ? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum @Frantic82
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı