GTX 970 Sistem GTA 5 Düşük FPS Problemi

Bence Güç kaynağı sıkıntılı olabilir kaç watt markası nedir ne zamandan beri kullanıyorsunuz bir de hard disk mi ssd mi kullanıyorsunuz.Hard disk ise sectör bozulmaları olabilir bir hd tune ile sağlamlığını kontrol edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Güç kaynağı sıkıntılı olabilir kaç watt markası nedir ne zamandan beri kullanıyorsunuz bir de hard disk mi ssd mi kullanıyorsunuz.Hard disk ise sectör bozulmaları olabilir bir hd tune ile sağlamlığını kontrol edin.
Güç kaynağı nagas kasayla beraber gelen 600w 80 bronze sertifikalı bir güç kaynağı ram tek kanal 2400 mhz şuan sıfırlandığı için pc BİOS'a girip kaç mhz de çalışıyor bakamıyorum.
 
Ya ben ramle ilgili olduğunu düşünmüyorum bendeki takilmanin çünkü ben daha önceden CS:GO'yu mesela 300 FPS te oynuyodum ama bugün ne olduysa oyunu açtığımda kasmalar başladı ve oyunu 20-30 FPS ile oynamaya başladım ekran kartı kullanımı yerlerde dolaşıyor bunun çözümünü arıyorum ancak kimse bu konu hakkında birşey yapamıyor.
Batuhan isimli arkadaşa sormuştum :).
 
Ramle ilgili değil ise yazılımsal bir problem de yok ise parçaları tek tek test etsin.

Bana ramde sıkıntı var gibime geldi. CPU, GPU sıcaklıkları normal. GPU kullanımı çok düşük. FPS'in önce yüksek olması sonradan düşmesi buna işaret gibi. Eğer ramde de sorun yoksa, o zaman ekran kartında problem var demektir.
 
Bugün bilgisayarı sıfırlayıp tekrar CS:GO açtığımda oyunda herhangi bir problem yaşamadım sanırım problem yazılımsalmış,ama yine de net birşey söyleyemiyorum çünkü sadece 15 dk oynadım ve bir sorun yaşamadım,normalde oyuna girdikten 2-3 dk sonra kasma ve takılmalar başlıyordu.Ramden kaynaklanmadığını düşünme sebebim şu;Ben bu bilgisayarı aldığımdan beri 8gb ram kullanıyorum ve düne kadar hiçbir sorun yaşamamıştım tüm oyunları istediğim gibi oynadım ama şöyle bir sorun olabilir ramde bir arıza meydana gelmiş olabilir bunu da ilerleryen zamanlarda uzun süre oyun oynadığımda görücez.HDD'de bir arıza olsa bile beni etkilemez çünkü oyun SSD'de ve işletim sistemi de aynı şekilde SSD'de kurulu.Sonuç olarak bu problemi sanırım bilgisayarı sıfırlayarak çözdüm,eğer aynı problemi yaşarsam 8 gb daha ram eklemeyi düşünüyorum o da olmazsa ekran kartını servise yollamak lazım.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı