7. Nesil İşlemciler Beklenir Mi?

aygunbayir

Hectopat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
477
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi soru gayet açık. 7. Nesil işlemciler beklenir mi?

Sizce 7. nesil Intel işlemciler beklenmeli mi, dün Vatan Bilgisayar'da bir personele '7. nesil işlemciler ne zaman çıkar' diye sordum. 'Her an gelebilir' dedi. Ama internette hiçbir haber yok bu konuda.

Acaba beklenmeli mi, beklediğimize değecek mi, sizce ne zaman çıkar?
 
Eğer sistem toplamıcaksan veya acil bir işlemciye ihtiyacın yoksa sadece işlemcini upgrade yapmak istiyorsan bence beklenmeli vereceği performanslar belli değil sonuçta.
 
Olaya müdahil olmaz zorunda hissettim.
Öncelikle herhangi nesil işlemciyi beklemek için temel bir nedenin olmalı çünkü işlemciler ve ekran kartları sürekli yeni nesli gelir.

Oyun sistemi toplayacaksan.
Kaygılarını anlıyorum sistemi topladıktan sonra pişman olur muyum diye düşünüyorsundur ama öyle düşünmene gerek yok, en son İntel işlemci bildiğin üzere son teknoloji gerek performansı gerek güç tüketimi ile seni tatmin edecektir. Sistemimi toplamadan önce ben de kaygılıydım ama topladım sistemi ve kaygılarım oyun oynarken, keyfime bakarken kalmıyor.

Önerim ihtiyacını belirle ve kesin olarak karar ver.

Ve hatırlatma technopat.net varken niye başkasına danışıyorsun, ilk uğraman gereken yer burası olmalı. :cool:
 
Fakirsen fiyatları kırması için beklersin ama gidip 6.nesil alırsın :D Bakalım ZEN 'de çıkacak belki biraz olsa aşağı çeker fiyatları... Ben i3 6100 almayı düşünüyorum bakalım fiyatlar ne kadar oynayacak gerçi dolar hergün çıkıyor korkarım hiç bir anlamı kalmayacak. 2013 ne güzeldi ya 1 TL=1.6 Dolar AKpınızı seveyim... :ıslık:
 
Son düzenleme:
Şu an kullandığın sisteme bağlı. Bende 4790k var (o.c. ile 4.5ghz). Açıkcası 8. veya 9. nesle kadar değişmeyi düşünmüyorum. Sonuçta 8. neslin performansı benim işlemciden taş çatlasa %40 daha iyi olacak. Bu durumda benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Şimdi sizde de eğer 5. veya 6. nesil güçlü bir işlemci varsa yeni nesli almanın herhangi bir mantığı yok. Fakat eğer sıfırdan sistem toplayacaksanız orası değişir ama yine de 7. neslin satışı en azında 2017 ikinci çeyreğine kadar bekletir...
 
6. nesilden çok fazla bir performans artışı olmayacak sonuçta skylake işlemcilerin biraz çekirdek hızı arttırılacak o kadar klasik intel Tick-Tock satış stratejisi işte. Asıl 8. nesil yani 10NM Cannonlake'te şimdikine nazaran fark olacaktır. İçimden bir ses 2017 yılı zen ile AMD'nin yılı olacak diyor.
 
@CraZyNoMaD AMD Zen ile kendisine aşık edeceğini bende düşünüyorum.
Vega GPU ne zaman çıkar Nvidia'yı tokatlar mı yumruklar mı tekmeler mi. :D
 
Bana sanki Zen ile Vega yakın tarihlerde çıkar müşterilere kombo yaptırırlar gibi geliyor. Pataklar mı hüsran mı yaratır zamanı gelince göreceğiz. Vega'dan yana sıkıntım yokta Zen'in esprisi Cannonlake ile çabuk söner diye endişe etmiyorda değilim. Sonuçta Canonlake 1 yıl arayla çıkacak. İntel sanki meydanı boş bulduğundan cepten yiyip asıl bombayı patlatmak için pusuya yatmış bekliyor gibi geliyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı