AMD İşlemciler Gerçekten Bu Kadar Güçsüz mü?

Çok fazla enerji çekiyor ve bu elektrik enerjisi ısıya çevriliyor. Ancak buna rağmen bir i7 değil.
 
Şöyle söyleyeyim, Zalman LQ315 sıvı soğutmama rağmen FX X8 8320 75-80 derecelere ulaşıyor... Daha geçen ay yeniledim her şeyini değişen bir şey yok rezillik resmen.

i3 6100 max 60-62, i5 6500 ise max 58-60 dereceye geliyor. 14nm ve max TDP 55W. Üstelik hava soğutmalı. Ama tabi 2012-2013 işlemcisi. 8 çekirdek abartı. 4-6 en ideali.
 
AMD'nin stratejisi çok yanlış. Minimum işlemcileri 2 yılda bir yenilemeli. Böyle olunca 5 yıllık işlemciler ile yeni işlemciler yarışamıyor.
 
Güçsüz değil tabi ki. 500TL verip hem orta seviye bir ekran kartı hem de orta seviye bir işlemci alıyorsun. Bir A10 7890K'nın mesela Skylake bir i5 ile aynı performansı vermesini bekliyorsan orada sen hata yapıyorsun. Burada pazarlama stratejisine bakmak gerek. Intel yüksek performans sunuyor fiyatları belli.

Şimdi AMD bu pazarda F/P ürünleri varken bir de eş zamanlı yatırım yapıp yeni mimariyi hemen Intel'in karşısına sunsa Skylake i5 ile aynı fiyata aynı performansı veren bir Zen FX'i tercih eder misin? Ben tercih etmem açıkçası.

AMD'nin geriden takip etmesindeki en büyük neden işte tam da bu. Aynı fiyata aynı performansı sunduğunda bu iki firma eğer fanboy değilse kimse AMD almaz. O nedenle Intel'in elindeki ürünü görüp F/P olarak onun önünde bir ürün ortaya koymalı ki sen ''Yahu bu AMD de aynı performansı veriyor hem de 200TL daha uygun. Bunu alayım da 200TL'ye de şunu alırım daha iyi olur.'' diyebilesin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı