Via HD Audio Dahili Ses Sürücüsünü Realtek ile Değiştirmek

berkan hazal

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2016
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Şimdi ben bilgisayarıma format attıktan sonra ekstra bir ses driver'ı kurmadım. Bilgisayar kendi kendine bir ses driver'ı kurdu. VIA HD AUDIO diye, ben bunu belli bir süre kullandıktan sonra benim bilgisayarımın kulaklık jak girişi bozuldu. Bende biraz araştırdıktan sonra Realtek'te mikrofon ve kulaklık girişini değiştirebilme imkanım olduğunu öğrendim. Ben de bunun üzerine Via HD Audio'yu silip yerine Realtek kurmak istiyorum ama ne kadar denediysem bir türlü kuramadım. Aygıt yöneticisinden varsayılan ses driver'ını (Via HD Audio) silip üstüne Realtek kurduktan 5-10 dk sonra sildiğim ses driver'ı (Via HD Audio) tekrar kendi kendine kuruluyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü hakkında hiçbir bilgin yok göründüğü kadarıyla. Sürücüyü kafana göre silip farklı bir markanın sürücüsünü yükleyemezsin. Hangi aygıt ise onun güncel sürücüsü yüklenir. Güncel sürücünü yükle panelden yapacaksan yaparsın ayarını.
 
Ben zaten bilgisayarı aldığım zaman Realtek yüklüydü. Format attıktan sonra Realtek'in driverini kurmayınca bilgisayar diğerini otomatik kurdu. Kafanızı karıştırmak gibi olmasın asıl sorun Realtek'i kuramamak değil. Sorun bozulan kulaklık jak girişinin yerine alternatif bir çözüm bulmak. Birkaç forum sitesinde sorunun Realtek ile çözüleceği yazdığı için konuyu "Via HD Audio Dahili Ses Sürücüsünü Realtek ile Değiştirmek" diye girdim, eğer sorunla ilgili farklı bir çözüm öneriniz varsa onu deneriz. Teşekkürler.
 
Benimki de Via HD AUDİO kullanılıyordu ve kulaklık çalışmıyordu. High Definition Audio kurdum düzeldi.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı