Windows 11 tercih edilmeme nedeni nedir?

Katılıyorum mouse tıklamalarında birkaç salise geç algılıyor arayüz menüsünde. Ayrıca klasör arası geçişlerde de aynı şekilde tıkladıktan sonra menü gelip kaybolup tekrar geliyor. Windows 10'da SSD şu anki halinin 2 katı kadar doluydu ve dandik bir SSD kullanıyordum. Bunu yeni almama rağmen böyle şeyler oluyor arada.
Bir iki saniyelik gecikmeler bende yaşıyorum arada sinir bozucu cidden umarım yeni gelecek güncellemelerle daha iyi performans alırız.
 
Katılıyorum mouse tıklamalarında birkaç salise geç algılıyor arayüz menüsünde. Ayrıca klasör arası geçişlerde de aynı şekilde tıkladıktan sonra menü gelip kaybolup tekrar geliyor. Windows 10'da SSD şu anki halinin 2 katı kadar doluydu ve dandik bir SSD kullanıyordum. Bunu yeni almama rağmen böyle şeyler oluyor arada.
Masaüstünde Windows 10 çok daha hızlıydı ama Windows 11 oyun içinde olsun, driverlar olsun, teması olsun daha iyi.
 
Çoğu sorun gelen güncellemelerle iyileştirildi ve şuan en iyi Windows konumunda.
Evet hocam şuan neredeyse kusursuz gibi baya toparladı çıkış versiyonuna göre
 
Şuanda oyundayken bir anda herşey donuyor ve mouseyi hareket ettirdiğimde çok geç algılıyo sadece Ctrl-Alt- Del yapıp klavyeden zar zor oturumu kapatınca düzeliyor. Windows 10 kullanırken hiç böyle birşey olmamıştı sistemim de yeterli diye düşünüyorum. Galiba tekrardan windows 10'a geçiş yapacağım.
 
Şu anda oyundayken bir anda her şey donuyor ve fareyi hareket ettirdiğimde çok geç algılıyor sadece CTRL-alt- del yapıp klavyeden zar zor oturumu kapatınca düzeliyor. Windows 10 kullanırken hiç böyle bir şey olmamıştı sistemim de yeterli diye düşünüyorum. Galiba tekrardan Windows 10'a geçiş yapacağım.

Onun bence Windows ile alakası yok gibi hocam. Kötülemeye gerek yok o kadar. Virüs veya diğer etkenler buna sebep olabilir.
 
Bence her şey performans demek değil biraz da zevk meselesi işin içine giriyor benim sistemim Windows 11 destekliyor ama bilerek yükseltmiyorum çünkü Windows 10 daha rahat geliyor belki de alıştığım için olabilir :)
 
Ben şu an memnunum fakat yıllardır işletim sistemi yapan bir şirketin de artık 2024 yılında daha iyi bir işletim sistemi yapması gerekirdi, ilk çıktığında çok fazla hatalı olmasına rağmen şu an iyi bir işletim sistemi W11. Yine de W12’de daha iyi işler yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.
 
Kullanıcı alışkanlıkları... Geçen sene pc'ye Windows 7 kurmak için 8 saat uğraşmıştım. Olmayınca Win10'a geçtim.. zorunlu olunca geçerim Win11'e
 
Microsoft'un kendi ekibiyle açıkları gidermek yerine kullanıcıları kullanmaya başlaması ve bunun sonucunda yeni piyasaya sürdükleri işletim sistemlerinin sorunlu olması.
Sürekli işletim sistemi takip etmekten sıkılmış olmam; ben Microsoft tek bir işletim sistemi sürümüyle para kazanamıyor diye her 5 yılda bir yeni sürüme geçmekten sıkıldım artık.
Her çıkan yeni işletim sisteminin daha az özelleştirilebilir ve şirket tarafından daha çok izlenebilir hale getirilmesi.
LTSB sürümlerinin sadece şirketlere açık olmasından rahatsızlık duymam.
Sürekli daha fazla bloatware ile karşılaşmanın canımı sıkması.
Yazılım ve oyunlarla yaşanan uyum sorunları giderilene kadar geçmeye istekli olmamam.

Sonuç olarak tamamlanmış bir işletim sistemi üretip sunsunlar, ben de yükleyeyim. İşletim sistemine para verip üzerine denek olarak da kullanılmak istemiyorum. Olmaz ama diyorlarsa da işletim sistemini ücretsiz versinler, açıkları gidermek için donanımımı kullanmalarına izin vereyim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı