S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

@ThePanixz Samsung’daki yapay zeka daha yetenekli ama bir telefon tercih etmek için yapay zeka öncelik olmaz şu aşamada.
Katılıyorum. O yüzden zaten 15 Pro Max önerdim arkadaşa. Sadece konuda teknolojiyi reklam izlemekten ibaret sanan arkadaşlar yapay zeka var al yapay zeka var al dedi diye karşı argüman sundum. Sorsanız yapay zekayı nerede nasıl kullanıp işe yarayacağını bilmiyorlar.

Apple 10 yıllık USB Type-C teknolojisini dünyada bir ilkmiş gibi ballandıra ballandıra anlatmakla meşgul olduğu için gözümüze ilişmemiş hocam.
Bu kadar yanmayın kimse bir markayı övmedi veya gömmedi :) Apple onu övdü, Samsung da yıllardan beri Apple cihazlara eşlik eden Neural Engine alternatifini sanki kendileri yeni icat etmiş gibi ballandıra ballandıra anlattı. Firmaların pazarlama stratejisi yüzünden markalara sevdalanmanız veya öfkelenmenizin hiç manası yok.
 
İnsanlar iPhone diyebilir neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim.
Mesela S23 Ultra ile S24 Ultra arasındaki fiyat farkını hak eden tatmin edici bir özellik var mı?
AI diyorsunuz ne işe yarıyor peki? Nesneleri bir yere taşımaya, arka planı temizlemeye mi yarıyor?
Üstte bahsettiğim şeyleri Google Fotoğraflar uygulaması da yapıyor yenilik ve fiyat farkı bu mu?

iPhone hep fiyattan dolayı eleştiriliyordu şu an için Samsung'un 256'lık S24 ultrasıyla 15 Pro Max 256 GB'lik versiyonları neredeyse aynı fiyatta arada 2-3K oynuyor. Neden ses çıkarmıyorsunuz bu duruma?
 
Son düzenleme:
İnsanlar iPhone diyebilir neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim.
Mesela S23 Ultra ile S24 Ultra ile arasındaki fiyat farkını hak eden tatmin edici bir özellik var mı?
AI diyorsunuz ne işe yarıyor peki nesneleri bir yere taşımaya, arka planı temizlemeye mi yarıyor?
Üstte bahsettiğim şeyleri Google Fotoğraflar uygulaması da yapıyor.
Burada çoğu kişi Samsung yanlısı olunca başka bir cihazı tercih etmiyorlar. Mesela S23 onlara göre iP15 Pro'dan daha iyi bir cihaz. Yıl sonu iP16 serisi çıkınca S23 iP16 Pro'dan daha iyi bir cihaz olacak yine onlara göre. Yani bu sorularınıza mantıklı bir cevap beklemeyin.
 
İkisi de üzmez. Platform önemli bu noktada. M3 Max MacBook ile 4080 Windows Laptop karşılaştırmak gibi bir soru bu. İkisine de dışarıdaki bir adam net cevap veremez, sen kendine uygun olanı bulacaksın. Samsung çip ve SoC olarak daha iyi olacak muhtemelen ancak bazı adamın umruna gelen şeyler de değil bunlar. Mesela ben. Eskiden bunları önemser F/P Xiaomi kovalardım, ya da iP6 serisine karşılık Note 3 almıştım bilmem kaç sene önce. Zaman ilerlerdi, beklentilerim değişti. Samsung'un S24 çıkaracağını ya da S23 Ultra'nın bazı konularda iyi olduğunu bildiğim halde bunlar beni ırgalamadı ve gidip 15 Pro aldım. Max'e de çıkmadım o kadar çıkmışken. Bildiğin dümdüz Pro aldım. Parayı plaftormuna ve deneyimine veriyorum çünkü.

Fanboylukları bir kenara bırakalım. İkisi de şarj konusunda, oyun konusunda, kamera konusunda birbirine fark atacak ya da kişilere bulundukları platformları değiştirtecek konumda değiller bence. Artık gelinebilecek son noktayı temsil ediyorlar. 15 serisinde de öyle stabilite problemleri kalmadı. İlk başta da epey abartılmıştı ben ilk çıktığında aldım neden böyle diyorlar anlamadım. Velhasıl, kafana eseni al. Bütçene uyanı al, içine sine sine eskiteceğini al. Bu arada iOS 18'i görene kadar Samsung'un AI entegrasyonuna çok şaşırmayın derim. Gelecek sene hortlatırım bu yorumu artık.
 
İnsanlar iPhone diyebilir neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamış değilim.
Mesela S23 Ultra ile S24 Ultra arasındaki fiyat farkını hak eden tatmin edici bir özellik var mı?
AI diyorsunuz ne işe yarıyor peki? Nesneleri bir yere taşımaya, arka planı temizlemeye mi yarıyor?
Üstte bahsettiğim şeyleri Google Fotoğraflar uygulaması da yapıyor yenilik ve fiyat farkı bu mu?

iPhone hep fiyattan dolayı eleştiriliyordu şu an için Samsung'un 256'lık S24 ultrasıyla 15 Pro Max 256 GB'lik versiyonları neredeyse aynı fiyatta arada 2-3K oynuyor. Neden ses çıkarmıyorsunuz bu duruma
15 Pro Max ve S24 Ultra 512 GB arasında 14k fark var. Bu fark ilerleyen süreçte S24 Ultra lehine daha da açılacak. AI özellikleri bahsettiklerinizle sınırlı değil. Günlük bir kullanıcı için özellikler önemsiz olabilir ama Google fotoğraflarda olan özellikleri zahmetsiz şekilde daha pratik ve daha verimli şekilde kullanabiliyorsunuz. Şuan için bile AI özellikleri Apple'ın type c ye geçmesinden daha büyük bir yenilik.
 
AI olarak da 16 Çekirdekli Neural Engine var çipte.
Onun ekmeği esas gelecek sene yenecek. iOS 18 Siri'yi GPT'ye çevirmeyi planlıyor. Arayüz, Tema, Siri'ye Majör Update gelecek. Böyle fotoğraf al götür falan da değil. Deneyim meneyim yaratacağız dediklerine dair söylentiler var kulislerde. Apple bu, her zaman az yapıp, yaptığı şeyin en iyisini yapması ile ilerledi. Tutturursa fena olmaz. iPhone'un tasarımcısı da işten ayrılıp OpenAI'a AI sistemleri tasarlamak için girdi zaten. Kim bilir neler verdi de gitti giderken.
 

Geri
Yukarı