Makine mühendisi maaşı ne kadar?

Efe Kaya

Hectopat
Katılım
1 Aralık 2019
Mesajlar
1.622
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şu anda makine mühendisliği 1. bölüm öğrencisiyim. Babam 30 senedir Bosch fabrikasında çalışıyor. Mühendis olarak işe başlarsam minimum (bugünün şartlarıyla) 35-40k civarında maaş ile işe başlayacağımı söylüyor. Çevrenizde veya çalıştığınız işletmelerde bildiğiniz ortalama mühendis maaşları ne kadar?
 
Şu devirde hiçbir yer yeni mezun birine asgari ücretin 1,5-2 katı kadar maaş başlangıcı vermez. Hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama şu an maksimum 20 bin ile başlatırlar.
 
imkansız o maaş yeni mezuna ben de makine mühendisiyim mühendisliği bıraktım yazılıma geçtim şuan asgari 17 yeni mezuna maks 25 verirler büyük firmalar hariç diyorum çok iyi yerden mezun değilsen ve projelerin yoksa bu fiyat
 
Bu arada gerçekten dediğiniz gibiyse boşuna şansımı hiç burada denemem şahsen. Yunanistan'da bile makine mühendisi senelik min 25k euro ile başlıyor.
 
İşe girerken önemli olan çevren olması ve bir firmaya elden CV'nin verilmesi. Tabi bir de askerlikle ilişkin olmaması önemli. Ortalama bir üniversiteden mezunum. Yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım. Kasımda tecrübesiz 20.000 net ile başladım, ocak zammı ile birlikte 30.000 ile devam ediyorum. Firma 6 ayda bir güncelleme vadetti girerken, ileride bakacağız duruma.
İmalat sektörü: + İyi İngilizce + CAD Yazılımları ve Excel'e hakim olmak + Malzeme-mekanik sağlam teorik bilgi.
Isı-Enerji Sektörü: + İyi İngilizce + Revit MEP-Autocad ve Excel'e hakim olmak + Termodinamik-Isı transferi sağlam teorik bilgi.
Bu hususlar seni iş görüşmesinde ön plana çıkarır.
Not: Mezun olduktan sonra bunlara vakit ayırman zor. O yüzden öğrenciyken neticeyi biraz sıkmak lazım. Sosyal bölüm okuyanların gazına gelip sağda solda sürtersen, kamu kurumunda iş kovalar ya da asgari ücretin 2 TL üzerine atölyemsi bir firmada çalışmaya mahkum kalırsın. Umarım açıklayıcı olmuştur.😊
 

Geri
Yukarı