Mobil uygulama geliştirerek ne kadar para kazanılır?

Mekin

Femtopat
Katılım
23 Şubat 2024
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben React ile bir mobil uygulama geliştireceğim. Daha dogrusu bir sosyal medya çok performanslı olacağını düşünmüyorum. Ama elimden gelini yapacağım. Sorum şu: Bu uygulama çapraz uygulama olacak. Uygulamaya reklam (ads) nasıl eklenir? Bunun yanı sıra uygulamada satın alımlar da olacak. Ben bu uygulamadan ne kadar kazanırım? Kazanacağım para aktif kullanıcıya göre değişir mi? Değişirse günlük 20 bin aktif kullanıcılı uygulamadan ne kadar kazanabilirim? Kazanacağım para bulunduğum ülkeye göre değişir mi? Cevaplarsaniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çapraz ve React olacaksa ya Expo ya React Native kullanacaksın.

Reklam eklemek için Avrupa'da reklam politikaları değişti. Artık bu konuda daha sıkılar abuk sabuk reklam servislerini daha fazla kullanarak reklamdan daha çok kazanmayı amaçlıyorsanız uygulamanız cezaya tabi tutulabilir hatta kaldırılabilir. GoogleAds, Google Admob, Facebook Ads gibi ayağı yere basan birçok düzgün reklam sağlayıcısı var herhangi birini kullanarak her çeşit reklamı kolayca gösterebilirsin.

Satın alımlar da aynı şekilde ister platform üzerinden (Google Play, Apple) istersen 3. parti olarak tanımladığımız sağlayıcılardan abonelik, satış ödemesi alıp-verebilirsin Stripe, PayU, iyzico vs.

Uygulamadan elde edeceğin kazanç birçok parametreye bağlı, pektabi aktif kullanıcı sayısı da bir etken lakin mevcut durumda kazancınız hesaplayamayız. Kaldı ki eğer backend kısmını iyi ayarlamazsan, günlük 20 bin kullanıcının anlık isteklerini arkaplanda karşılıyamazsan ciddi problemlerle karşılaşabilirsin, bu insanların tepkisini çekebilir.

Evet, reklamdan kazanacağın gelir ülkelere göre değişmekte.

Uygulamayı Google, Apple, Facebook vb. hizmetlere reklam vererek tanıtabilirsin.

Bana kalırsa önce yap sonra para konuş çünkü kolay iş değil.
 
İnsanlar seni tercih ederse neden olmasın zamanında facebook'un yaptığı gibi devrim yaratmalısın anca öyle, yani demek istediğim kimsenin yapmadığı piyasa da olmayan bir şeyi yapmalısın. Bu cümleyi Apple'ın "Farklı düşün" Sloganı ile kapatıyorum. Kolay gelsin şimdiden.
 
Uygulamaya reklam (ads) nasıl eklenir?
Farklı Ads platformları var. Genelde en çok kullanılan, Google çatısı altında olan admob.
Ben bu uygulamadan ne kadar kazanırım? Kazanacağım para aktif kullanıcıya göre değişir mi? Değişirse günlük 20 bin aktif kullanıcılı uygulamadan ne kadar kazanabilirim?
Günlük 20K çok iyi bir rakam. Aylık 600k demek.
Alttaki urlden hesaplayabilirsin. Site google'a ait. Burada seçtirdiği parametreler önemli.
Kuzey amerika seçtiğimde 250k olan kazanç,avrupa ve ortadoğu da 40k ya düşüyor. Yani kazanç, bölgeye göre çok değişkendir.
 
İnsanlar seni tercih ederse neden olmasın zamanında facebook'un yaptığı gibi devrim yaratmalısın anca öyle, yani demek istediğim kimsenin yapmadığı piyasa da olmayan bir şeyi yapmalısın. Bu cümleyi Apple'ın "Farklı düşün" Sloganı ile kapatıyorum. Kolay gelsin şimdiden.
Çok iyi konuştunuz gerçekten tebrik ederim 👏 Barış Özcan izliyormusunuz
Aynı onun gibi konuştunuz..

Kaldı ki eğer backend kısmını iyi ayarlamazsan, günlük 20 bin kullanıcının anlık isteklerini arkaplanda karşılıyamazsan ciddi problemlerle karşılaşabilirsin, bu insanların tepkisini çekebilir.
Backend dediğiniz kısım uygulamanın performansımı oluyor?

Kuzey amerika seçtiğimde 250k olan kazanç,avrupa ve ortadoğu da 40k ya düşüyor.
Bölge seçtiğinizde kendi bulundugunuz ülkeyimi seçmemiz lazım
 

Yeni konular

Geri
Yukarı