Koşullu biçimlendirme nasıl yapılır?

RazQr94TR

Kilopat
Katılım
26 Kasım 2015
Mesajlar
237
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, arkadaşlar naçizane bir sorum olacak. Elimde 2 sütunlu bir alan var diyelim. Sütunun sağ tarafında ki hücrelere fiyat yazıyorum sol tarafına ise ödendi kelimesini yazıyorum. Sol sütundaki hücreye ödendi kelimesini yazdığım an sağ taraftaki fiyat kısmı hücresini yeşil renge boyamasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Fiyatları yazdığınız hücreleri seçin, Koşullu Biçimlendirme -> Yeni Kural -> Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan seçeneğini seçip aşağıdaki gibi formülü girin. Biçimlendir alanından yazı tipi rengi yada dolguyu yeşil olarak seçersiniz.​

1709469529589.png
 
fiyatları yazdığınız hücreleri seçin, koşullu biçimlendirme -> yeni kural -> biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan seçeneğini seçip aşağıdaki gibi formülü girin. Biçimlendir alanından yazı tipi rengi ya da dolguyu yeşil olarak seçersiniz.​

Eki Görüntüle 2131722

Gösterdiğiniz şekilde yaptım işe yaradı teşekkür ederim. Peki bir şey daha soracağım. Sağ sütunda ki rakamların toplamını aşağıda yapsak ve ödendi yazdığım an o rakamı genel toplamdan düşmesi gibi bir durum mevcut mu? Mesela 5 taksitli bir sütunda her taksit 1000 lira iken genel toplamı 5000 lira ve ben ödendi yazdığım an genel toplamdan o taksidi düşürtecek bir formül veya işlem var mı?
 
... ben ödendi yazdığım an genel toplamdan o taksiti düşürtecek bir formül veya işlem var mı?
Evet formül ile yapılabilir. ETOPLA formülünü kullanabilirsiniz. ETOPLA formülü koşul içerir, Başındaki "E" EĞER formülüne atıftır. EğerTopla gibi de düşünebilirsiniz. Toplamın bulunduğu hücreye TOPLA formülü koyup sütundaki tüm tutarları toplatıp sonuna -ETOPLA formülünü eklerseniz istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Örneğin; B2:B30 arasını topla, eğer soldaki hücre "ödendi" ise bu koşula uyan tutarları toplam değerden düş gibi...​
 
evet formül ile yapılabilir. Etopla formülünü kullanabilirsiniz. Etopla formülü koşul içerir, başındaki "e" eğer formülüne atıftır. Eğertopla gibi de düşünebilirsiniz. Toplamın bulunduğu hücreye topla formülü koyup sütundaki tüm tutarları toplatıp sonuna -etopla formülünü eklerseniz istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Örneğin; b2: B30 arasını topla, eğer soldaki hücre "ödendi" ise bu koşula uyan tutarları toplam değerden düş gibi...​

Cevabınıza ithafen kurcalayarak buldum. Önce toplamı aldım daha sonra etopla formülüyle bulduğum rakamı genel sonuçtan çıkartarak istediğim şeyi yaptım teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı