Gaming.gen.tr'den uzak durun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında haklı oldukları bir taraf var. Değilse bile markanın kendisi veya distribütörü ile iletişime geçmek daha mantıklı ve hızlı bir yol. Zaten satıcı da senden alıp onlara gönderiyor. Buna benzer bir durumu İncehesap bana yapmıştı. Bu satıcılar ürünün garantisinin iki yıldan fazla olmasını önemsemiyorlar. Onlar sattığı mal ile sadece iki yıl ilgileniyor. Benim AOC monitörü kabul etmediler. Direkt kendi servisine gönderin deyip sıyrıldılar. Ben de öyle yaptım. Neticesinde tamir görmediği halde 45 gün bekleten dünyanın en yavaş servisi olan Tecpro isimli oluşumun sıfırı ile değişim raporu vermesiyle distribütörden sıfır cihaz geldi. Senin durumunda sıkıntılı olan taraf o kartın distribütörü veya teknik servisidir. Kabul etmeme lüksü yoktur. Mecburen senden alıp işlem yapmalılar.
 
Türkiye’de Amazon harici herhangi bir satıcıda yaşanabilecek standart durum. Ben bu zamana kadar Amazon harici bir tane ilgili satıcı görmedim. Servis tarafında da bir tek Razer servisi Arena inanılmaz memnun etti. Eskiden Logitech servisi müthiş ilgiliydi garantin bitmesine rağmen ücretsiz servis kapsamında onarım vs yapıyorlardı baktılar insanlar suistimal ediyor onlar da standart servis muamelesi çekmeye başladılar. Türkiye’de ürünüme bir şey olursa gözüm kapalı güvenebileceğim tek servis Apple servisi.
 
Keşke bu postu 3 gün önce atsaydın, 3 gün önce aynı siteden 4060 aldım sonraki sabah geldi şuan kullanıyorum, umarım benide ilerleyen zamanda mağdur etmezler.
 
Ekran kartına naptın ki iki yılda bozuldu. 7/24 mü oyun oynadın tam yükte 🤦
 
Selam herkese,

Bu siteden 2021 yılında Gigabyte marka ekran kartı satın almıştım.

Ürün: AORUS GeForce RTX™ 3080 XTREME 10G (rev. 2.0) Key Features | Ekran Kartı - GIGABYTE Turkey

Ekran kartının normalde garanti süresi Türkiye'de 3 yıl.(markanın sitesine kaydedince 4 yıl) Şu an 2 yılı doldu fakat ekran kartı oyunlarda çöktüğü için en sonunda daha fazla dayanamayarak garantiye göndermeye karar vermiştim.

Başlangıçta Gaming.gen.tr ile ne internet sitesinden ne de telefon numarasından hiçbir şekilde iletişim kuramamıştım. Sosyal medya hesaplarından durumu ifade edince 3-4 tane kişisel mail adresi vermişlerdi. Bu adreslere mail gönderdiğimde dönen olmamıştı. İnat edip tekrar tekrar mail atınca geri dönüş sağlanmıştı. Sonucunda ise "Bize göndermeyin, Endeks Bilişim'e gönderin" demişlerdi. Durum üzerine Endeks Bilişim'e mail attığımda onlarda "gaming.gen.tr'ye gönderin" demişlerdi. Yani iki tarafta birbirine pas atıyordu. :D

Nihayet geçtiğimiz hafta gaming.gen.tr'ye ekran kartını gönderdim. Bugün ise bana telefon ettiler ve artık Gigabyte ile çalışmadıklarını, bundan dolayı ürünü bana geri yollayacaklarını bildirdiler. 2 yılı doldurduğu için ilgilenmiyorlarmış. Garantisi 3 yıl dediğimde ise "maalesef biz sadece 2 yıl ilgileniyoruz, siz kendiniz Endeks Bilişim'e yollayacaksınız." dediler. Baştan söylesinize o zaman!

İki firma arasındaki mesafe yarım saat bu arada. Ama Ekran kartını ben Aydın'ın bir ilçesinden İstanbul'a gönderdim. Şimdi aynı şekilde İstanbul'dan bu yeniden bana kargolanacak. Sonra ben tekrar ekran kartını İstanbul'a kargolayacağım.

Demem o ki, bazı firmalar rengini belli ediyor. Alışveriş yapmayı düşünenler benim yaşadığım deneyimi göz önünde bulundurursa faydalı olabilir. Benden tavsiye, alışveriş yapmayın buradan. :D

Not: Şimdiden Endeks Bilişim ile yaşayacaklarım için bir hayır duası beklerim sizlerden.

Sorun çözüldü. Konuyu açtıktan bir süre sonra gaming.gen.tr tarafından arandım ve ekran kartını tarafıma geri göndermeden servise yönlendireceklerini bildirdiler.

28 Mart 2024:
Pazartesi günü ürünümün yetkili servise yönlendirileceği bilgisi verilmişti bu konuyu açmamın ardından. Fakat bugün yani perşembe günü yetkili servise ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için RMA Servis'i aradığımda kartla ilgili bilgi alamadım. Ürün ellerine ulaşmamış ve dolayısıyla gaming.gen.tr'yi aradım. Kartı pazartesi bana geri kargolamışlar.(Pazartesi saat 13:36'da kargolanmış. Benimle sağladıkları çözüm 15:37'deydi. Bunu anlayışla karşılıyorum :) ) Yani çözüm sağlandıktan sonra iade talebinde bulunmuşlar ve geri gelmesini bekliyorlarmış. Bunun üzerine kendim Yurtiçi Kargo hesabıma girerek adıma kargo olup olmadığını sorguladım ve meğer 26 Mart 2024'te sabah yaşadığım yerdeki şubeye kargo gelmiş. 3 gündür şubede bekliyormuş. Galiba iade durumlarında şubede bekletilme prosedürü var. Ondan dolayı emin olmak için bugün iade yapılıp yapılmayacağını öğrenebilmek adına şubeye gittim. Şubedekiler bugün yola çıkacağını bildirdi. Meraktan kargoyu görebilir miyim diye sordum. Sadece ekran kartının kendi orijinal kutusu ile geri yollanmış. Ben 2021'de satın aldığımda kart çok daha büyük bir koliyle korunaklı şekilde bana yollandığı için yine aynı koliyi aynı şekilde kendilerine göndermiştim. Yani sonuç olarak eğer ben bu konuyu açmasam o kargo bana salı günü gelecekti ama ben Endeks Bilişim'e yeniden kargolama yapmak istediğimde korunaklı gitsin başım ağrımasın diye yeni koli aramak zorunda kalacaktım. Neden size gönderdiğim koliden çıkarıp sadece kendi kutusuyla bana geri yolladınız(kendi kutusu da korunaklı. Ama satış muamelesi ile satış sonrası muamele arasındaki farka dikkat çekmek istiyorum.) Diye soracağım kargo onlara döndüğünde artık.

2 Nisan 2024 Salı:
Son anlattıklarımdan sonra ekran kartım 29 Mart 2024 Cuma günü saat 16:39'da İstanbul'daki Gaming.gen.tr tarafından tekrar alındı. Araya hafta sonu girdiği için bekledim. Bugün yani salı günü ise gaming.gen.tr ile iletişim kurdum. Henüz servise yönlendirmediklerini öğrendim. Sevkiyat günleri Çarşamba ve Cuma günüymüş. RMA Servis'e ise sadece Cuma günü kendileri götürüyorlarmış ürünleri. Yani dolayısıyla önümüzdeki hafta Pazartesi günü servise telefon ederek bilgi almaya çalışacağım.

8 Nisan 2024:
Bugün kartın ulaşıp ulaşmadığını sormak için yetkili servise telefon ettim ama ulaşamadım. Bayram tatiline girmiş olabilirler. Bunun üzerine gaming.gen.tr'ye telefon ettim. Belirttikleri tarihte yani Cuma günü sevk etmişler ve ekran kartı şu an yetkili servisteymiş. Oradan çıkacak karara göre gerekli aksiyonları alacaklarmış. Tabii korktuğum başıma geldi. Bayram tatiline denk geldiği için süreç önümüzdeki hafta başlar.

15 Nisan 2024 Pazartesi:
Bayramın bitmesinin ardından RMA Servis'e telefon ettim. Seri numarasını verdiğimde kayıtlı ürün bulamadılar ama konu üzerine biraz konuşunca belki Endeks Bilişim'e göndermiş olabilirler denildi. Bunun üzerine Endeks Bilişim'e mail gönderdim. Hemen dönüş sağlandı ve ekran kartımın Endeks Bilişim'de olduğunu ve yarın sabah yani 16 Nisan'da RMA Servis'e sevk edileceğini aktardılar.

20 Nisan 2024 Cumartesi:
Ekran kartı bugün elime ulaştı. 16 Nisan'da RMA Servis'e giden kart yine aynı günün muhtemelen sonunda Endeks Bilişim'e gönderilmiş. Oradan da Gaming.gen.tr'ye gönderilmiş. Onlarda 19 Nisan'da kartı bana kargoladı ve bugün kart elime geçti. Garanti konusunda canımı sıkan çok şey oldu. Servis sorun yok dedi mesela. 2 saat RDR2 ve Forza Horizon 5 oynanmış ve sorun görülmemiş. Diğer performans testlerini de yapmışlar.. Eee ben evde oyun oynarken yaşadığım problemlerin nedeni neydi o zaman? RMA servis ile görüştüğümde aynı problem olursa video çekip yollayın diyor. Zaten yolladım?? Ayrıca termal macununu yenilemişler temizlik yapıldı denmiş ama kartın alt kısmını koruyan plaka ile kart arasında kalan kısımda hala tozlar olduğu gibi duruyor. 1 günden kısa süren servis macerası bu işte arkadaşlar. İlgilenen teknisyenin adından biraz baktım kimdir nedir diye. Paylaşmlarını görünce kimlerle muhtap olduğumuzu sorgular hale geldim. Neyse.

Yani arkadaşlar uzun lafın kısası, ürünü alırken iyisiniz, paşasınız. Sonrasında ise yok hükmündesiniz. Bilginiz olsun :D
Ben tabi, bu problemi tekrar kesin yaşayacağım. Yeniden uzun soluklu bir video çekip bu kez Gaming.gen.tr faciasını yaşamamak adına direkt Endeks Bilişim ile iletişime geçeceğim. Gaming.gen.tr'ye bulaşmam bir daha. Size de tavsiye etmem. Gigabyte markasını da tavsiye etmem.
Ortada bir yanlış yok. Gaming Gen'in size sunduğu garanti ile Gigabyte Distribütörünün garantisi zaten farklı olur. Mesela ben ASUS marka PSU kullanıyorum. ASUS bana 5 yıl garanti veriyorken İncehesap 2 sene garanti veriyor. Sen aldığın yere değil faturanı kesen Distribütöre yollamalısın. Gaming Gen Distribütör olmadığı için tamir, değişim vs. yapamaz. Senin en başından sana verilen garanti belgesi ile iş yapman lazımdı.

Türkiye’de Amazon harici herhangi bir satıcıda yaşanabilecek standart durum. Ben bu zamana kadar Amazon harici bir tane ilgili satıcı görmedim. Servis tarafında da bir tek Razer servisi Arena inanılmaz memnun etti. Eskiden Logitech servisi müthiş ilgiliydi garantin bitmesine rağmen ücretsiz servis kapsamında onarım vs yapıyorlardı baktılar insanlar suistimal ediyor onlar da standart servis muamelesi çekmeye başladılar. Türkiye’de ürünüme bir şey olursa gözüm kapalı güvenebileceğim tek servis Apple servisi.
Arena bilgisayar Razer garantisi harbi müthiş seviyede. Deathadder V2, Basilisk Ultimate, Basilisk V3 gibi bir sürü farelerini kullandım Vatan bilgisayarda çalışırken. Her telefonumu açtılar, her konuda yardım ettiler. Scroll bozuldu, fareyi komple değiştiler. Müthiş memnunum Arena'dan. 2011 yılında 120tl ye aldığım Seagate harddiskle 2 sene önce sorun yaşayınca bile ilgilendiler, ufak bir ücret karşısında değişim yaptılar.
 
Yakın zamanda arkadaşım gaming.gen.tr den hazır sistem almıştı, ekran kartı kutusu açık ve güvenlik bantları sökülmüştü. Deneme yapmışlardır deyip önemsememiştik ama üzerinde ufak tefek çizikler vardı. Şimdi benim de içime kurt düştü.
 
Ortada bir yanlış yok. Gaming Gen'in size sunduğu garanti ile Gigabyte Distribütörünün garantisi zaten farklı olur. Mesela ben ASUS marka PSU kullanıyorum. ASUS bana 5 yıl garanti veriyorken İncehesap 2 sene garanti veriyor. Sen aldığın yere değil faturanı kesen Distribütöre yollamalısın. Gaming Gen Distribütör olmadığı için tamir, değişim vs. yapamaz. Senin en başından sana verilen garanti belgesi ile iş yapman lazımdı.

Aynen doğru. MSI bazı ürünlerde global çapta 10 yıl garanti veriyor. Aldığın firma bununla 10 yıl ilgilenmez. MSI markasının Türkiye distribütörü hangi firma ise ona göndermen gerek. Senin olay da tam bu. 2+1 garanti. 2 yıl aldığın firma ilgileniyor 1 yıl ise Gigabyte distribütörü.
 
Yakın zamanda arkadaşım gaming.gen.tr den hazır sistem almıştı, ekran kartı kutusu açık ve güvenlik bantları sökülmüştü. Deneme yapmışlardır deyip önemsememiştik ama üzerinde ufak tefek çizikler vardı. Şimdi benim de içime kurt düştü.
Lavuklar iade edilen ürünü başkasına kakalamaya çalışıyorlar. Aynısını bana da yaptılar, o zaman da cahildim buradaki çoluk çocuğun lafına kandım güvenilir cart curt diye.
 
Yakın zamanda arkadaşım gaming.gen.tr den hazır sistem almıştı, ekran kartı kutusu açık ve güvenlik bantları sökülmüştü. Deneme yapmışlardır deyip önemsememiştik ama üzerinde ufak tefek çizikler vardı. Şimdi benim de içime kurt düştü.
Hazır sistemlerde çalışıp çalışmadığından emin olmak için deneme yapılıyor zaten. Sistem test ediliyor sonra taşıma sırasında ekran kartı sallanıp portuna zarar vermesin diye sökülüp gönderiliyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı