Filtre kahve makinasında espresso yapılabilir mi?

Friedhelm

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
330
Çözümler
4
Filtre kahve makinem var, ben espresso çekirdeği alıp kendime americano latte vs. yapmak istiyorum. Bu mümkün mü, bir sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir bilgim yok ama espresso çekirdeklerini tozlaştırırsanız olabilir.

Ama filtre kahve ve espressonun yapımı aynı şekilde olmadığı için sorun da çıkarabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
espresso çekirdeği diye birşey yok. kahve çekirdeği var. koyu kavrulduğu zaman espresso için uygun kavrum olur, bazen "espresso kavrum" diye geçer.

koyu kavrum çekirdek alıp az su ile demlerseniz espressoya benzer bir sonuç elde edersiniz ama evde espresso için en uygun seçenek moka pottur. espresso makineleri çok pahalı ve çok yer kaplıyor.

internette yığınla kaynak var, araştırıp hepsini yapabilirsiniz.

ancak espresso, amerikano, latte bunlar kafeterya kahveleri. kahvenin lezzetini almak potansiyelini keşfetmek istiyorsanız nitelikli kahve nedir öğrenmelisiniz, açık kavrulmuş çekirdekleri filtre makinede veya elle demlemelisiniz.

espresso veya amerikano öyle aman aman kahveler değiller, kısacası filtre kahve makinasında filtre kahve yapmak en lezzetli seçeneğinizdir, üçüncü nesil kahvecilerden birine gidin bir v60 ısmarlayın ve barista ile boş bulunduğu bir anda, meşgul değilken sorularınızı sorun, size anlatacaktır.

kahvekulubu.net veya kahveler.net olağanüstü bilgi barındırır

youtube'da kahve analisti, kahvesakal ve kahvetrip kanallarını izleyin konuya hakim olursunuz.

kısacası açık kavrulmuş nitelikli kahve çekirdeği alıp filtre kahve makinanızda demlerseniz bir daha amerikano, espresso, latte demlemek isteyeceğinizi hiç sanmıyorum. ben en son kronotrop etiyopya korcha çekirdeği aldım açık (filtre) kavrum, çekirdek çilekli puding gibi kokuyor, demleyince nektarin ve çikolata notaları çıkıyor. keyifli ve detaylı bir alan kahve.
 
Son düzenleme:
Filtre kahve ve espresso ayrı kahve çeşitleri ve yapım aşamaları da farklı. Çekirdeğin öğülme derecesinden demlenme aşamasına kadar her şey farklıdır. Kısacası “Filtre kahve makinasında espresso yapman imkansız.” Bunun için alternatif demleme aletleri mevcut bir çok model marka var araştırıp almak isterseniz bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.
 
Sorun değil de olmaz yani yapamazsın. Filtre kahvenin demleme yöntemiyle espressonun demlenme yöntemi farklı. Espresso için çekilmiş çekirdeği de kullansan drip (damlama) kahve türü yapmış olursun. Çekirdek de ince çekilmiş olacağından anlamsız bir şey çıkar ortaya. Süt de filtre kahveye hiç ama hiç yakışmıyor. Espressoya en yakın kahve için mokapot düşünebilirsin.
 

Geri
Yukarı