Muhabbet kuşları kaç gün evde tek kalabilir?

Talha Cepci

Hectopat
Katılım
26 Mart 2021
Mesajlar
921
Çözümler
2
Arkadaşlar iki farklı kafeste muhabbet kuşum var birisi daha 3 aylık olduğu için aynı kafese koymadım. 3 gün evde olmayacağım bana küser mi? 3 günde ve bir sıkıntı çıkar mı?
 
Yemini suyunu temizlerseniz doldurursanız herhangi bir sıkıntı olmaz imkanınız varsa bir komsunuza anahtar verebılırsınız kusunuzu kontrol eder.
 
Daha önce yazmıştım olacağını sanmam ama olası ihtimalleri yazmak istiyorum yine de, bir tanıdığınız varsa ona bırakabilirsiniz.
1-kuşunuz hastalanırsa fark edemeyebilirsiniz,
2-hayvanın zorunlu bir sebep olmadıkça dışarı çıkması gerekir, 3 gün sıkılabilir,
3-korkabilir veya siz olmadığınız için üzülebilir,
4-Allah korusun bir doğal afet durumunda yanında olmayabilirsiniz.
 
Kuştan kuşa değişir biz bir gün yoktuk stresten kafasını demirlere vura vura gözünü pörtletmiş bir baktık kuşun göz yarım CM dışarı çıkmıştı. Yani kuşa da bağlı. Bu arada yemi suyu kafesi de temizdi
 
Kuştan kuşa değişir biz bir gün yoktuk stresten kafasını demirlere vura vura gözünü pörtletmiş bir baktık kuşun göz yarım CM dışarı çıkmıştı. Yani kuşa da bağlı. Bu aradayemi suyu kafesi de temizdi.

Kuşlar sosyal canlılar olduğu için bu normaldir. Yanında sevdiği bir top veya zilli benzer bir oyuncak olsa onunla oynayarak daha az sıkılabilirdi, geçmiş olsun. Evet bu arada kuştan kuşa çok farklılık gösteriyor.
 
Kuşlar gıda ve su ihtiyacı konusunda sandığınızdan daha dayanıklı. Evet sürekli yiyorlar ve içiyorlar çünkü yediği 1-2 saat içinde durup çıkacak.

İşlerim yüzünden evde olamamıştım ve bir kuşum hastalandığı için yemek yemiyor ve su içmiyordu. Geldiğimde fark ettim. Ne suyunda oynama ne de 1 kırık yem vardı. İlaç ve boru ile besleyerek çözdük ama beyefendi minimum 2 gün bir şey yememiş ve içmemiş.

Evde tek kalacaklarsa sorun olabilir çünkü bu hayvanlar sosyalliği seviyor. Sadece siz gidecekseniz bile size düşkünlükleri yüzünden yemek yemeyip su içmeyebilirler.
 
5-6 gün evden uzaklaşmıştık geldiğimizde yemi suyu aynı duruyordu ama kuş ölmüştü. Yani diyeceklerim bu kadar bence kimse burada sana kesinlikle tek bırak veya tek bırakma diyemez. Bir veterinere sormak daha mantıklı o da bırakmamanı tavsiye eder yüksek ihtimalle.
 
5-6 gün evden uzaklaşmıştık geldiğimizdeyemi suyu aynı duruyordu ama kuş ölmüştü. Yani diyeceklerim bu kadar bence kimse burada sana kesinlikle tek bırak veya tek bırakma diyemez. Bir veterinere sormak daha mantıklı o da bırakmamanı tavsiye eder yüksek ihtimalle.

Hocam sonra biz veterinere götürdük göz damlası verdi, damlayı dökerken hayvan strese girmiş gastrit oldu bira göbeği gibi şişti karnı bir daha götürdük veterinere bu sefer başka ilaç verdi suya kattık düzeldi. Hayvan bayağı tripliydi anlayacağınız :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı