Kuzey Kore ve Amerika Savaşırsa Ne Olur?

Kuzey Kore tarihe karışır ne olacak ki başka ?
Orasından emin değilim, bir oyun oynayıp da üzerine farklı bir devlet salamaz ya da iç karışıklık çıkaramazsa ABD o işe yalın ayak girişmez. İkisi de bu savaşı çıkarıp güç kaybetmeyi göze alamaz o iş kolay değil öyle.
 
Çok basit. Kuzey Kore´nin gelişmiş ABD Hava Kuvvetleri karşısında hiçbir şansı olmaz. Aslında Kuzey Kore´nin savaş uçakları bu tarz uçaklardan oluşuyor:

ezgif-1-b44a6efd3440.png


Sanırım sırf bu fotoğraf bile pek çok sorunun cevabını veriyordur.
 
Son düzenleme:
Malum Kuzey Kore ve Amerika son zamanlarda kedi köpek gibi. Peki eğer bir savaş çıkarsa ne olur? Kuzey Kore her fırsatta dile getirdiği nükleer gücü kullanacak olursa başlayacak savaşı kimse durduramaz. 3.dünya savaşı'nın yakın zamanda çıkacağı teorisyenler tarafından sıkça söyleniyorken bunlar hayal değil. Sizce bu dalaşmalar nereye varır? Konuyla ilgili videom:
Çok kötü olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit. Kuzey Kore´nin gelişmiş ABD Hava Kuvvetleri karşısında hiçbir şansı olmaz. Aslında Kuzey Kore´nin savaş uçakları bu tarz uçaklardan oluşuyor:

Eki Görüntüle 1200825

Sanırım sırf bu fotoğraf bile pek çok sorunun cevabını veriyordur.
Bu müze yalnız. Sağdaki açıklama yazısına dikkat edin. ABD ile karşılaştırılamayacağının farkındayım ancak Kuzey Kore'nin kaybedeceği bir şey yok. Yani ABD'yi vursa bile kendisinin haritadan silinmesi umrunda olmayacak.

Son zamanlarda ABD'nin kullandığı savaş uçaklarının çoğuna eşit uçaklar almaya başladılar.
https%3A%2F%2Fspecials-images.forbesimg.com%2Fimageserve%2F60d1179def4eab1790123d4d%2F960x0.jpg%3FcropX1%3D0%26cropX2%3D1000%26cropY1%3D63%26cropY2%3D532


Yine de konvansiyonel savaşta karşılaştırılabilecek ülkeler değiller. Ayrıca böyle bir savaşın Kuzey Kore ile ABD arasında olabileceğini unutmalısın. Çin ve Rusya da müdahale eder. Onların teknolojisinin ABD'den geri kalır bir yanı yok.

Öte yandan Kuzey Kore'nin sahip olduğu balistik füzelerinden en geniş mevziye sahip olanı yalnızca Guam veya Anchorage'yi vurabiliyor. Bu şehirlerin gitmesi ABD'nin çökmesi için yeterli değil.
 
Son düzenleme:
Muhtemelen Kuzey Kore atom bombası yer konu kapanır.
 
Amerika F-35'ler ile Kuzey Kore'de bulunan bütün havalimanlarını bombalayarak onların hava üstünlüğünü ele geçirmesine engel olur. Sonrasında karadan rahat bir şekilde ilerler ama kara saldırısında pek kendi askerlerini kullanacağını sanmıyorum. NATO aracılığı ile bizim gibi ülkelerden asker toplar ve büyük bir kısmını ele geçirir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı