Derslerde paragraf çözebilir miyiz?

Katılım
7 Ocak 2025
Mesajlar
148
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, merhaba. Malumunuz, 2 gün sonra 11. sınıfa başlıyorum. Okullar açılıyor ve ben de artık 11. sınıf öğrencisi olacağım. Sayısal alanı seçtim ve bu yüzden çoğunlukla sayısal ağırlıklı çalışıyorum. Hatta oldukça yoğun şekilde sayısala yönelmiş durumdayım.

Ancak sayısal derslerin yanında okulda tarih, edebiyat, din kültürü, İngilizce gibi dersler de görüyoruz. Bu dersler bazen uzun saatler sürebiliyor. Ben de bu zamanı verimli kullanmak için, özellikle edebiyat ve din kültürü derslerinde paragraf soruları çözmeyi planlıyorum. Yani bu derslerde TYT Türkçeye katkı sağlayacak şekilde sadece paragraf çözmeyi amaçlıyorum.

Şimdi merak ettiğim şey şu: Hocalar buna itiraz eder mi? Yani, “benim dersimde paragraf çözemezsin, başka bir kaynaktan soru çözemezsin” gibi bir durum olabilir mi? Yoksa istediğim gibi bu derslerde paragraf çözebilir miyim?

Sonuçta bu derslerin AYT'de doğrudan bir katkısı olmayacak. Benim için asıl önemli olan paragraf pratiği kazanmak.
 
Hocadan hocaya göre değişiyor. 11'de bizim tarih hocamız sıranın üstünde başka derse ait kitap gördüğünde bile alıyordu ders sonuna kadar vermiyordu.

Ya yok zaten gerekirse hoca ile konuşurum ailem ile de konuşurum bu konu hakkında yani MEB'de böyle bir yönerge var mı resmi olara kdisiplin cezası sayılıyor mu onu merak ediyorum.

12 olsan sınav senesi olduğu için direkt izin verirlerdi de hocaya bağlı sen durumu düzgünce açıklarsan izin verebilirler.
hocam eğer resmi olarak yani meb tarafından falan disiplin suçu cezası yoksa bir sorun yok benim için
 
Derslerde soru çözmene musade ederlerse paragraf değilde fkb ya da matematik geometri çözmeni öneririm.
 
onları evde halledecem zaten okula tyt türkçeyi bırakıyorum
Sizin bileceğiniz iş, ben okulda türkçeyi anlamıyordum genelde geometri mat bakardım.
Eğer anlıyorsanız farketmez ne çözdüğünüz önemli olan kendinizi vermeniz.
 
inanırmısınız bende de tam tersi o yüzden paragrafı işte şu derslede çözebilsem efsane olurdu sessiz sakin ortam
Hocam deneyin bi olursa aslında sınıf ortamında azda ses olduğu için odaklanma gücünüzü artırır. Ben de odaklanma sorunu var ondan zor çalışıyorum derslere.
Başarılar dilerim şimdiden herşey gönlünüzce olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı