Geç uyumak boyu etkiler mi?

Boy uzamasında genetik önemli rol oynar çok eksik beslenmediğin veya çok az uyumadığın sürece pek fazla etkisi olmaz ama yine de 8 saatin altı uyumamaya çalış ve biraz daha erken yat ve ergenlikte boy uzaması için önemli olanlar protein bakımından zengin beslenmek ve D vitaminini seviyesini yukarıda tutmak D vitamini ciddi şekilde uzamayı engelleyebiliyor çok zayıf veya çok kilolu olmamaya dikkat et daha ergenliğin başlarındasın ben uymadım çoğuna 16 yaşında 179 boyum genetik potansiyelimin altındayım daha zamanın var iyi değerlendir.
 
Genetikte önemli ama gelişimini etkiliyor uyumamak. Sana tavsiyem belirli bi uyku düzenin olsun. Uyumayı seviyorsun anladığım kadarıyla, okul olsada olmasada 23.00-07.00 arası uyu, yetmiyorsa yarım saat erken uyuyabilirsin. Ben 22.30-05.30 uyku düzenindeydim çok güzeldi bazı sebeplerden dolayı bozmak zorunda kaldım, şuan geceleri uyuyamıyorum. Tekrardan o saatte uyuyabilmek için bu gece sabahlamaya karar verdim.
 
Genetikte önemli ama gelişimini etkiliyor uyumamak. Sana tavsiyem belirli bir uyku düzenin olsun. Uyumayı seviyorsun anladığım kadarıyla, okul olsa da olmasa da 23.00-07.00 arası uyu, yetmiyorsa yarım saat erken uyuyabilirsin. Ben 22.30-05.30 uyku düzenindeydim çok güzeldi bazı sebeplerden dolayı bozmak zorunda kaldım, şu an geceleri uyuyamıyorum. Tekrardan o saatte uyuyabilmek için bu gece sabahlamaya karar verdim.

Bende uyku düzenimi yapmak için uyumayacağım bugün zaten tecrübeliyim uyku düzeni yapmakta ama devam ettiremiyorum çok 2 3 hafta sonra geri bozuluyor.
 
Ergenliğe girdiğim halde uzamiyorum her ay az da olsa uzayıp kısa olsam bu kadar dert etmem aşırı az uzuyor.
Hocam bu kadar takmayın. Benim 15 yaşına kadar hiç boyu uzamayan, 15 - 16 yaşından sonra 1.90'dan daha uzun olan arkadaşım var. Boy, pek elinizde olan bir şey değil. Basketbol, voleybol, yüzme gibi sporlar belki etki edebilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

  • Technopat Haberler

    Yeni konular

    Yeni mesajlar

    Geri
    Yukarı