16 yaşında boy nasıl uzatılır?

aleynosss

Picopat
Katılım
3 Eylül 2023
Mesajlar
183
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
16 yaşındayım boyum 1.55, çok kısayım ki tam umudu kesmişken bir yerde 20-23 yaşlarına kadar boy uzatmanın mümkün olduğunu gördüm. Sizin önerebilecekleriniz var mı?

Bu arada erkekler bir anda boy atabiliyormuş ama ben erkek değilim. Basketbol, voleybol vesaire ile de ilgilenmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boy işini neden bu kadar kafaya takıyorsun demiyorlar mı önemli olan boy değil işlev diye marco verratti mertens puyol bu yüzden vücudunu güçlendirmeye bak tabii bu senin iradene kalmış bir şey.

Tabii anlıyorum psikolojik de bu buhramdan kurtul kafanı dağıt bari.

Benim derdim boy değil vücudun kötü olması 1.75 falan olsam okey ya da 1.73 vücudum ince olmasın yeter ki.

Ektomorf vücut tipi anlıyorum ona yapacak bir şey yok vücut geliştirme yapmanı tavsiye ederim o halde.
 
Bilim sana herşeyi doğru söylemez bilim diyorsun neyse ben maymundan gelmedim sen maymundan geldiğine inanıyorsan senin sorunun çocuk biri yazmış 13 yaşında büyümem durdu böyle bişey yok sen buna genetik diyorsun 13 yaşında büyümesi duran adam nasıl genetik olur dayı
Güzel kardeşim laf etmeyeyim etmeyeyim diyorum da bir tık araştırma ve öğrenme çabası içerisine girsen keşke diyorum? "Bilim her şeyi doğru söylemez" "Sen maymundan geldiğimize inan" gibi söylemler cahillikten başka bir şey değil çünkü. Bilim her şeyi doğru söylemez ne demek? Bilim kanıtlanmış bilgileri sunar. Senceli benceli fikirler bilim değildir zaten. 13 Yaşında büyümesi durmuş ise büyüme hormonları ile ilgili sıkıntıları olabilir. Hormon tedavisi ile belki düzelebilir lakin genetiği ne ise yine o miktara kadar uzayacaktır. Messi de büyüme hormonları eksikliği nedeni ile kısa kaldığı için 13 yaşında ayda 1500 dolar tutacak bir hormon tedavisine başladı fakat tedavi sonucu 20cm boy atmasına rağmen yine de 1.70'de kaldı. Messi'nin genetik olarak uzun olmasının imkanı yokmuş ki her türlü müdahaleye rağmen, 20cm boy atmasına rağmen uzun bir erkek olamamış. Boy genetiğe bağlıdır, lakin büyüme gelişmeni olumsuz etkileyecek durumlar ortaya çıkarsa (hormonal sorunlar, büyüme kıkırdağı sakatlıkları gibi) genetiğinin el verdiğinden de daha kısa kalabilirsin ama bu durumlar olmasa bile genetiğinin el verdiği noktayı aşamazsın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı