Çözüm Rehber ASUS ROG STRIX B550F sistem kapalı olmasına rağmen ışıklar yanmaya devam ediyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
15.941
Makaleler
25
Çözümler
461
ASUS ROG STRIX B550F anakarta geçtikten sonra sistem kapalı olsa bile ROG gözünün aydınlatmasının yandığını ve klavyenin logosunda bulunan ışığın yanmaya devam ettiğini gördüm.

Aydınlatması olan çoğu anakartta sistem kapalı olsa bile aydınlatmaların yanık kaldığı görülebiliyor, LED ömrünün uzaması için ve geceleri uyurken ışığın rahatsız etmemesi için kapatmak isteyebilirsiniz.

Aydınlatma sistem çalışmıyor olmasına rağmen bu şekilde yanık kalıyor:

Adsız.png


Bunun benim bulduğum üzere iki yolu var. İlkinden başlayalım.

  • İlk öncelikle BIOS'a giriyoruz ve Advanced Mode'a giriyoruz (F7).
  • Advanced sekmesine geçiş yapıyoruz ve APM Configuration bölümüne giriyoruz.
  • Burada anakartınıza bağlı olarak bir sürü ülkelerin farklı farklı enerji tasarruf ayarları olabilir (Enery Star Ready, CEC Ready, ErP Ready vs.) Bizim için burada önemli olan ErP ayarı.
  • ErP ayarını seçtiğinizde karşınıza 2 seçenek gelebilir: Enable(S4+S5) ve Enable(S5).
    • Enable(S4+S5): Sistem nispeten de olsa tamamen gücü kesmek yerine enerji tasarrufunda oluyor ve hızlı başlatma, uzaktan erişim gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Bu ayarda da aydınlatmalar yanmıyor.
    • Enable(S5): Bilgisayarınız kapalı haldeyken bütün gücü keser, sadece anakartın tetiklenmesi için standby voltajı kalır, diğer bütün güçler kesilir (USB vs).
      Günlük kullanıcıysanız iki ayar da işinizi görür.

      1713471309272.png
İkinci yöntem ise Armoury Crate üzerinden anakartın çalışmıyor halindeki aydınlatmasını ayarlama.

Bu yöntem için tabii ki Armoury Crate'in kurulu olması gerekmekte.

  • Armoury Crate'e girdikten sonra Cihaz sekmesine tıkladığınızda sistemde takılı olan aygıtları göreceksiniz, buradan sadece anakartı seçiyoruz.
  • Seçtikten sonra karşımıza direkt Kapatma efekti bölümü gelecek, buradan sistem kapalı haldeyken anakart aydınlatmasının hangi modda yanacağını seçebilirsiniz. Ben kapatmak istediğim için direkt üst kısımdan On anahtarını Off yapıyorum ve artık sistem kapalı olsa ve ErP ayarı devre dışı olsa bile anakart üzerindeki aydınlatmalarımız sönüyor.
    Not: Bu ayar Aura Sync ile senkron edilmiş aygıtların aydınlatmalarını etkilemez, sadece sistem kapalıyken ki durumunda anakartın aydınlatma modlarını kontrol eder.

    Adsız2.png
Aura Sync yazılımından da aynı şekilde kapatma efektini ayarlayabiliyorsunuz. Armoury Crate daha yaygın kullanıldığı için onun üzerinden gösterdim.
 

Geri
Yukarı