Anasayfa Haber Spock Anısına Sanal Anıt Dikilecek

Spock Anısına Sanal Anıt Dikilecek

Cryptic Studios, Star Trek filmlerinin unutulmaz karakteri Spock’ı canlandıran efsanevi aktör Leonard Nimoy anısına, Star Trek Online içinde bir anıt dikmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden çok yönlü sanatçı ve aktör Leonard Nimoy, özellikle orijinal Star Trek dizilerinde ve filmlerinde canlandırdığı Spock karakteriyle gezegenin kültüründe ciddi bir iz bıraktı. İnsan ve Vulcan melezi olan, bu yüzden de iki kültür arasında sıkışıp kalan Spock karakteri, Nimoy’un şekillendirmesiyle popüler kültüre damgasını vuran bir fenomene dönüşmüştü.

Nimoy’un vefat haberi duyulur duyulmaz, halen piyasadaki en büyük oyuncu ve hayran kitlesine sahip Star Trek oyunu olan Star Trek Online üzerinde de ciddi bir hareketlenme oldu. Dünyanın dört bir yanındaki STO oyuncuları uzay gemilerine binip Spock karakterinin anavatanı olan Vulcan gezegenine akın ettiler. Burada toplanan oyuncular Leonard Nimoy’a ve canlandırdığı karaktere olan saygılarını ve sevgilerini ifade ettiler. Aşağıdaki foto da bu toplanma esnasında alınan bir ekran görüntüsünü gösteriyor.

nimoy-mourners

Tabii oyunun yapımcısı olan Cryptic Studios yetkilileri de ünlü aktörün vefatına kayıtsız kalmadılar. Star Trek Online için çeşitli seslendirmeler yapmış olan Nimoy ile çalışma imkanı bulmuş olan yapımcılar, aktörün anısına saygılarını göstermek için oyunda bir sanal anıt dikmeye karar vermişler. Bu anıt Vulcan gezegeninde bulunacak ve hem Spock karakterini, hem de aktör Leonard Nimoy’u onurlandıracak. Anıtın 5 Mart günü yapılacak olan olağan güncelleme ve bakım esnasında oyuna eklenerek ziyarete açılması planlanıyor. Aşağıdaki video da ise Nimoy’un oyun için yaptığı ses kayıtlarının kısa bir tanıtımını izleyebilirsiniz.