Anasayfa Haber Blizzard, Heroes Of The Storm’un Fişini Çekti

Blizzard, Heroes Of The Storm’un Fişini Çekti

Heroes of the Storm için 2019’da espor organizasyonu yapılmayacak.

Blizzard’ın MOBA oyunu Heroes of the Storm, bir türlü türün liderleri LoL ve DotA ile rekabet edecek popülerliğe ulaşamadı. Oyunun her yükseliş dönemi, geliştiricilerin hatalı kararları ve hatalı uygulamaları sonucunda düşüşe dönüştü. Özellikle dereceli modlarda oyuncu eşleştirme ve MMR alanlarındaki hatalar, çok sayıda oyuncunun HotS’u terk etmesine sebep oldu.

Heroes of the Storm’un başındaki ilk isim Dustin Browder, uzun bir süre önce bayrağı Alan Dabiri’ye devretmişti. Geçtiğimiz Ekim ayında da Dabiri, HotS ekibinden ayrılarak başka projelere geçiş yaptığını duyurmuştu. Ekibin başına kimin geldiği ise hiç açıklanmadı. Blizzcon 2018’de HotS için yalnızca kısacık bir kahraman duyurusunun yapılması da işlerin kötüye işaret ediyordu.

HotS ekibi daha da küçülüyor

Blizzard’ın yeni başkanı J. Allen Brack, HotS’un şu anki durumuyla ilgili açıklama yaptı. Brack, uzun vadeli sürdürülebilirliği hedeflediklerini ve bu sebepten dolayı HGC ve Heroes of the Dorm espor etkinliklerini 2019’da yapmayacaklarını açıkladı. Ayrıca Heroes of the Storm’un geliştiricilerinin bir kısmını da başka oyunlara aktardığını ekledi.

Zaten hayli küçük olan ekibin daha da küçültülmesi, oyuna gelecek içeriklerin çok daha seyrekleşmesi anlamına geliyor. Son dönemde ortalama iki ayda bir oyuna yeni kahraman ekleniyordu. Ekibin daralmasıyla bu süre daha da uzayacaktır.

HotS’un espor organizasyonlarının bitirilmesi ise oyuncu kitlesinin büyümesini imkansız hale getiriyor. Zira oyunu rekabetçi seviyede oynayan çoğu yetenekli oyuncu, günün birinde Heroes of the Dorm ve HGC turnuvalarına katılmayı hedefliyordu. Turnuvaları hedefleyen yetenekli oyuncuların çekilmesiyle birlikte üst seviyede rekabet eden oyuncular, daha az yetenekli oyuncularla eşleşecek.

Daha az yetenekli oyuncularla eşleşmekten hoşlanmayan üst seviye oyuncular da zamanla oyundan tamamen kopacak. Bu söylediğimiz, daha çok Master ve Grandmaster seviyelerini kapsıyor. Daha alt seviyelerdeki oyuncular için de izleyecek espor etkinliğinin kalmaması, oyundan yavaş yavaş kopmalarına sebep olacaktır.

Yayıncılar başka oyunlara geçiş planları yapıyor

HotS topluluğunun ise kafası karışık. Geçtiğimiz aylarda oyunun en büyük Twitch yayıncısı Grubby, yıllar sonra yükselişe geçen WarCraft 3’e dönmüştü. HotS’un en çok izlenen yayıncısının gitmesi izlenme sayılarına büyük darbe vururken, alt seviyedeki yayıncılar için de bir fırsat olmuştu. Bu haberle birlikte yayıncılar da izleyicilerine “Hangi oyuna geçelim?” sorusunu sormaya başladı. Bir süre sonra bu yayıncılar da HotS yayını yapmayı bırakacak.

Oyuncular, Reddit’te çok büyük tepki gösterdiler. Pek çok oyuncu son dönemde parayla satın aldığı oyun içi eşyaların geri iade edilmesini talep ediyor. Olayın sorumlusunun ise daha çok gelir odaklı çalışan Activision olduğunu söylüyorlar.

Heroes of the Storm, bundan sonra Diablo 3 gibi konumda olacak. Güncellemeler çok nadir olacak. Oyuna yeni bir sistem getirilmesi gibi büyük güncellemelerin bundan sonra beklenmemesi gerekiyor. Ekip, en iyi ihtimalle birkaç ayda bir yeni kahramanlar çıkarıp dönemsel etkinlikler yapmaya devam edecektir. Hala bozuk olan oyuncu eşleştirme sisteminin de bundan sonra düzelmesi pek mümkün görünmüyor.