Anasayfa Haber Honor ve Huawei Android Q Güncellemesi Alabilecek mi?

Honor ve Huawei Android Q Güncellemesi Alabilecek mi?

Honor ve Huwaei Android Q Güncellemesi alabilecek mi

Amerika’nın erteleme kararından sonra Honor ve Huawei Android Q güncellemesi alabilecek mi?

Bildiğiniz üzere ABD Ticaret Bakanlığı ”Uluslararası Güvenlik” çatısı altında Huawei’yi kara listeye almıştı. Bu gelişmenin hemen ardından Google, Huawei ile olan iş ortaklığını askıya aldığını duyurmuştu. Ancak, yetkililer arasından yapılan görüşmeler sonrasında söz konusu bu karar, 90 günlüğüne ertelenmişti. Peki, bu süre zarfı içerisinde Honor ve Huawei Android Q güncellemesi alabilecek mi? Sizler için cevaplıyoruz?

Huawei ve Honor Telefonlar Yeni Güncellemeleri Alabilecek mi?

Yazının hemen başında da belirtiğimiz gibi ABD tarafından kara listeye alınan Huawei şirketine uygulanan ticari kısıtlamaların bazıları 19 Ağustos 2019‘a kadar askıya alındı.

İlginizi Çekebilir: Amerika, Huawei Kararını Erteledi

Böylece belirtilen tarih arasından Huawei, mevcut işbirliklerine devam edebilecek. Buradan da anlayacağınız üzere Google, Intel, Qualcomm ve diğer şirketlerle olan işbirlikleri 90 gün daha devam edecek. Huawei bu şirketlerden mal veya hizmet satın alabilecek.

Fakat belirtilen süre zarfı içerisinde bir uzlaşma sağlanamazsa, Çinli şirket bundan sonra piyasaya süreceği cihazlarda Android gibi ABD merkezli teknolojileri kullanamayacak.

Tüm bu detayları bir kenara bırakıp gelelim Honor ve Huawei telefonların Android Q ve EMUI 10 güncellemesini alıp almayacağına.

Bu kısımda aktarılan bilgilere göre, Huawei sınırlı lisans çatısı altında önceden belirtilen cihazlara Android Q ve EMUI 10 güncellemesini dağıtabilecek.

Bu da geçtiğimiz günlerde Android 10 Beta programından kaldırılan Mate 20 Pro‘nun yakın zaman içerisinde yeniden listeye dahil edilmesi anlamına geliyor.

Bir diğer yayınlanan raporda ise, Android 10′un kararlı sürümünün 19 Ağustos’tan önce yayınlanacağı belirtiliyor. Eğer, Android 10’un kararlı sürümü 19 Ağustos‘tan önce dağıtılmaya başlarsa, Huawei yine geçici lisans çerçevesinde mevcut cihazlarına yeni güncellemeyi yayınlayabilecek.

Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Huawei’nin AB başkanı Abraham Liu, Google ile yakın temas halinde olduklarını söylemişti. Bu konu ile ilgili bir takım açıklamalarda da bulunan Liu, ABD Ticaret Bakanlığı’nın  kararından sonra Google ile çözüm arayışında olduklarını da özellikle belirtmişti.

Yine bir başka raporda ise, ABD Ticaret Bakanlığı‘nın 90 günlük süreyi daha da uzatabileceği ileri sürüldü. Bu da doğal olarak piyasadaki mevcut Huawei ve Honor telefonların yeni yazılım güncellemelerini alabilmesinin önünü açıyor.

İlginizi Çekebilir : Huawei MateBook X Pro Microsoft Store’dan Çıkartıldı