Asansörcüler ne yapar?

Bu blogumda sizlere asansörcülerin neler yaptığından bahsedeceğim.

Asansörcülük bir kaç dala ayrılır. O dallar;

Ray-kapı
Montaj
Bakım
Revizyon

olarak ayrılır.

Ray-kapı dalı şu işe yarar ;
Bu adamlar gelirler, asansör ve ağırlığın hareket edeceği rayı kurarlar. Kat başına göre para alırlar. Eğer ray konulmaz ise asansör nereye kurulacak? Kapı ise katlardaki kapıların konulduğu çerçevedir. Yani Ray-kapı ön işleri yapar.

Montaj dalı şu işe yarar ;
Bu adamlar inşaat bölgesine gelirler. İncelerler ve ilk olarak motor, pano ve elektrikçi panosu kurulur. Ardından ağırlık ve asansöre taban koyulur. Onu elektrikle manuel olarak hareket ettirirler. Ardından butonu koyarlar vs. böyle böyle asansörü kurarlar.

Bakım dalı şu işe yarar ;
Her ay, 3 ayda bir, yılda bir bu kişiler gelir. Asansörün yağ durumunu kontrol eder. Asansörü yağlar. Kuyu dibini, kabin üstünü ve makine dairesini temizler.

Revizyon dalı şu işe yarar ;
MMO ile gelip asansör eksikleri çıkartılır ve o eksiklere göre yöneticiye belli bir fiyat söylenir. Yönetici MMO'ya 400 küsür lira para öder ve asansörcüye de asansörün eksik parası ödenir. Ardından bu kişiler eksikleri giderir ve etiket alır. Eğer alınmaz ise MMO'ya tekrar para ödenir, eksikler bir kez daha giderilir. Kendim bu mesleği yapıyorum :)


Beğendiyseniz beğenmeyi unutmayın, teşekkürler :)

Son incelemeler

Artıları: Beğendim. Yazıya emek verildiği belli. Tebrik ederim. Blog sayfasının sahibi olarak yararlı paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Eksileri: Yok ama illa bir eksik bulmamız gerekecekse blog girdisi yanlış yere açılmış.
Blog girdisi yanlış blog sayfasına açılmış. Faydalı bilgiler için "Yedi iklim Dört Bucak" blog sayfasını açmıştım vakti zamanında. Doğru Haber Ajansı, Yalan Haber Ajansı'nın zıttı olarak hayal ürünü yazılar yerine genellikle haberleri yayınlanmış komik haberler için açıldı. Ama sorun değil, moderatöre söylerseniz "Yedi İklim Dört Bucak" sayfasına taşıyacaktır. :)

Yorumlar

Reis çok para dönüyor değil mi bak doğru söyle. Özellikle makine mühendisleri çok büyük paralarla oynuyorlarmış.
 
Reis çok para dönüyor değil mi bak doğru söyle. Özellikle makine mühendisleri çok büyük paralarla oynuyorlarmış.
Makina mühendislerinin çok para kazandığı doğru. Ancak asansörcüler o kadar kazanmaz. Montajdan 70000 tl kazanılıyor ise patrona gider, çalışana sadece 3-5 bin tl verilir. Revizyoncular ise max. 4000 tl alır. Ve de 2 si de çok riskli.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Webcam kullanan insan
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
763
Yorumlar
2
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
5,00 yıldız
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme
Yer
Konya

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Webcam kullanan insan adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı