Burçlar

Burçlara inanıyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    62

Burçlar, günlük hayatta internet sayesinde yaşamına devam etmeyi başarmış bir tür batıl inanç biçimi. Kimisi tarafından tanrıdan daha çok güvenilen, kimisi tarafından ise tek doğru olarak kabul edilen bu inanç biçimi aslında hiçbir bilimsel veya dinsel temele dayanmamaktadır. Üzgünüm ama bu bir gerçek.

Burçların oluşum temelinde tıpkı bu zamanlarda yeni yeni türeyen inanç biçimleri gibi para yatmaktadır. Geçmişte olduğu gibi de günümüzde de ücret karşılığı burç öğrenme ve fal baktırma durumları devam etmektedir. Evet, bazı insanlar zevk için takip ediyor olabilir ama böyle bir şeyi zevk için takip etmenin internete yeni yayınlanacak olan bir virüsü sabırsızlıkla beklemekten pek bir farkı da olmadığı aşikar.

Burçların bu kadar sorun olmasının nedeni insanların birbirini burçlara göre yargılamaya çalışabilmesi ve kendi karakterlerini sadece birkaç satır cümleye bırakabilmesi. Sırf doğdukları ayı işaret eden burcun bir özelliğini kendilerinde barındırdıkları için diğerlerini de kendilerinde barındırma zorunluluğu hissedebiliyorlar ki bu çok saçma ve gereksiz bir durum. Benim burcum yay oluğu için sakin olmak zorunda değilim ve doğduğumdan beri sakin olduğum bir an hatırlamıyorum. Ben kova da olabilirim balık ta ama kimsenin oyuncağı olamam hele ki böyle bir inancın asla!

Lütfen kendinizi kandırmaktan vaz geçin. Sizin davranışlarınız size özgüdür, başkasının laflarına veya yazılarına değil.

Yorumlar

Aslında burçların özellikleri çok genel özelliklerdir. Nasıl mı? Çok basit bir deneyle bunu yapabilirsiniz:
Elinize 12 tane kart alın ve bunların her birinin üzerine burçları ve özelliklerini yazın daha sonra burçların ismi kapalı olacak şekilde birkaç insana gösterin muhtemelen hiçbiri kendi burcunu seçmeyecek.
 
Aslında burçların özellikleri çok genel özelliklerdir. Nasıl mı? Çok basit bir deneyle bunu yapabilirsiniz:
Elinize 12 tane kart alın ve bunların her birinin üzerine burçları ve özelliklerini yazın daha sonra burçların ismi kapalı olacak şekilde birkaç insana gösterin muhtemelen hiçbiri kendi burcunu seçmeyecek.
Ya da burcunuzu yanlış söyleyin, yine de sizin o burca sahip olduğunuza inanacaklardır. "Tam da onu andırıyorsun."
 
Haddinden çok fazla yüklenmişsiniz ve size katılmıyorum. Bu kadar yüklenmenizi gerektirecek bir şey yok. Astrolojinin kökü paraya dayanmıyor. Babillilere kadar uzanıyor (Kaynak: Astroloji Nasıl Ortaya Çıktı?). Kimse zorla doğum haritası bakmıyor, siz isterseniz baktırıyorsunuz. Kaldı ki, bunu yaparken para almayanlar bile var veya sadece hobi için uğraşanlar var. Birçok insanın eğlence için ilgilendiği doğrudur. Eğlenin gitsin işte yani bu kadar abartarak yüklenmeye gerek yok. Astrologların kimseye bir zararı da yok.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Trencmivront
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
311
Yorumlar
5
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Trencmivront adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Kader mi?
    Olabilir mi? Bunca zamandır uğruna uğraştığın her şey bir yere yazılmış geleceğinden ibaret...
  • Çok Havalısın "Man"
    Günlük hayatta illaki böyle Türkçe içine başka diller katarak konuşan insanlara rastlamışızdır...
  • İyi Bir Üniversite
    Bir üniversitenin iyi mi kötü mü olduğu nasıl anlaşılır? Gençler üniversiteleri genelde ne tip...
  • GRIP/ROLLCAGE
    GRIP bir aksiyon-yarış oyunudur. Yıllar önce Rollcage adıyla çıkan ve orjinalliği ile öne çıkan...
  • Sosyal Medya
    Sosyal medya, modernize edilmiş bir kontrol biçimi. Birşeyin yalan mı yanlış mı olduğunu...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı