GRIP/ROLLCAGE

GRIP: Combat Racing - Official Artbook and Game Manual Steam'de

GRIP bir aksiyon-yarış oyunudur. Yıllar önce Rollcage adıyla çıkan ve orjinalliği ile öne çıkan video oyunu serisinin devam oyunu niteliğinde bir oyundur ama aynı ismi taşımıyor.
GRIP, oynanış tarzı ile diğer oyunlardan kendini ayırıyor. Ekranda gördüğünüz araçlar alt ve üst aynı olmak üzere çift taraflı araçlar. Yani aracınız ters dönemez. Bu da oyuna bir hareket özgürlüğü sağlıyor. Araçların süper hızlı araçlar olduğunu da belirtelim. Bu sayede oyunda kesintisiz aksiyona doyuyorsunuz.

Oyunda şu anda 9 tane silah mevcut. Bu silahlar Rollcage'de olan silah türlerinden ama yapımcılar biraz farklılık yapmışlar. Normalde aynı anda 2 silah taşıyabiliyoruz ve birini kullanmadan envanteri boşa çekemiyoruz ama yapımcıların eklediği bir özellik silahlardan birini feda edip ötekini güçlendirmemizi sağlıyor. Bunun için güçlendirmek istediğimiz silahın bağlı olduğu tuşa basılı tutmamız yeterli. Bu sayede de oyundaki silah çeşitliği iki katına çıkmış oluyor yani 18 tane.

Oyunda 38 tane harita mevcut. Bu haritalardan bazıları bir diğerinin gece versiyonu veya tersten oynanışı. Adamlar öyle bir harita yapıyorlar ki tersten bile oynayabiliyorsun! Neyse, oyunda 4 gezegen var ve bu haritalar o 4 gezegende geçiyor. Her gezegenin kendine özgü bir teması var.

Oyunda 5 tane yarış, 1 tane arena ve 1 tane parkur olmak üzere toplamda 7 tane oyun modu var. Yarış modları; klasik, nihai, eleme, hız şeytanı ve zaman karşı. Arena modu olarak da ölüm kalım savaşı mevcut.

Thomas Woodward - Midgard Illustration - GRIP: Combat Racing - Cygon Ictus


Araçlar, oyunda tam 6 araba markası ve 17 tane araç var. Bu araçların her birinin ayrı olarak tekerleksiz uçan araba versiyonları var. Uçan arabaların özelliklerinin de farklı olduğunu düşünürsek araba sayısı 34 oluyor. Oyunda araç özelleştirme seçenekleri var. Her araca istediğiniz bir kaplama uygulayabilir, çıkartma yapıştırabilir, tekerlek ve jant takıp aracı renklendirebilirsiniz.

d5c6d12513a76de61ef69feae3def76e71fcc3e7.jpg


Yetenekler, oyunda iki temel yetenek var, birincisi nitro ve ikincisi zıplama. Zıplama hassasiyeti olan bir yetenek, gücünü ayarlayabiliyorsunuz.

Oyunun bir de arka plan hikayesi var ama çok dikkat etmedim o nedenle değinmeyeceğim.

Gelelim en güzel kısma. Oyunda tam 30 tane farklı müzik dosyası mevcut. Her yarışa girişinizde farklı bir heyecan ve eğlence. Kulağınızı süsleyen müzikler eşliğinde araç patlatma keyfi.

Oyun kış indirimlerine katılmış (2023) ve 2,24 dolara satışta. Bana sorarsanız alınır tarzında bir oyun. Arkadaşlarınız var ise veya Discord topluluğuna katılarak da çok oyunculu modu deneyimleyebilirsiniz.
İyi günler dilerim, bir sonraki oyunda görüşmek üzere.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Trencmivront
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
103
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Trencmivront adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Kader mi?
    Olabilir mi? Bunca zamandır uğruna uğraştığın her şey bir yere yazılmış geleceğinden ibaret...
  • Çok Havalısın "Man"
    Günlük hayatta illaki böyle Türkçe içine başka diller katarak konuşan insanlara rastlamışızdır...
  • İyi Bir Üniversite
    Bir üniversitenin iyi mi kötü mü olduğu nasıl anlaşılır? Gençler üniversiteleri genelde ne tip...
  • Sosyal Medya
    Sosyal medya, modernize edilmiş bir kontrol biçimi. Birşeyin yalan mı yanlış mı olduğunu...
  • Burçlar
    Burçlar, günlük hayatta internet sayesinde yaşamına devam etmeyi başarmış bir tür batıl inanç...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı