Kader mi?

A mı B mi?

  • A

  • B


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Olabilir mi? Bunca zamandır uğruna uğraştığın her şey bir yere yazılmış geleceğinden ibaret miydi? Seçme şansın var mıydı? A şıkkını seçecekken bunun senin yazgında olduğunu düşünüp B şıkkına yönelip bunun da senin yazgında olduğunu düşünerek ikilemde kaldığın oldu mu? Çok kafa karıştırıcı...

Bize bir bilinç sunuldu, doğrular ve yanlışlar beraberinde geldi. Neyin neye göre kime göre doğru olduğunu tartıştık ve en sonunda genel doğruları içeren kanunları yazdık. Bunlar bizim seçimlerimizi dizginlemek için kullanıldı. Bir insanın diğerlerine karşı bir virüse dönüşmemesi için. Yine de farklı yollara sapanlar oluyor, seri bir şekilde kuralları çiğneyenler. Kötü olmak onların kaderi miydi yoksa kötü olmayı kendileri mi seçtiler? Mahkemeye gittiklerinde "kader kurbanı" ünvanı alabilmek için en az kaç suç işlemeleri gerekirdi? Hayır efendim, kader kurbanı diye bir şey yoktur. Kaderini kurban edenler vardır, başkalarının gelecekleri ile kendi geleceklerini mahvedenler. Kendi yollarını çizmeye üşenip düşen kömür parçalarının oluşturduğu yamuk çizgileri takip edenler. Onlar, kaderin sizin karşınıza çıkardığı vahşiler değiller. Başkalarının yaptıkları seçimlerden doğan bir hata kümesinden başka bir şey değiller. Onlar ile karşılaşmak sizin seçiminiz olmayacak, istemeyeceksiniz. Çünkü onlar sizin yolunuzun dışında olan kişiler, size sadece zararı dokunacak kişiler.

Kimin kaderiydi? Birilerine zararı dokunmak veya iyi bir insan olmak. Bunları kim seçebilirdi? Onlardan önce gelenler. İlk seçimleri yapanlardı başkalarının hayatlarını belirleyen. Kimisi ne seçim yaparsa yapsın kurtulamaz o ağır yüklerden. Çamura batar yok olur. Ama hayatta kalmak için yapacak başka bir şey yoktur. Bu sürekli değişim içinde olan dünyada yeni yollar aramayacaksan ne işe yararsın sen burada? Bu dünyaya yeni gelen her bireyin farklı bir yolu olmalıdır muhakkak.

Bizim ülkemiz bu konuda cehaletin üst saflarını yaşamakta. Depremde ölen bir bebeğe kader mahkumu diyen bir adamın senin ülkene getireceği faydadan bir karınca bile yararlanamaz. Kader, geri kalmış toplumları yönetmek için bir araç olmaktan öteye gidemedi, gitmeyi de düşünmüyor gibi... Yazgısında yazılı değilmiş...

Yorumlar

Kader diye bir şey yok. Kendi beceriksizlikleri için tanrıyı bile suçlayacak kadar yüzsüz olan kişilerin uydurduğu bir şey bu. Örnek vermeme gerek yok sanırım.
 
Dostum bir yere yazılmış geleceğin değil geleceğinde ne yapacağın bir yere yazılmış. Kendi yaptığın tercihler bir yere yazılmış yani. Senin tercihin oraya yazılıyor, oradaki senin tercihin olmuyor.
 
Dostum bir yere yazılmış geleceğin değil geleceğinde ne yapacağın bir yere yazılmış. Kendi yaptığın tercihler bir yere yazılmış yani. Senin tercihin oraya yazılıyor, oradaki senin tercihin olmuyor.
Kağıt kağıt değil, ağaçtan yapılmış bir dikdörtgen şekli.
 
İnsanın seçimlerinin sonucuna kader deniyor, iyi de olsa kötüde olsa. Bazen her şeyi yaparsınız tüm önlemleri alırsınız yine de olmaz işte bu kaderdir. Ama siz hiçbir şey yapmayıp bunada karder derseniz bu cahillik olur. İnsan seçim yapma hakkına ve iradesine sahiptir. Cahiller seçim yapamaz onların tepesinde hep eli sopalalı biri olacak astığı astık kestiği kestik olacak hep böyle isterler o zaman başlarına bir şey geldimi kader derler :)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Trencmivront
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
310
Yorumlar
5
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Trencmivront adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Çok Havalısın "Man"
    Günlük hayatta illaki böyle Türkçe içine başka diller katarak konuşan insanlara rastlamışızdır...
  • İyi Bir Üniversite
    Bir üniversitenin iyi mi kötü mü olduğu nasıl anlaşılır? Gençler üniversiteleri genelde ne tip...
  • GRIP/ROLLCAGE
    GRIP bir aksiyon-yarış oyunudur. Yıllar önce Rollcage adıyla çıkan ve orjinalliği ile öne çıkan...
  • Sosyal Medya
    Sosyal medya, modernize edilmiş bir kontrol biçimi. Birşeyin yalan mı yanlış mı olduğunu...
  • Burçlar
    Burçlar, günlük hayatta internet sayesinde yaşamına devam etmeyi başarmış bir tür batıl inanç...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı