Kimsenin Bilmediği İşe Yarar İnternet Siteleri #2

Bir önceki yazıya buraya tıklayarak yönelebilirsiniz.

Explore: Çeşitli hayvanları doğal ortamlarına yerleştirilmiş kameralarla canlı olarak 24 saat boyunca izleyebileceğiniz web sitesi.
Podcastle: Podcast oluşturup düzenleyebileceğiniz güzel bir site.
ShortlyAI: Sizin yerinize hikaye/yazı yazan site. Hatta ücretini öderseniz profesyonel yazarlardan dahi destek alabiliyorsunuz. Fakat uyarmakta fayda var, site sizin yerinize yazdığı için hayal ettiğinizle yazılanlar arasında dağlar kadar fark olabiliyor.
Genial: Sunum, oyun, afiş, poster, rapor, etkileşimli görseller, rehberler, infografikler gibi farklı görsel içeriklerin oluşturulmasına olanak tanıyan bir Web 2.0 içerik geliştirme platformu.
FutureMe: Gelecekteki kendinize ya da herhangi bir arkadaşınıza mektup göndermek ister misiniz?
Carspecs: Girdiğiniz değerlere göre aracınızın 0-100 süresini hesaplayan site. Benim denediklerimi doğru buldu.
Artic: Picasso'dan Dali'ye, Kandinsky'den Munch'a, klasik dönemden modern döneme kadar birçok sanat eserini bulabileceğiniz, bazılarını 4k hd olarak indirebileceğiniz, bazılarını ise sağ tık > resmi yeni sekmede aç > resmi farklı kaydet ile hd'ye yakın bir formatta indirebileceğiniz muhteşem bir site.
BBC Sound Effects: BBC'nin yayınladığı ses kataloğu. Çeşitli konulara ait (hayvanlar, askeriye, makineler, oyuncaklar vs. vs.) yaklaşık 33.000 ses var. Bunları dinleyebilir, indirebilir ve mixleyip kendi soundscape'inizi oluşturabilirsiniz.
Bestsnip: 2D animasyonlar oluşturabileceğiniz pratik bir web sitesi.
DaVinci Resolve 17: Video editleme, renklendirme, kurgu, hareket efektleri ve görsel efektler gibi bir ton şey için kullanabileceğiniz bir program.
WordCounter: Herhangi bir metinde kaç kelime var, kaç harf var öğrenmenizi sağlar. Kelimelerin kullanım yoğunluğunu da gösterir.
Thangs: 3D yazdırılabilir modeller bulmanıza olanak veren site.
iRun: Bu site eğlence amaçlı. Türkçe bir kelime veya cümle yazıyorsunuz ve yazdığınızın telaffuzuna uygun ingilizce kelimelerin birleşimini gösteriyor. (Orta okul ve lise zamanlarından hatırlarsınız ör: "i-run each-team" gibi.)
Dictation: Siz konuşuyorsunuz o yazıyor, imla kurallarını da anlıyor bu arada. :)
MantıkHatası: Çeşitli mantık hatalarını farklı örnekler ile dile getiren web sitesi.
ArgümanArşivi: Yaklaşık 300 argümanı sorgulayan ve uzun bir şekilde açıklayan web sitesi.
Cantunsee: Tasarım bilginizi ölçüyor. Önünüze iki farklı tasarım koyuyor, birinde bir tasarım hatası var. İki tasarımdan doğru olanı seçmeye çalışıyorsunuz. Özellikle hard kısmı sağlam göz istiyor. Aynı zamanda size temel tasarım kurallarını da öğretmiş oluyor.

Yorumlar

ShortlyAI çok güzel sonuç verdi muazzam hikayeler yazdırttım kendisine, gerçekten Muhteşem! 😍
GPT-3 için başvuru yapmıştım umarım kabul edilirim. Hikaye Yazan bir yapay zeka vay be...

Yapay zekaya yazdırdığım ufak hikaye:

Başta hikaye ile alakalı bir temel bilgi istiyor bende bunu yazdım: Anokses çok zeki ama barbar bir kraldır. Ülkesini Priati Kıtasındaki diğer üç rakip ülkeden korumaya ve kıtanın en güçlü ülkesi olmaya çalışır. Rakiplerini birer birer yok eder ve yeni kıtalara açılmak için gemiler inşa eder. Daha sonra tüm dünyayı fethetmek için büyük bir ordu kurar ve büyük katliamlar yapar.

Buradan sonrasını yapay zeka yazıyor.
*İlk cümle benim.

MS 1221'de Kral Anokses, Pavika Krallığı'nın tahtını aldı*. En yakın düşmanları Nulka ve Karkaroth'u işgal etti ve onları Pavika Krallığı'nın vassalları olmaya zorladı.

Kral, Nulka ve Karkaroth'tan ülkenin güvenliğini sağladı. Kral Anokses, Nulka ve Karkaroth'a karşı savaşmak için bir donanma kurmak için elinden geleni yaptı. Güçlü ordusunun eksikliğini gidermek için 6 gemi inşa etmişti, bu yüzden Priati kıtasının kalbine yerleşti.

MS 1225 yılında kral 2.000 kişilik küçük bir ordu kurmayı bitirmişti. Kral Anokses askerleri topladı ve Priati topraklarının dışına bir sefer düzenleme fikrini duyurdu. Önce ordu, Nulka ve Karkaroth sınırlarını geçmek zorunda kaldı. Ondan sonra Daigiri çölüne girmek zorunda kaldılar. Çöle girdiklerinde Daigiri'nin doğu ve batı dağ grubunu geçmek zorunda kaldılar. Daha sonra ordu, deniz kıyısında kamp kurmak ve bir sonraki siparişlerini beklemek zorunda kaldı. Kral, kaptana ilk gemiyi batıdaki adalara götürmesini emretti.

Kral Anokses, yaklaşık 1.600 kişilik ordusuyla ikinci gemideydi. Gemisinden ordusunun savaşa hazırlandığını görebiliyordu. Denize paralel ilerliyorlardı ve ordu çok hızlı ilerliyordu. Kral ordusuna bir mesaj gönderdi. Birliklerin savaşın hemen başlamasını istediğini biliyordu ama kral biraz beklemeleri gerektiğini biliyordu. Üçüncü gemi kıyıya ulaştığında ordusuna bir mesaj gönderdi: “Birlikler gemileri boşaltacak ve çadırları kuracak. Onlar da savaşa hazırlanacaklar. Kaptan, kralın danışmanı olarak görev yapacak...

Buradan sonrası için ücret istedi ücreti 65€ olduğu için şimdilik hikayeyi bir kenara bıraktım :D
 
Son düzenleme:
  • Beğen
İfadeler: die

Blog girdisi detayları

Ekleyen
die
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.484
Yorumlar
4
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

die adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı